Pether Markne clinic

Idag fick Curre sin vilodag. Han skulle ändå ta det lugnt idag, dock hade det egentligen varit bättre för honom att komma ut och skritta/prommeneras. Men kände mig inte så bra, så han fick helt enkelt en dag helt off. På kvällen när jag kände mig bättre så åkte vi in till Gävle och kollade på en clinic med Pether Markne, sånt är alltid intressant att kolla på tycker jag. Det som var mest roligt var att han poängterade hur viktigt det är med grunderna och vanligt basicarbete. Att hästen ska gå fram för skänkeln och sänka halsen när man tar fram handen, att man ska kunna göra övergångar utan att ta i tygeln, att man måste jobba med liksidigheten osv.

Det sas väl egentligen inget nytt, utan det var mycket basic bara som han pratade om och som ryttarna fick jobba med. Bra att få höra en såhär pass duktig tränare prata om hur viktigt det är att jobba med grunder för att ta sig någonstans och att man inte får slarva med dem och tycka att man är för duktig. Blir alltid taggad av såna här clinics! :)


You never know how close you are


Hoppträning

Var som sagt in till Gävle och hopptränade för Leif idag. Min syster red i gruppen före mig och Curre tyckte inte alls att det var speciellt kul att bli lämnad kvar själv i transporten. Som tur var så lugnade han ner sig sen. Men när vi tog in honom i ridhuset sen när jag skulle rida så hade han totaldamp! Bara sprang runt när vi skulle göra iordning honom och var som en tickande bomb när jag satt upp, taktade omkring när jag skrittade fram haha. Jöns, men han tyckte väl det var kul!

Vi trimmade lite först och red sedan över två kuber på volt där vi skulle räkna galoppsprången och variera. Tyckte att Curre kändes fin och jobbade på bra. Hoppade sedan fram lite på några linjer och till sist hoppade vi en bana på 10 hinder, 11 språng. Han kändes pigg och hoppade väl, Leif tyckte också att vi gjorde en bra runda. Tog om fem hinder på slutet som gjordes lite högre, runt 130. På långsidan med oxer - 5 språng - räcke - 5 språng - oxer så drog han bara på och petade ner både räcket i mitten och sista oxern i framkant. Hjälpte honom inget, utan han måste själv lära sig att backa av och jobba med hindret själv.

Andra gången hade Leif lagt en planka i framkanten och när Curre drog på likadant igen och slog i den istället så blev han jättesur. När vi kom igen så hade han dock lärt sig, backade av och hoppade jättefint! Han måste lära sig att backa av och jobba själv med hindret, jag kan inte sitta och backa av hela tiden. Det vinner man inga tävlingar på ;) Över lag så är jag jättenöjd, kul också att Leif tyckte det såg bra ut för oss :)

Om jag inte glömmer av det så kommer det film från träningen senare :)

Träning ikväll

Skrittade ut Curre tillsammans med Agelica och Chino i mörkret igår, trimmade sedan en liten stund på ridbanan. La fokuset på att få honom att bjuda FRAM. Red många tempoväxlingar och jobbade i ett lite högre tempo i galoppen så att han verkligen kom igenom kroppen. Red honom så mycket fram tills att han tog ett stadigt stöd och försökte sedan att behålla det trycket och energin. Han kändes jättefin och var mycket kvickare när jag travade av, blev inte sådär "Nu är vi klar och kan släpa benen efter oss" ;)

Idag ska vi träna för Leif på GRS, ska bli jättekul! Innan dess ska jag jobba lite med mitt skolarbete, fixa stallet och putsa det som är kvar inför träningen. Ska se till att pappa filmar träningen, var ett tag sedan jag fick en träning filmad då jag inte har någon som kan göra det åt mig när jag tränar i Bollnäs :)


Norsk fjordhäst

Samtidigt som jag tog bilder till en uppgift så fotade jag lite på ridskolehästarna i Bollnäs, där Curre står uppstallad. Bland annat denna fjordning på bilderna nedan (har inte lärt mig alla namnen på skolhästarna ;)). Men har dom inte en jäkla häftig färg egentligen? Typ beige med en svart ål som går längs med ryggen, ut i svansen och längs med manen och ut i pannluggen. Roligt att fota såna detaljer!


Yes, tisdag idag

Igår fick Curre trimmas igenom på ridbanan. Han kändes hyfsat fin, men blir lätt lite loj och tung liksom. Han brukar vara som allra roligast att trimma under hoppträningar/tävlingar, för då tycker han att det är skoj och har lite eget driv. Idag tänkte jag skritta ut honom först och sedan känna av honom på ridbanan en liten stund och då enbart fokusera på tempoväxlingar, se till att han verkligen svarar fram direkt. Har varit aldeles för dålig på att vara konsekvent på den biten.

Annars så fungerar det bra att ha Curre hemma, jag har dock känt mig lite krasslig några dagar. Sådär lite halvt som halvt, hoppas att det går över. Ska strax ner till stallet och fixa iordning där och sen ge mig själv en spark i röven så jag kommer igång med min uppgift som ska vara inlämnad och klar på måndag. Förstår inte hur det kan vara så svårt att bara komma igång, med sånt man egentligen tycker är kul? Det är bara jobbigt att börja och komma igång, finns tusen andra saker man tyvärr gör istället ;)


Söndag

Red ut Curre tillsammans med Angelica imorse, var riktigt fint och härligt väder! Red upp till sandvägen och galopperade några vändor. Curre kändes jättefin, väldigt pigg dock. Tyckte det var superkul att ligga bakom chino och drog på som sjuttom! Men han kändes ändå fin, sänkte halsen och jobbade igenom kroppen bra. Sista gången vi galopperade så ökade Angelica lite den sista biten och jäklar vilken fart det blev på honom då! Tror att han tyckte det var kul att komma ut och rida i "ny" miljö och tillsammans med någon annan.

Tror att kan ska få trimmas lite imorgon och sen skrittas ut + kollas av på tisdag. På onsdag ska vi träna för Leif (Hall), ska bli jättekul! Har inte tränat för honom sedan i sommras någon gång, dock har han hjälp mig på någon framhoppning och sådär sedan dess. Men ska bli jättekul :)


Highlights från 2013 års tävlingar

Tävlingen i Gävle blev (som jag tror att jag skrivit?) Curres och min sista tävling för iår. Finns inga intressanta kvar att åka på för min del, som fungerar med tanke på vart jag bor och min skjuts (mina föräldrar) bor. Men jag tänkte att jag skulle punkta upp Curres och mina bästa rundor för det här året!


* Nationell 120 cm Tierps ryttarklubb i Maj, 0+0 fel. Våran första 120 för året och också vår enda dubbelnolla, haha. Tror att det var för att jag gick in med noll förväntningar och red en väldigt lugn omhoppning. Men det här var en rytmisk och bra runda. Såå skönt också att gå in och vara felfri i första 120n för året då han krånglade hösten innan.

* Regional 120 cm, Gestrike sportryttare i juni, 4 fel och 5e placerad. Första gången jag red på litegrann och Curres visade sig vara snabbare än vad jag trott! Snabbaste 4-felare och 5e placerad. Så roligt att få rida prisutdelning! :)

* Nationell 120 cm Sundsvalls ridklubb i juni, 0+4 fel och 14e placerad. En av Curres och mina absolut bästa rundor. Klassen var en förklass till elitlaget och innehöll både trekombenation och kluriga linjer. Red en noggrann grundomgång och och näst intill perfekt omhoppning där jag behöll rytmen, plockade bort galoppsprång och vände snävt. Rev sista jäkla hindret, en liten touch där bommer lika gärna kunnat legat kvar. Utan det nedslaget hade vi varit tvåa, några tiondelar från VINST av 74 starter!! Förstå vad sjukt, jag och min långsamma häst haha. Grämer mig fortfarande över det nedslaget, blev dock placerad ändå.

* Nationell 125 cm Näsets ryttarsällskap i juli, 4 fel. Klassen var en A:1a och ingick i Norrlandsmästerskapet för juniorer/YR. Klurig och lång bana, 11 hinder och 14 språng. Hade ett litet fjuttigt nedslag på ett räcke. Det var väldigt många fel i klassen och flera med 4 fel i grunden blev placerad. Jag hamnade dock första utanför placering med EN j*vla HUNDRADEL. Inte ens en tiondel liksom ;) Men i övrigt en bra runda jag är stolt över, hade dock suttit fint med en placering där!


"Ledig vecka"

Red Curre ett pass i ridhuset efter lunch idag. Det var en dansk dressyrtränare där idag, så satt en stund och lyssnade lite. Alltid intressant! Blev inspirerad inför mitt eget pass och fokuserade mycket på mig själv. Att jag ska sitta rakt över hästen (trampa lite i höger stigbygel för mig), att han spårar ordentligt och att han höll igång bjudningen. Tycker att jag fick ett fint gung i honom idag tack vare att jag fick honom ganska rak och var noga med att han bjöd fram. Red väldigt basic och med mycket fokus på smådetaljerna idag. Tycker att han kändes jättefin!

Blev hämtad i Bollnäs efter att jag ridit, packade in alla saker och åkte sedan hem. Curre såg ut att vara hemmastadd i sin gamla box och rullade sig flera gånger. Skönt att ha en så okomplicerade häst att flytta runt på, haha. Imorgon ska vi rida ut häromkring, om jag kommer ihåg några ridvägar ;) Skönt att vara hemma en vecka utan större krav mer än den uppgift vi har. Få en liten andningpaus från alla krav jag annars har i vardagen :)


Torsdag

Idag red Curre och jag ut till Bolle, alltså efter grusvägarna. Skrittade och travade lite, tog det lite lugnt efter träningen igår. Tänkte mycket på att hålla honom rak, att han inte får skjuta in rumpan åt vänster och jag tycker att han kändes fin! Han söker sig fint nedåt och känns mjuk och fin även när vi rider ut nu, jättekul. Imorgon ska han få joggas/ridas igenom lite lätt i ridhuset tänkte jag. 

Under nästa vecka så har jag undervisningsfri vecka och vi fick idag en uppgift som vi kan jobba hemifrån med. Så jag kommer att åka hem under den veckan och Curre kommer att följa med. Ska passa på att rida ut lite mer under den veckan hade jag tänkt, inte sitta och hårdtrimma utan en lite lugnare vecka blir det för honom. Hoppas verkligen att det inte blir kallt och tjäle i marken bara när jag inte har ridhus, haha.

Känner mig för övrigt ganska tom just nu, händer mycket konstigt runt omkring som jag inte riktigt kan greppa... Jobbigt att gå runt och ha en klump i magen. Men det löser väl sig och blir bättre antar jag, även om jag inte har en aning om hur. Men den här veckan ska jag bara fokusera på att ha det skönt och göra roliga saker! Har även lite annat kul inplanerat längre fram. Alltid kul att ha saker att se fram emot när vi annars går mot mörka och gråa tider :) Blev klar med min tidningsframsida igår och är leedig imorgon, skönt!


Hoppträningen igår

Vi började med att trimma över två galoppbommar på böjt spår, växlade mellan att rida två språng och tre språng. Curre kändes jättefin här och jobbade på jättebra, kunde lätt hålla ihop eller rida fram. Kändes även jättefin när vi jobbade över småhinder och hoppade fram över ett räcke med bom framför. Hoppade riktigt bra sista gången när det var lite högre. 

När vi höjde upp och jag skulle sätta upp galoppen lite så var han dock inte riktigt framme. Bogar ut i vänstervarvet och jag får svårt att hitta en bra avsprångspunkt eftersom han inte är riktigt framme. Fick då gasa på honom ordentligt något varv så han skulle vara framme och efter det brukar han alltid bli lite spänd. Blir liksom lite av och på, hittar ingen riktigt bra rytm och känsla kan jag tycka.

Vi hoppade också igenom en kombenation och en långsida med två oxrar med tre språng i mellan, samt avslutade med två linjer. På slutet när han spänt av lite, men ändå var framme så kändes han superfin och jag fick en bra känsla till hindren. Måste se till att få honom ordentligt framme, utan att han spänner till. Han blir då låst i halsen och tappar den där runda galoppen.

Det Gaby sa var att han framförallt måste bli rakare. Han bogar gärna ut åt höger och tar in rumpan åt vänster, vilket ställer till det i anridningarna och att han inte hoppar riktigt rakt (tar i lika mkt med både babenen och hoppar igenom). Bara att träna vidare!


Hur blir man bäst?

Fick lite inspiraton från programmet "I huvudet på Gunde Swan" som snart ska börja, där han i reklamen säger "Hur blir man bäst i världen?". Den frågan ställer man nog sig själv, som tävlingsmänniska, ganska ofta. Hur blir man bäst? Vad är skillnaden mellan den som rider på lokal nivå och den som rider i eliten egentligen? Ska för övrigt se på programmet med Gunde Swan, kan nog vara riktigt intressant! Han ska ju dessutom prova på ridsport, det får man självklart inte missa.

Men för att återgå till ämnet så har jag länge trott att man måste ha talang för att bli bäst, antingen så har man det eller så har man det inte. En ganska stressande känsla, har jag det eller inte? Eller så måste man ha en fet plånbok om det är hästsport man håller på med, så man kan köpa sig bra hästmaterial och mycket träningar/tävlingar. Men är det bara dom två sakerna som krävs? Nej, jag tror inte det. Man tar sig en bra bit, men det är nog inte avgörande för om man blir bäst eller inte.

Jag vill tro, eller har bestämt mig för att tro att dom två viktigaste faktorerna är 1. Envishet och vilja. Man tränar och tränar tills man blir bra helt enkelt, suger åt sig kunskap och ger aldrig någonsin upp. 2. Mental styrka. För att kunna prestera och utvecklas så måste man vara mentalt stark, ska man hamna i den övre delen på resultatlistan eller rida dom största klasserna så måste man helt klart kunna tro på sig själv och kunna behålla fokus från start till mål. Dom allra största idrottsmännen är nog väldigt mentalt starka, annars blir man inte så bra.

Tittar jag på mig själv så anser jag inte mig själv som någon talang och inte är jag speciellt mentalt stark heller, men jag tror att om man bara är envis så kan man träna sig till att bli bra. Jag vill verkligen rida större klasser i framtiden och jag vill verkligen bli duktig som ryttare. Lägger jag bara ner mycket tid så kommer jag sakta men säkert klättra uppför min stege bit för bit. Kanske trillar jag ner och får börja om en bit, men uppför kommer jag förr eller senare om jag inte ger upp. Jag tycker det är så intressant, hur bra kan jag bli om jag bara fortsätter och aldrig ger upp?

Sen tänker jag inte inte glömma bort att träna mentalt. På den biten så tror jag att alla måste utvärdera sig själva, vad har jag problem med/behöver förbättra? Mina buggar är inte att jag blir nervös innan eller så, utan snarare att jag har svårt att behålla fokus hela banan runt. Ofta blir det fel i slutet, för att jag så gärna vill vara felfri och är i mål i tankarna innan jag faktiskt är det. Något jag verkligen ska jobba med inför nästa säsong, hur jag ska bli bättre på att fokusera och bli säkrare i min ridning.

Detta är bara lite av mina tankar, hur tror du att man blir bäst? Eller hur tror du att just DU ska bli bättre? 
Älskar mål och att sträva efter saker, skulle bli uttråkad av att inte hålla på med någon form av tävling/hobby ;)


Gårdagens och dagen Currepass

Igår reds Curre ett pass i ridhuset. Kändes sådär då han dels var lite okoncentrerad över att det var hoppträning på andra sidan och sedan så var han allmänt långsam. På utebanan och under hoppträningar/tävlingar så brukar han ha lite egen motor och blir enklare att jobba med, men under ett vanligt trimmpass i ridhuset så kan han bli lite loj. Inte seg, men långsam i sina gångarter. Galoppombytena blir tex bedrövliga, för han är så långsam och inte igång.

Passade på att kolla i righusspeglarna för att se hur det ser ut utifrån. Så nästa pass blir det mycket tepoväxlingar och fokus på att han ska komma igång i hela kroppen, även om det "bara" (enligt Curre) är ett vanligt pass i ridhuset. Dom gånger han känns bäst på marken brukar vara under tävlingar, för då är han taggad och har lite eget krut. Men vi har ändå kommit så pass långt att jag har vågat släppa handen och rida mer med benen, han har blivit rakare, mjukare och söker sig framåt nedåt när jag sänker handen (när han är framme för skänkeln). 

Idag blev det bara en promenad på ca 20 min. Kom dit ganska sent och ville inte att han ska gå 4 pass i rad i ridhuset då vi hopptränar på onsdag och imorgon vill jag trimma inför träningen. Ville inte skritta ut själv i mörkret, utan då går jag helllre brevid honom. Han är riktigt duktig på att helomvända om han får syn på något, går jag brevid så kan jag inte åka i backen haha. Rider dock ut själv ändå, men ville inte göra det när det var helt svart ute :)


Uteritt

Red ut Curre en lite kortare tur till Bolle idag. Vände ganska tidigt då det dels började bli ganska mörkt (red iväg vid 18-tiden) och sen så var vägen ganska hård då det börjat frysa på. Var verkligen sjukt kallt och jag frös nästan trots underställströja, fleecetröja och min tjocka dunjacka! Hade typ gjort vad som hellst för ett par måttbeställda Parlanti chaps (hellånga) i vinter! Måste vara riktigt skönt att rida i när det kallt. Snyggt dessutom tycker jag.


Red Curre på scourier-bettet idag och han kändes riktigt fin! Skrittade mest, men travade även några bitar. Han kändes mjuk och sänkte sig fint, travade mycket bättre igenom kroppen än vad han brukar ute. Vanligtvis blir han lite hög i formen och kort i steget ute (för att han inte jobbar igenom kroppen och bjuder), men idag var han verkligen jättefin. Hade samma känsla som när jag trimmade igår. Fina hästen :)


Bra fredagspass på bästa hästen

Idag fick Curre gå ett trimpass på stora utebanan. Han kändes jättefin och mjuk redan från början, lätt i framdelen och jag hade en bra kontakt. När jag satte mig ned och började trimma lite mer, ställa högre krav så spände han dock till sig lite. Var inte lika mjuk, speciellt i galoppen. Tänkte på varför och provade att släppa fram handen ännu mer och verkligen slappna av ordentligt i armarna. Då sänkte han sig och blev ganska direkt rundare i överlinjen och jobbade igenom kroppen. Jättefin blev han!

När jag börjar rida fram så försöker jag att rida så mjukt och okomplicerat som möjligt, men när jag ska ställa lite högre krav så tror jag att jag omedvetet spänner mig lite. Curre känner av det direkt och blir lite stum, för det blev verkligen stor skillnad när jag släppte fram handen och slappnade av. Börjar verkligen komma in i en bra riding nu och Curre börjar bli riktigt fin. Har aldrig haft den här känslan på honom innan! Jättenöjd med passet :)

När jag ridit klart så kom Angelica hit med tåget och sedan med buss upp till Heden. Får se vad vi gör i helgen, skönt att slippa vara själv :) Curre ska nog ridas ut eller något imorgon, får se vad vi hittar på.


En bra torsdag

Hade föreläsning med Mats idag (som vanligt på torsdagar) som var lika intressant som alla hans föreläsningar. Vi brukar nästan alltid få en uppgift efter, men inte idag! Så kunde göra klart min tidningsuppgift som vi haft i veckan och är ledig imorgon. Ska dock in vid 11.00 och ha personligt samtal, men har inget jag behöver jobba med vilket är skönt.

Blev bara en promenad med Curre idag, men det var som alltid mysigt. Älskar att bara umgås med den hästen, han har så stor personlighet och vi känner varandra ganska bra efter 6 år nu! Känns som att jag pratar om en människa, men det är nästan så med honom. Jag har haft flera hästar som har varit just "hästar", medan Curre har det där lilla extra. Han har inte exakt samma humör varje dag, utan han är lite som han är. En väldigt rolig häst som jag aldrig vill släppa taget om! Älskar den hästen bara mer för varje dag som går.

Annars så blir kvar i Bollnäs över helgen och har jag tur så kommer min syster hit och gör mig sällskap! Vore kul, annars så får jag hitta på något annat. På söndag är det städdag på Bollnäs RS, så där ska jag vara då iaf. Kommer Angelica hit i helgen så ska jag sätta henne på att ta lite kort på mig och Curre :) Ska för övrigt sätta mig och gå igenom lite bilder som jag har tagit, har nämligen photoshop på min dator nu!

Hur snygg är inte min Manfredi kavaj och Droska skjorta ihop?? Båda köpt hos Lindgården! :)
 

Nyskodd häst

Måste bara skriva om en lite rolig händelse igår, tycker jag i alla fall ;) Skickade ett sms till hovslagaren förra veckan, men han brukar sällan höra av sig förren när han precis kan. Pratade med en i stallet om att det skulle bli snö på fredag och deras häst bara hade broddhål i trakterna. Sa att det var samma med Curre och gick sedan och tänkte på det där med med skoningen.

Tänkte att jag skulle skicka sms:et igen när jag mockat klart, men hann inte klart förren jag fick ett sms om att Curre blivit skodd idag med fyra broddhål runt om, samt prisuppgift haha. Kollade Curre direkt och nog var han nyskodd och fin i fötterna alltid ;) Ganska så kul när man går och oroar sig för det där med skoningen, så står hästen och redan är nyskodd! Då var det problemet löst iaf, hoppas att Curre var snäll att sko :)


Hoppträning

Jäklar vad bra Curre gick idag alltså! Kanske inte helt superperfekt, men min känsla var super och det kändes verkligen som vi tog ett kliv framåt i rätt riktning. Fiina, fina hästen!

Hade markarbete och trimmade över en bana med små upphöjda bommar, mindre volter och en studs. Viktigt var att ha yttersidan med och se till att dem spårar, sedan ställa och forma innersidan. Curre kändes kvickare och mer framme till bettet redan när jag travade fram, vilket Gaby påpepakade direkt. Att han såg mycket lättare ut i traven och så kändes han också! I början hade jag lite svårt att vända på dom mindre volterna, men det blev bättre efter hand och ju mer vi jobbade. Över lag så jobbade han på jättefint och jag kunde verkligen lätta i handen och han sänkte nacken när jag galopperade på lite framåt eller gick upp i lätt sits.

Han går ju såklart inte perfekt och vi har mycket kvar att jobba på, men känslan idag var grym. Jag behövde inte bära runt på honom, utan han jobbade på själv och hela ridningen blir så mycket mjukare. Han lyssnar för hjälperna och jag har en så mycket mjukare o finare kontakt med munnen. Känns så kul när arbetet man lägger ned börjar löna sig!

Hoppade i slutet upp dem lite över en oxer och ett av sprången vände han verkligen igenom. Hade lite svårt att hänga med där ;) Det jag måste tänka på i hoppningen är att ge honom hindret och låta honom jobba med det själv. När jag gjorde det idag så visste han inte riktigt vad han skulle göra med bakbenen, utan skruvar sig lite och hoppar till höger. Så måste få honom rakare och målet är då att han ska sätta under sina långa bakben när han kommer fram till hindret, sedan vända igenom språnget. Han hoppar bra, men vissa språng när han verkligen vänder igenom gör han kanon!


Trimm i mörker

Idag har Curre trimmats på utebanan i mörkret. Finns bara lampor på på den lilla utebanan, men eftersom jag gillar underlaget bättre och den stora är just stor så blev det ridning i mörkret ;) Curre kändes ganska fin redan från början idag och i slutet när jag jobbade med många övergångar så kändes han jättefin i högergaloppen! i Början när jag satte mig ned och red öppnor och övergångar i traven så var han så jäkla framtung. Släppte dock bara fram handen och red framåt, så han inte kan hänga sig utan måste bära upp sig själv. Efter det så släppte han igenom och blev lättare i handen och slutet av galopparbetet så kändes han riktigt fin.

Det har tagit ett tag för mig att ställa om ridningen, men jag tycker att den börjar sitta allt mer nu. Har under den här omställningen haft en svacka i markarbetet och det har ibland känts förjävligt rent ut sagt. Men det börjar ta sig allt mer och jag tror att när alla bitar faller på plats så kommer jag att få ett bra mycket bättre resultat. Målet är som sagt att han ska bli mera lättriden och bära upp sig själv. När han väl är som jag vill på marken så kommer det att hjälpa oss massor i hoppningen!

Jag gillar att överanalysera saker, så det blir lätt att jag skriver utvärderligt om ridpassen ;) Annars så har jag varit i skolan idag, sen stallet och nu på kvällen har jag lagat en jättegod kycklinggryta typ. Har varit värdelös på att laga mat och åt bara skit i början, vilket gjorde att min mage (som är känslig och har cp) inte mådde så bra. Så nu försöker jag att laga riktig och bra mat. Går ganska bra faktiskt! Har ingen ugn här, utan bara två kokplattor så kan inte göra något i ugn tyvärr. Annars så går mina dagar i ett under veckorna. Skola, stall och sen på kvällarna blir det matlagning/disk/tvätt osv, samt datorn :)


Dagens Currepass

Red för första gången upp till travet med en annan i stallet. Där finns dels en rakbana och sen en preparerad slinga som man kan rida, hur underbart liksom? Tar dock typ 15-20 min att skritta dit, men det är de klart värt! Idag var det dock trav och Curre tyckte det var mycket lustigt när travhästarna kom springandes på travbanan, haha. Sen låter högtalarna väldigt högt, hörde dem ända hem till mig när jag kom hem!

Det hann dock bli ganska mörkt, så red slingan bara ett varv. Mest trav men även lite galopp. Ska defenitivt rida där fler gånger, superbra att konditionsträna på rakbanan också :) Curre blev ganska pigg när vi låg bakom och dessutom lite spänd pga travet, men slappnade av och kändes ganska fin när jag satte mig ned och jobbade lite. Han blir väldigt stum när jag rider ut och då blir jag omedvetet lite spänd och stum jag också. Så får tänka på  att vara lite rörligare och inte fastna, även om han känns stum.


Så. Jäkla. Taggad

Faktiskt så är jag just nu mer taggad än någonsin på ridningen och hästarna! Så taggad att om jag inte pluggade så skulle jag nog åkt iväg och satsat på ridningen ett tag... Synd att det inte var såhär för ett år sedan, eller så är det ödet som bestämmer att det skulle bli som det blev. Det har varit tungt med hästarna och ridningen för mig i flera år, men jag är så sjukt envis och ger aldrig upp. Jag kämpade med Eddie som var svår, jag kämpade mig igenom Curres skadehistoria och jag har kämpat för att få honom tillbaka på den nivån han är idag. Det har i perioder varit minst sagt tufft.

Efter det här året där jag har fått åka på flera nationella meeting och fått chansen att få värdefull rutin på 120/125 nivå så har jag bara fått mersmak. Det känns som att alla år av slit börjar löna sig. Curre är den häst som jag vill ta mig upp i klasserna och få rutin på. Bara han håller sig frisk så tror jag att med rätt och målmedveten träning så kommer det absolut inte vara en omöjlighet. Han är 11 idag, blir 12 nästa år. Jag bör kunna rida honom 5-6 år till iaf då jag inte planerar att sälja honom. Under den tiden så hoppas jag att kunna klättra i klasserna och målet/drömmen är att rida iaf 140 cm på honom.

Drömmen just nu är att efter jag pluggat klart (om två år) så hoppas jag kunna få jobb och börja tjäna egna pengar. Ha en fast inkomst. Sen skulle jag såå gärna vilja köpa mig en fin, välstammad unghäst som jag ska ta hjälp av duktiga människor att leta ut. Tänk vad roligt att åka runt på tävlingar med två fina hästar! Det är självklart mycket mer jobb med två hästar än en, men i rutinsyfte så blir det ju dubbelt upp när man tänker i mängden ridning och täving. Jag menar, jämför mig som gjort typ 20 starter iår och ett proffs som gör braa många fler ;)
 
Nej, jag är astaggad på det här med hästar och tävling just nu! Sen att stå på en anläggning som har allt gör inte saken sämre, känns riktigt lyx (förutom när man ska betala stallhyran då, hehe). Det ger mig en sån kick att rida in på en 120 bana och verkligen få till den där känslan då allt stämmer. Eller när man sitter och trimmar  och allt plötsligt bara faller på plats. Det är sjukt härligt och jag älskar det.


Ponnytävling och bra kvällstrimm

Dagen började med att vi åkte på tävling i Falun med min syster och hennes ponny. Första klassen gick jättebra för dem, dubbelnolla och slutade på en 5e placering! Jättekul verkligen då dom hade stolpe ut förra tävlingen och var ett litet nedslag från vinst ;) Till LBn var jag lite orolig då den var regional (får ju bara ha två stopp) och han har varit lite krånglig på den höjden. Tror dom inte har kommit runt utan stopp någon gång förut eller möjligtvis en kanske. Han kräver verkligen bra ridning och hoppar inte om han kommer för fel och ibland kan han bara få för sig saker. Mycket speciell liten fuxponny det där ;)

Men dom gick faktiskt in och dubbelnollade och ledde genom halva klassen, slutade på en 3e placering! Så himla kul verkligen, första dubbelnollan på LB höjd och även placering. Regionalt dessutom får man inte glömma ;) Nej, men jättekul att åka ifrån en tävling med två felfria rundor och två placeringar! Himla roligt verkligen :) Värt att nämna är att ponnyn är 19, blir 20 nästa år. Dock superfräsch och fin för sin ålder, synd att Angelica blir för gammal för ponny vid årsskiftet bara! 

Efter tävlingen hann jag köpa en kebabrulle efter vägen och slänga i mig den på en halvtimme innan jag blev skjutsad till Ockelbo för att ta tåget hem till Bollnäs. Blev en sen kväll i stallet, så det fick bli ett pass i ridhuset. Red på scourier bettet som jag tycker att Curre går jättebra på. Han kändes väldigt fin efter en stunds trimmande, supernöjd med honom! Jobbade med att få in yttersidan specielt i vänstervarvet och sedan mycket tempoväxlingar och övergångar. Simpel ridnning och basicarbete helt enkelt, med fokus på ett han ska bära upp sig själv.

I slutet så galopperade jag runt i lätt sits och han sökte sig framåt i en låg form och galopperade igenom kroppen. Det har typ aldrig hänt förut att jag har kunnat göra det, han har varit alldeles för stor och tung för mig. Så det är verkligen ett tecken på att han börjar gå mer av sig själv och bära upp sig själv, himla roligt! Målet just nu är att han ska bli så enkel som möjligt att rida, bära upp sin stora kropp och jobba igenom samt bli kvickare! Läängtar tills han blir ännu starkare så han orkar sätta under sig mer, bli kortare i kroppen och lättare i handen :)

Angelica och Chino med dagens prisskörd!


Curre har parkerat vid utgången och väntar på kvällsmaten medan jag mockar ;)

Min mycket intressanta helg

Spenderar alltså den här helgen hemma i Kungsberg. I fredags så trimmade jag Curre och det passet kan vi kasta i soptunnan, så bra var det. Men det är efter såna pass som man kommer till insikt, så det kanske vänder och blir jättebra pass under nästa vecka ;) Men summan av det hela är att jag måste ha en bättre och klarare plan när jag rider, punkt.

Idag var jag in till Ryttarstugan i Gävle och köpte Scourier bettet och en dressyrpisk. Var inte så svårt det där med storleken faktiskt. Höll upp ett i strl 12,5 och konstaterade bara att det skulle aldrig få plats i Curres mun, så det blev ett i 13,5 som såg ut att passa mycket bättre. Hoppas jag har rätt! Sen red jag Chino (min systers D-ponny) en stund på ridbanan. Det kändes förjävligt i början då han bara sprang omkring och var spänd. Men satte mig ned och skrittjobbade ett bra tag och när vi började få ordning på grejorna så kändes han jättefin och precis så som jag vill att han ska vara. Blev lite springig i traven dock, men jättefin i skritten.

Imorgon blir det ponnytävling med syster och sen åker jag hem till Bollnäs och sköter om Curre. Hoppas bara inte att tävlingen drar ut på tiden så att jag får ta ett jättesent tåg! Det är väl typ det jag har hunnit med sedan sist jag skrev. Mycket intressant måste jag säga ;) Har kollat på film, bakat egen pizza och ätit alldeles för mycket godis idag också, hehe.


En plats i hästväg

Den här veckan så har vi jobbat med en uppgift där vi ska beskriva en plats, verklig eller overklig. Till uppgiften skulle vi ta egna bilder, ev lägga till text och sätta ihop det till en broschyr i InDesign och sedan ladda upp den på en sida som heter issuu.com. Det blir då som en färdig bläddringsbar broschyr!

Jag skulle beskriva stallet och platsen kring hästarna (hehe) så sprang runt och tog lite bilder på Curre och anläggningen. Eftersom den är hästrelaterad så tänkte jag att jag kan ju länka till min färdiga broschyr på issuu här. Ganska nöjd med resultatet faktiskt :) Fler av bilderna på Curre dyker nog upp här. Länken till min broschyr har ni här nedan, ses bäst på datorn :)

http://issuu.com/veronicasroka/docs/enplatsihastvag-1

Min lärare frågade om jag hade tagit bilden nedan själv eller om det var någon annan som tagit den, för den såg så arrangerad ut haha. Men jag har tagit den själv, lite knixigt dock med mitt 55 mm objektiv utan zoom ;) 

Scourier bit

Provade ju som sagt ett bett med dubbla ringar, ett så kallat scourier bit, förra veckan och som jag också tävlade på i helgen. Tycker att Curre fungerade bra på det och tänkte införskaffa mig ett sådant. Problemet är bara att jag inte vet vilken storlek han ska ha! Bettet jag lånade satt perfekt, men det var jättesvårt att mäta iom att ringarna går att flytta i skårorna.

Om jag inte minns fel så var det 12,5 längst in på skårorna och 13,5 längst ut, jättesnurrigt! Får nog åka in till ryttarstugan (som jag såg hade såna bett) i helgen och mäta där. Om jag nu kom ihåg rätt hur måtten var på det jag provade! Inte lätt när det är svårt alltså ;) Hade lite problem också när jag skulle sätta det på tränset första gången, vilken ring ska till sidostycket och vilket ska tygeln sitta i? Haha


En torsdag i Bollnäs

Började dagen med att jag cycklade iväg till skolan och hade föreläsning vid 10.00. Vi hann sätta oss ner och precis börja, sen blev hela Bollnäs strömlöst. Vi kunde inte fortsätta föreläsningen och inte heller jobba vid datorerna, så allt blev inställt! Jag som hade tänkt göra klart min uppgift och ha lite ledigt imorgon, men jaja. Hängde med några i klassen ner på stan och ungefär samtidigt som vi var där nere så kom strömmen lägligt tillbaka ;)

I stallet så fixade jag allt med Curre och red ut honom en sväng till Bolle. Skrittade och travade lite, tog även en galopp uppför en backe lite i kanten av vägen där det var bra underlag. Tänkte mycket på att han ska svara fram för skänken och bära sig själv. Han var fin vissa stunder, men det är ett tag kvar innan han bär upp sig själv och jobbar på så som jag vill när jag rider ut. Kan ju inte jobba med volter osv när jag rider ut, utan där blir han lite att han segar ihop och blir lång. 

Väl hemma i stallet igen så fick han sig en "halvdusch" typ där jag skrubbade bort alla jäkla skitfläckar. Dom hade teori i stallet och då kommit fram till att Curre var en bajsskimmel, haha. Ska trimma honom lite imorgon (typ älskar att trimma just nu), sen får han vila på lördag då jag åker hem över helgen. Har fixat hjälp med mockning + matpackning på lördagen, så kan åka hem imorgon och komma hem hit till Bollnäs på söndag em. Ska bli så himla skönt att åka hem och bara ta det LUGNT. Tänkte först att jag skulle vara kvar och kolla på ponnyhoppningen på lördagen, men känner bara att jag behöver en lugn helg hemma. Baka lite, kolla på film, käka godis och bara vara typ, haha.


Hoppträningen

Hoppade som sagt Curre för Gaby igår. Han kändes lite matt i kroppen efter helgen, så fick vara på honom några gånger så att han verkligen skulle lyssna för skänkeln. Men tyckte att det blev bättre sen och han kändes faktiskt väldigt fin på marken i mellanåt!

Hoppade inte så mycket eller högt, utan jobbade över en serie på långsidan och några små oxrar som vi gjorde volter efter. Gjorde inte så mycket mer än så då Gaby tyckte det räckte iom att han tävlat i helgen, utan trimmade på lite i traven innan vi avslutade. Men tyckte att han gjorde hoppningen bra och han kändes även väldigt fin när jag travade av!

Gäller att se till att han verkligen lyssnar för skänkeln redan från början, inte sitta och gnussa med skänken utan pang på direkt om han inte lyssnar för ett lätt tryck. När jag jobbar såhär, att han ska lyssna direkt och vara kvick så blir han jättetrött! Märks att jag inte varit tillräckligt noga med det här, utan att han har fått gå och vara lite långsam ;) Men han börjar bära sig själv allt bättre och jag börjar få koll på yttersidorna nu! Kul när det går framåt :)


Filmer från helgen

 Lyckades få min syster att ladda upp filmerna från helgen på min youtube-kanal!

I första klassen så var han som sagt jättefin och inte i ett hinder i grunden, men så tabbara jag mig och "skjuter innan jag siktat" på oxern där i mitten... Blev lite flack också på sista, men som sagt så tycker jag att hästen var grym och ridningen bra där i mellan.


I 125 cm på söndagen var han i några hinder, men gör ändå en hel del fina språng. I trekombenationen så skulle jag ha rätat upp mig ser jag och sen blir det ju lite tight till sista. Men med lite mer styrka så ska han orka att hoppa upp sig även på banans sista hinder!

HV Polo Dulce

Var på Hööks för någon vecka sedan och köpte en supermysig fleecejacka från HV Polo. Tänkte först köpa en från Hööks egna kollektion, JH Collection. Men för 150 kr extra så fick jag en HV Polo som var mycket snyggare och i bättre kvalité. Så det fick bli en sån! Perfekt nu när det börjar bli ruggigt och kallt ute. Kostar 649 kr hos Hööks.Vad har jag fått syn på? Haha. Men här har jag tröjan!

Dagens Curre

Åkte som sagt tidigare iväg till stallet och sprang runt med kameran. Tror att jag har fått ihop några bra bilder som fungerar till uppgiften :) Förutom att jag fixade allt till Curre så red jag honom ett ganska okomplicerat pass på utebanan. Han kändes inte wow, fick inte riktigt till den där energin och bärigheten i galoppen som han hade tex i helgen (när han var lite mera laddad), men han kändes ändå riktigt fin när jag travade av. Tror att vi är på god väg! Imorgon är det hoppträning för Gaby och sen får han sig några lugna dagar, tror han behöver det efter helgen.


Lugna puckar

Igår så tog jag det bara lugnt i stallet. Har varit fullt ös hela förra veckan med många uppgifter och sen skulle jag fixa allt inför tävlingen på fredagen. Sen var det ju tävling i helgen, plus att jag hade uppgifter som hängde över mig och gjorde att jag inte kunde slappna av riktigt. Hade så gärna bara satt mig ner i soffan och kollat på en bra film. Så igår, efter att jag först suttit med en uppgift hela dagen i skolan så kände jag mig bara så matt när jag kom till stallet.

Tog det bara lugnt och gjorde inget extra, stressade inget utan gjorde allt i min egen takt. Gick ut och promenerade med Curre som var jättepigg! Var ute i 20-30 min och det var riktigt härligt faktiskt, älskar att bara promenera med honom såna här dagar. När han är pigg och skrittar på brevid, dom dagar man får släpa honom är mindre kul ;)

Kom hem tidigt igår och gjorde mat, sen tog jag det bara lugnt och gjorde inget alls i princip. Känner att det blir som en inre stress ibland när man ska ha koll på och göra allt själv. Skolan ska skötas, Curre ska skötas och vara i topptrimm, det ska handlas, tvättas, städas, planeras för allt osv osv. Har ingen här som kan hjälpa mig alls, så det blir mkt ibland. Iaf när man inte är van ;) Så man får se till att ta det lugnt och bara chilla ibland!

Idag har jag fotat Curre lite i hagen för en uppgift i skolan, praktiskt att han står på andra sidan vägen där min skola ligger! Ska tillbaka dit och ta lite fler bilder, fixa stallet och rida ett lite lugnare pass :)

Bild på Curris och mig från idag<3

Bilder Gävle Horse Show

Fick några jättefina bilder på Curre och mig som Linda fotat, blev jätteglad över att få lite nya fina bilder på oss! Här kommer några stycken, håller på dom andra så att det inte blir för mycket bilder i ett och samma inlägg + att jag har lite nytt till andra inlägg ;) Älskar bilden längst ner!

 

Gävle Horse Show söndag

Idag red Curre och jag alltså en 125 cm bed. A:0. Han var inte riktigt lika pigg som igår, plus att det blev lite stressigt att rida fram. Hann alltså inte rida fram honom och få honom riktigt så fram till bettet som han var dagen innan, men han kändes ändå fin tycker jag. Tycker att det är stor skillnad på honom nu mot för tex förra tävlingen! Han är lättare i handen och mer reglerbar, går lite mer av sig själv.

På banan så tyckte jag att han kändes fin och vi var felfria fram till trekombenationen där jag tycker att vi kom in bra, men så petade han ner c hindret och även sista hindret direkt efter där vi kom lite för intill oxern... Blev så himla besviken efter den här klassen då det kändes så himla bra och så river vi dom två sista hindren. Får 8 fel istället för 0 fel, gaah. På C hindret vet jag inte vad jag skulle ha gjort, kanske suttit upp lite och supportat kanske.

På sista så hade jag kunnat gett honom mer plats, men och andra sidan så ska han lätt klara av att komma lite intill. Men det kommer väl med styrkan, får vi trimma på och hoppa massor av styrkeövningar i vinter så kanske han är felfri i dom här lägena nästa år :) Men fram till dom två sista hindren så så kändes det jättebra och jag fick bra lägen. Red inte speciellt fort alls, men vände där jag kunde och tiden hade räckt till placering utan nedslagen. 

Är såklart missnöjd över att jag schabblade bort det och drog på oss 8 fel i omhoppningen igår och att vi fick 8 fel på dom två sista hindren på banan idag. Men och andra sidan så är jag jättenöjd över dom två rundor som vi har gjort i helgen. Han har varit lätt i handen och jag har haft en helt annan galopp i honom, vilket har gjort att han har blivit så mycket enklare att rida och jag får lättare att se distanserna. Känns verkligen som att vi är på rätt väg nu!

Bild på Curre och mig från igår, kommer fler i ett eget inlägg!

Gävle Horse Show lördag

Red en 120 cm bed. A:0+A:0 med Curre i Gävle idag. Han var superpigg på framhoppningen och jag tänkte mycket på det Gaby sagt, fram med handen och jobba yttersidan. Han kändes jättefin ganska tidigt, lätt i handen och man kände hur han använde bakbenen som motor. Lätt för skänkeln och han kändes helt enkelt okomplicerad och var precis där jag vill ha honom. Hoppade superfint utan att vara i och toucha alls! Efter första lite större språnget på oxern så la han på en riktigt bakutspark så jag for en bra bit ovanför sadeln kändes det som, haha. Inte så kul dock när man har andra hästar runt omkring sig ;)

På banan så kändes han även där fin och okomplicerad, var knappt i ett hinder i grundomgången. I omhoppningen så blev jag lite ivrig och försökte att rida iväg honom stort på en oxer, vilket gjorde att han istället tog ett extra, kom nära och rev... Sen red jag iväg honom lite stort på sista så han blev flack och rev där också. Alltså 0+8 fel. Nedslagen var helt och hållet mitt fel, skulle varit lite mer kall och väntat ut eller haft honom mera framme för skänkeln så att han tagit den lite större distansen. Men förutom dom två hindren vi rev så är jag SUPERNÖJD med rundan, känslan jag hade var faktiskt en av dom bästa.

Får jag bara in den här ridningen och lär mig vara lite mera kall även i omhoppningen så tror jag att nollorna snart kommer att rulla in. Men jättenöjd över att vi var felfria i grunden idag iaf! Faktiskt så var vi ganska snabba trots att jag inte red på så mycket och tiden hade räckt till delad 5e plats av drygt 80 starter. Men, två nedslag kommer man inte så långt med. Vill vara helt felfri snart!! Men hästen var grym idag, hoppas på en lika bra runda som grunden i morgondagens 125 cm :)


Fullt upp

Hann inte riktigt med så mycket i stallet som jag ville idag, hehe. Mockade först och skrittade sedan ut Curre till "Bolle" som dom så fint kallar det när man rider ditåt, vet inte om det är vägen som heter så eller varför det kallas så. Jobbade lite lösgörande i skritt, ställde och red lite skänkelvikningar. Travade även några kortare bitar också. I början var han lite tung, men i slutet så tyckte jag att han kändes fin.

Sen började jag att klippa honom, vilket tog en himla tid! Det var mer att klippa nu än när jag klippte honom för lite mer än 2 veckor sedan... Klippte iaf benen också, så nu är han riktigt snygg. Men det tar iaf en himla tid att klippa med våran tunga maskin, specielt benen som det blir lite knixigt att klippa. Sen måste man pausa med jämna mellanrum för att den blir varm (kanske man gör med nyare maskiner också?), så klockan var närmare åtta när jag var klar trots att jag var i stallet före fem.

Packade Curres mat när jag var klar med klippningen och drog sedan hem, orkade verkligen inte sätta mig och putsa faktiskt. Så imorgon kliver jag upp i tid och åker till stallet och fixar, putsar och packar. Pappa och syster kommer vid lunchtid och hämtar oss, så då ska allt vara klart. Ska rida honom lite innan jag åker också då det är skönt att ha det klart plus att det är större utebana här ;)

Nu ska jag fortsätta att skriva min packlista, packa mina saker, surfa lite och samtidigt fundera ut vad jag ska hitta på till min uppgift som ska vara klar innan måndag. Förvirrad.se, kommer typ rida fel bana i helgen känns det som ;)


Träning ger färdighet

Som jag har skrivit så har Gaby redan från första träningen varit på mig att ta fram handen. Jag har inte upplevt det som så att jag har hållit i honom, jag vet ju att man ska vara mjuk och hästen ska bära sig själv. Den ska vara framme till bettet och söka sig framåt/nedåt av sig själv. Det vet jag ju, men Gaby är ÄNNU mer noggrann med det här och nu förstår jag att jag faktiskt har gett honom för mycket stöd. Hållit lite för mycket när han blivit stum, stöttat upp för mycket osv. I början kändes det förjävligt rent ut sagt. Jag red runt med handen framme och han sprang med huvudet i vädret, tänkte att fan jag kan ju inte rida...

Men ju mer jag har jobbat på detta, sitta mitt över honom, ha koll på yttersidan, se till att han för små hjälper lyssnar framåt och att jag är oberoende av handen osv. så har det blivit lite bättre. Den ridningen och tänket börjar falla lite mera på plats och igår på träningen så förstod jag verkligen VARFÖR jag ska rida såhär. Det blev plötsligt så enkelt när hästen for iväg direkt när jag la till skäkeln, när galoppen var rund och jag hade ett stöd utan att hålla alls så blev det så mycket enklare att rida på hinder. När jag i slutet galopperade runt fyrkanten i lätt sits, la fram handen och höll om lite med benen så galopperade han lugnt på i egen balans med sänkt hals. DEN känslan vill jag sträva efter, varje pass.

Jag är verkligen SÅ taggad på att utveckla Curre och mig ännu mer, finslipa på dessa grunder så att det sitter. För han kommer bli så mycket enklare att rida för mig, mer reglerbar och mjuk i kroppen när det börjar sitta. Gaby är verkligen jätteduktig på marken, ser direkt om jag håller lite eller glömmer ytterskänkeln. Allt det där som har varit Curres och min svaghet får vi jättemycket hjälp med just nu och det är jättekul! Jag tycker inte om att bara hux flux byta tränare sådär, men det kan vara bra att få nya ögon på sig ibland. Som Leif hade sagt till mina föräldrar, "Man snöar in sig på olika saker som tränare". Leif är tex grym på avstånd osv, vi hoppar alltid väldigt tekniskt och mycket bra övningar för honom. Nej, men det är kul med träning och utveckling!


Mycket i huvudet

Känns som att jag inte har fått så mycket gjort i skolan idag, var dock bara jag och en till där haha. Vi har en uppgift som vi har fram till måndag på oss, så dom flesta jobbar nog hemifrån. Jag klurar fortfarande på vad jag ska göra och i vilken teknik, hmm...

Ska i vilket fall dra iväg till stallet ganska snart där jag dels måste fixa det vanliga som mocka, packa mat och sen skritta Curre en sväng. Sen måste han även klippas och hans svans måste tvättas innan tävlingarna i helgen, plus att all utrusning måste putsas då jag blir hämtad imorgon. Sen måste jag hinna börja på min skoluppgift också, plus att jag ska förbereda inför en annan uppgift i helgen (som vi ska ha nästa vecka). Mycket i huvudet nu alltså! Men ska beta av stallet nu, så kan jag koncentrera mig på skolan sen. Blir nog bra det tror jag.


Hoppträning

Har ganska nyss avslutat ett videosamtal på Skype med min syster, haha. Vi provade facetime förut (via hennes iphone och min Mac dator), men eftersom hon inte har någon Mac så fixade vi Skype igår. Tycker det är skitkul, haha. Är det någon jag saknar när jag bor här i Bollnäs så är det min syster, faktisk ;)

Hopptränade Curre för Gaby idag, som vanligt på onsdagar alltså. Vi trimmade på dem först på volten, ökade och minskade, flyttade in framdelen osv. Fick vara jätteoga med att Curre ska ta skänkeln och galoppera på ordentligt framåt när jag ber honom, inget gnussande med skänkeln alltså. Sen så måste jag aktivera honom hela tiden så att det händer någonting nytt. Han kändes faktiskt ganska fin idag och lossnade bättre än förre veckan. Kunde lägga fram handen och han sänkte sig självmant och jobbade på i egen balans. 

Jobbade sedan över en ganska svår kubövning som jag inte orkar förklara, haha. Men fick jobba jättemycket med att ha koll på yttersidan och jobba/aktivera honom i mellan. Vi gick sedan över till att först hoppa fram på ett räcke med bom två språng innan och samma sak fast med en oxer. Fick vara på Curre lite här så han hoppade till och ansträngde sig, samt hoppade rakt. På oxern som blev lite högre (120-130 någonstans) i slutet så hoppade han till riktigt fint när jag kom bra in och jag hade skänkeln om i avsprånget!

Avslutade med att hoppa en serie med oxer - ett språng - räcke - två språng - räcke som vi hoppade åt båda hållen. Ibland var han i lite, men när jag hade skänkeln om på oxern så hoppade han riktigt fint! Över lag så fick jag honom riktigt framme idag, rund galopp och framme till bettet samt lite kvickare. Det gjorde att jag behövde "rida" mindre, utan kunde mer bara understödja och känslan till hindren blev så mycket bättre. I slutet så kunde jag galoppera i lätt sits, lägga fram handen och han sänkte halsen framåt/nedåt och galopperade bara på i egen balans. Den känslan har jag aldrig haft förut, så det kändes verkligen som att vi tagit ett steg framåt iaf! Vi får jobba mycket för det, men det blir bra resultat av det.

Red på bettet jag lånade idag också, tvådelat tränsbett med dubbla ringar. Gaby var tvungen att ha det, men skulle kanske kunna få låna det till helgen och rida med. Han kändes bra på det idag, så ska se om jag kan hitta ett att köpa någonstans :)


Fungerande internet!

Yes, nu är internet snabbt igen! Tack och lov, haha. Satt uppe till efter 00 igår bara för att kolla om det skulle fungera normalt, vilket det gjorde. Tur för Telia ;)

Vi har som bas att vi börjar skolan 10 varje dag, så ska cyckla iväg dit om en stund. Sen efter skolans slut så måste jag handla och sen är det Curre som gäller. Ska kolla igenom min USB-sticka sen tänkte jag och se om jag har något arbete jag kan lägga upp här, så ni får se lite vad vi pysslar med. Kanske kan vara kul tänkte jag!

Är fortfarande lite chockad över mitt "besöksrekord" (har haft måånga fler läsare förr, så kan egentligen inte kalla det rekord) igår, lite skumt sådär när jag inte har varit inne alls? Haha, ja så kan det vara :)

Gammal bld på Curre

RSS 2.0