Hoppträning

Var som sagt in till Gävle och hopptränade för Leif idag. Min syster red i gruppen före mig och Curre tyckte inte alls att det var speciellt kul att bli lämnad kvar själv i transporten. Som tur var så lugnade han ner sig sen. Men när vi tog in honom i ridhuset sen när jag skulle rida så hade han totaldamp! Bara sprang runt när vi skulle göra iordning honom och var som en tickande bomb när jag satt upp, taktade omkring när jag skrittade fram haha. Jöns, men han tyckte väl det var kul!

Vi trimmade lite först och red sedan över två kuber på volt där vi skulle räkna galoppsprången och variera. Tyckte att Curre kändes fin och jobbade på bra. Hoppade sedan fram lite på några linjer och till sist hoppade vi en bana på 10 hinder, 11 språng. Han kändes pigg och hoppade väl, Leif tyckte också att vi gjorde en bra runda. Tog om fem hinder på slutet som gjordes lite högre, runt 130. På långsidan med oxer - 5 språng - räcke - 5 språng - oxer så drog han bara på och petade ner både räcket i mitten och sista oxern i framkant. Hjälpte honom inget, utan han måste själv lära sig att backa av och jobba med hindret själv.

Andra gången hade Leif lagt en planka i framkanten och när Curre drog på likadant igen och slog i den istället så blev han jättesur. När vi kom igen så hade han dock lärt sig, backade av och hoppade jättefint! Han måste lära sig att backa av och jobba själv med hindret, jag kan inte sitta och backa av hela tiden. Det vinner man inga tävlingar på ;) Över lag så är jag jättenöjd, kul också att Leif tyckte det såg bra ut för oss :)

Om jag inte glömmer av det så kommer det film från träningen senare :)

Kommentarer
Postat av: Eden

Åh, vad duktig du är på att fota! Sååå fina bilder :D

Svar: Tack så mkt! :D
Veronica Sroka

2013-10-31 @ 15:38:00
URL: http://kees.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0