Gävle Horse Show lördag

Red en 120 cm bed. A:0+A:0 med Curre i Gävle idag. Han var superpigg på framhoppningen och jag tänkte mycket på det Gaby sagt, fram med handen och jobba yttersidan. Han kändes jättefin ganska tidigt, lätt i handen och man kände hur han använde bakbenen som motor. Lätt för skänkeln och han kändes helt enkelt okomplicerad och var precis där jag vill ha honom. Hoppade superfint utan att vara i och toucha alls! Efter första lite större språnget på oxern så la han på en riktigt bakutspark så jag for en bra bit ovanför sadeln kändes det som, haha. Inte så kul dock när man har andra hästar runt omkring sig ;)

På banan så kändes han även där fin och okomplicerad, var knappt i ett hinder i grundomgången. I omhoppningen så blev jag lite ivrig och försökte att rida iväg honom stort på en oxer, vilket gjorde att han istället tog ett extra, kom nära och rev... Sen red jag iväg honom lite stort på sista så han blev flack och rev där också. Alltså 0+8 fel. Nedslagen var helt och hållet mitt fel, skulle varit lite mer kall och väntat ut eller haft honom mera framme för skänkeln så att han tagit den lite större distansen. Men förutom dom två hindren vi rev så är jag SUPERNÖJD med rundan, känslan jag hade var faktiskt en av dom bästa.

Får jag bara in den här ridningen och lär mig vara lite mera kall även i omhoppningen så tror jag att nollorna snart kommer att rulla in. Men jättenöjd över att vi var felfria i grunden idag iaf! Faktiskt så var vi ganska snabba trots att jag inte red på så mycket och tiden hade räckt till delad 5e plats av drygt 80 starter. Men, två nedslag kommer man inte så långt med. Vill vara helt felfri snart!! Men hästen var grym idag, hoppas på en lika bra runda som grunden i morgondagens 125 cm :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0