Hoppträning

Jäklar vad bra Curre gick idag alltså! Kanske inte helt superperfekt, men min känsla var super och det kändes verkligen som vi tog ett kliv framåt i rätt riktning. Fiina, fina hästen!

Hade markarbete och trimmade över en bana med små upphöjda bommar, mindre volter och en studs. Viktigt var att ha yttersidan med och se till att dem spårar, sedan ställa och forma innersidan. Curre kändes kvickare och mer framme till bettet redan när jag travade fram, vilket Gaby påpepakade direkt. Att han såg mycket lättare ut i traven och så kändes han också! I början hade jag lite svårt att vända på dom mindre volterna, men det blev bättre efter hand och ju mer vi jobbade. Över lag så jobbade han på jättefint och jag kunde verkligen lätta i handen och han sänkte nacken när jag galopperade på lite framåt eller gick upp i lätt sits.

Han går ju såklart inte perfekt och vi har mycket kvar att jobba på, men känslan idag var grym. Jag behövde inte bära runt på honom, utan han jobbade på själv och hela ridningen blir så mycket mjukare. Han lyssnar för hjälperna och jag har en så mycket mjukare o finare kontakt med munnen. Känns så kul när arbetet man lägger ned börjar löna sig!

Hoppade i slutet upp dem lite över en oxer och ett av sprången vände han verkligen igenom. Hade lite svårt att hänga med där ;) Det jag måste tänka på i hoppningen är att ge honom hindret och låta honom jobba med det själv. När jag gjorde det idag så visste han inte riktigt vad han skulle göra med bakbenen, utan skruvar sig lite och hoppar till höger. Så måste få honom rakare och målet är då att han ska sätta under sina långa bakben när han kommer fram till hindret, sedan vända igenom språnget. Han hoppar bra, men vissa språng när han verkligen vänder igenom gör han kanon!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0