Gårdagens och dagen Currepass

Igår reds Curre ett pass i ridhuset. Kändes sådär då han dels var lite okoncentrerad över att det var hoppträning på andra sidan och sedan så var han allmänt långsam. På utebanan och under hoppträningar/tävlingar så brukar han ha lite egen motor och blir enklare att jobba med, men under ett vanligt trimmpass i ridhuset så kan han bli lite loj. Inte seg, men långsam i sina gångarter. Galoppombytena blir tex bedrövliga, för han är så långsam och inte igång.

Passade på att kolla i righusspeglarna för att se hur det ser ut utifrån. Så nästa pass blir det mycket tepoväxlingar och fokus på att han ska komma igång i hela kroppen, även om det "bara" (enligt Curre) är ett vanligt pass i ridhuset. Dom gånger han känns bäst på marken brukar vara under tävlingar, för då är han taggad och har lite eget krut. Men vi har ändå kommit så pass långt att jag har vågat släppa handen och rida mer med benen, han har blivit rakare, mjukare och söker sig framåt nedåt när jag sänker handen (när han är framme för skänkeln). 

Idag blev det bara en promenad på ca 20 min. Kom dit ganska sent och ville inte att han ska gå 4 pass i rad i ridhuset då vi hopptränar på onsdag och imorgon vill jag trimma inför träningen. Ville inte skritta ut själv i mörkret, utan då går jag helllre brevid honom. Han är riktigt duktig på att helomvända om han får syn på något, går jag brevid så kan jag inte åka i backen haha. Rider dock ut själv ändå, men ville inte göra det när det var helt svart ute :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0