Bra fredagspass på bästa hästen

Idag fick Curre gå ett trimpass på stora utebanan. Han kändes jättefin och mjuk redan från början, lätt i framdelen och jag hade en bra kontakt. När jag satte mig ned och började trimma lite mer, ställa högre krav så spände han dock till sig lite. Var inte lika mjuk, speciellt i galoppen. Tänkte på varför och provade att släppa fram handen ännu mer och verkligen slappna av ordentligt i armarna. Då sänkte han sig och blev ganska direkt rundare i överlinjen och jobbade igenom kroppen. Jättefin blev han!

När jag börjar rida fram så försöker jag att rida så mjukt och okomplicerat som möjligt, men när jag ska ställa lite högre krav så tror jag att jag omedvetet spänner mig lite. Curre känner av det direkt och blir lite stum, för det blev verkligen stor skillnad när jag släppte fram handen och slappnade av. Börjar verkligen komma in i en bra riding nu och Curre börjar bli riktigt fin. Har aldrig haft den här känslan på honom innan! Jättenöjd med passet :)

När jag ridit klart så kom Angelica hit med tåget och sedan med buss upp till Heden. Får se vad vi gör i helgen, skönt att slippa vara själv :) Curre ska nog ridas ut eller något imorgon, får se vad vi hittar på.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0