SIHS

Har spenderat några timmar på mässan och i gallerian, väntar nu på att Top-ten finalen ska börja. Har fått lite fina och nödvändiga saker köpt, visar imorgon eller när jag kommer till Bollnäs på måndag!
Klar med stallet 07:44

Nästa, GLOBEN :D
Globen imorgon!

Blev ännu en skrittrunda för Curre idag, var dock bara ute i 30-35 min då det var så jäkla kallt och trist att skritta längs asfalten. Curre var dock pigg och fin! Vädret är verkligem himla konstigt, igår blev jag jättevarm när jag mockade i min dunjacka och idag blev mina tår till isbitar när jag red... Nä, vill faktiskt ha lite snö nu och typ normal kallt. Så att man kan ut och galoppera uppför backarna i Bolle och och pulsa i snön ;) Nackdelen är att jag då inte kan cykla till skolan och stallet, men äsch då... Jag röstar ändå för snö just nu!

Imorgon så har jag planerat att vara i stallet vid 07 (måste jag) och mocka + packa mat åt Curre, självklart pussa lite på honom också. Senast vara klar vid 08, hem och duscha + fixa innan jag tar 08:50 tåget mot Gävle. Inte taggad alls på att kliva upp tidigt, men desto mer på mässa och hästshower + tävling!! Tagg, tagg :D

Curre och jag utanför min skola för några veckor sedan (eller typ ngn månad sen).

Viktigt att ha mål

För mig är det viktigt att ha mål, både stora drömmål och mindre delmål. Det är det som gör att jag genomför det där trimmpasset kl 21 en fredagkväll fast jag hellre hade suttit i soffan med en godispåse framför en bra film. Eller skrittar ut den där rundan i regn och blåst fast jag inte alls har lust. Det är också just målen och drömmarna som gör att jag följer det schema som jag lagt upp för veckan och kämpar på i motgångar som framgångar.

Det har verkligen varit en lång och tuff period under dom åren som Curre har var skadad, men det var mina mål och drömmar som gjorde att jag fortsatte. Jag gav mig fasen på att få hästen frisk, byggde upp honom långsamt och gav aldrig, aldrig upp. Många har frågat mig hur jag orkat, men det är målen som har gjort att jag varje dag kämpat vidare. Iår har jag haft igen alla dom där kämpiga åren med Curre och jag har gjort många bra rundor och vi har placerat oss nationellt. Vi har varit med och fajtats om bra placeringar, debuterat 125 cm, gjort flera bra och givande rundor.

Men tänk om jag hade gett upp när det var som tyngst, då hade jag aldrig varit där jag är idag. Där har vi skillnaden mellan dom som tar sig framåt och dom som stannar kvar, man får aldrig, aldrig ge upp. Det går dåligt ibland och du kommer garanterat att misslyckas flera gånger om innan den där framgången kommer. Sen misslyckas man lite till innan det går bra igen. Sen kanske det bara helt plötsligt smäller till och går superbra, sådär att du undrar vad fan som hände. Det är så sporten (och allt egentligen) fungerar. Det går inte alltid bra och man blir bättre av att misslyckas, så länge man är motiverad och hittar lösningar. Med misslyckas menar jag inte nödvändigtvis att man vägrar ut sig, utan det kan vara att man har fyra fel varenda jäkla tävling eller att man inte får till det i exempelvis markarbetet under en period, skador osv.

Ska skriva ett inlägg om mina mål inför 2014 med Curre. Både huvudmål, delmål och drömmål med honom! 


Vinterskoning -Check

Idag när jag kom till stallet så var Curre nyskodd och fin i fötterna! Vinterskodd med fyra brodd i varje hov och snösulor, riktigt skönt att ha det fixat innan snön kommer (när den nu tänker komma?). Skickade sms till hovslagaren förra veckan, men det är sällan han brukar svara. Men jag vet att han brukar ta Curre när han har tid eller när någon annan häst i stallet blir skodd. Så idag hade han alltså varit här och fixat Curre. Men han känner ju Curre och vet att han är snäll ;)

Skrittade ut en vända efter asfalten där det var ljust, vågar mig inte på att rida iväg i mörkret någonstans då Curre blir så himla fjanting. Idag blev han "rädd" för en cyklist som kom i mörkret. Han började gå sakta och när jag kickade till med skänkeln så kastade han runt och blev istadig. Hatar när han gör sådär, blir liksom okontaktbar och börjar springa baklänges. Kan bli farligt om dom springer in i något/någon... Men fick ordning på honom och vi kom förbi den där cyklisten. Annars så var han fin då vi skrittjobbade lite!

Imorgon är det fredag, vilket innebär redovisning och jag ska jobba med en annan uppgift. Ska skritta ut med en i stallet och sedan blir det lite fredagsmys till kvällen. Ska dock i säng i skaplig tid då jag måste upp vid 06 och vara i stallet tidigt för att fixa åt Curre. Tar sedan tåget 08:50 mot Gävle för att sedan bli upphämtad där innan det bär av mot... GLOBEN! Haha, är skitpeppad! 

Nyskodd och fin idag!

Grafisk design och kommunikation

Som sagt så pluggar jag Grafisk design och kommunikation på Idévärlden här i Bollnäs. Skolan ligger på Heden, alldeles mitt emot ridskolan om ni har varit där. Några kanske undrar vad det är jag pluggar, vad vi gör och vad man kan bli. Så jag tänkte skriva lite om det!

Det vi jobbar mest med är olika typer av layouter, design för både trycksaker och för webben. Några exempel på uppgifter som vi har jobbat med är design av visitkort, annonser, broschyrer, affischer, dagstidning, magasin mm. Vi har även gjort rörliga annonser i flash, publicerat på en bläddringssida och nu håller vi på att anpassa vårat magasin till mobila enheter (smartphones och surfplattor). Eftersom det är en yrkeshögskola vi studerar på så är i princip alla uppgifter väldigt veklighetstrogna, sånt som man sedan kan stöta på i arbetslivet.

Jag valde den här utbildningen för att jag dels är intresserad av foto, rita, pyssla, redigera, "klippa o klista" i photoshop mm. Jag har alltid varit väldigt kreativ av mig så, därav jag gick Estet bild på gymnasiet, fotat mycket och skriver i den här bloggen tex. Sen är jag ingen pluggmänniska av mig, så jag trivs bra med att få vara kreativ och jobba på det sätt som vi gör. Det är numera roligt att gå i skolan, haha.

Att det blev Bollnäs av alla ställen är för att Grafisk design inte finns i tex Gävle och av en slump hittade jag den här utbildningen i Bollnäs. Den är inom samma distrikt och jag har ganska nära hem, så jag kunde ändå fortsätta satsa på ridningen. Sen så ligger ju ridskolan mitt emot, vi har hovslagaren här, bra tränare osv, så det klaffade väldigt bra! I min klass så har vi dels folk här från Hälsingland, två pendlar från Gävle och sen har vi en del folk från sundsvall, skåne, kalmar, finland mm.

Eftersom jag inte har gått någon mediautbildning innan så tycker jag den tekniska biten är svårast! Det är väldigt mycket att lära sig när det gäller färger, format, filformat, hur man använder alla vertyg, hur man anpassar till webben osv osv. Dom program vi allra främst jobbar med är Adobes program Illustrator, Indesign och Photoshop. Kan skriva lite kort om dem!

Adobe photoshop - Det program som jag tror dom allra flesta känner igen. Fungerar bra till att redigera foton, göra affischer, omslag, "klipp o klista" jobb mm. Man jobbar i olika lager och måste klicka på varje lager för att kunna röra det osv.

Adobe Illustrator - Som det låter så fungerar det här programet bäst för att göra illustrationer, logotyper mm. Det som är så bra i illustrator är att om du tex gör en ring så kan du klicka på den direkt och flytta runt som du vill, byta färg, storlek osv. till skillnad från photoshop där det bara är att börja om typ, eller mkt krångligare iaf.

Adobe Indesign - I det här programet så jobbar man framförallt med text. Ungefär som word, fast 100 ggr bättre! Man skapar dokument, kan göra ramar och hjälplinjer för att få det snyggt och rakt. Det är enkelt att sätta texten precis som man vill, montera in bilder osv. Fungerer lite lika som photoshop, att man drar ut en textruta och skriver. Men det här programmet är mkt mera anpassat för textarbete, montage mm.

Utbildningen är på två år, varav den sista terminen är 6 mån praktik ute på ett företag. Jättebra som merit i CV:t, för att sedan komma ut i arbetslivet och få jobb. Om vi har godkänt i alla ämnen så kommer vi att gå ut med examen som Grafiska formgivare/orginalare. Man kan då få jobb på tex tryckeri, reklambyrå, tidning mm. Så det är alltså detta jag studerar, hoppas det var lite intressant läsning!

Exempel på filmaffisch som jag gjort i bröderna Stenbergs (Två bröder från Moskva som levde på typ 20-talet)  anda som vi gjorde i kursen Grafisk formgivning.

Min dag

Eftersom det inte är så mycket till ridning nu så får jag väl berätta lite om min dag istället, haha. I två veckor så har vi jobbat med att designa ett eget magasin. Jag gjorde ett hästmagasin (ovanligt? nähä ;)) med namnet StyleHorse. Gjorde logotype, framsida, redaktörsida, en artikel och en plocksida. Fick feedback av en snubbe som jobbar i den här branchen och vunnit flera priser för sina layouter. Väldigt givande faktiskt!

Men idag och den här veckan så har vi jobbat med att göra det här magasinet digitalt, i iPad-format. Mitt magasin gjorde jag i amerikanskt "letter" format, det är lite bredare än ett vanligt A4. Så det blev lite pyssel att fixa om designen till stående iPad-format, men framförallt att göra om den till ett liggande format var klurigt! I en iPad så ska man kunna läsa magasinet både stående och liggande, så det gäller att den ska fungera för både och. Sedan publicerade vi det här via indesign till en app som heter Adobe content view och där kunde man se sin tidning digitalt i en iPad! Man blir så barnsligt lycklig när man kan bläddra och vända iPaden åt alla håll och sin layout fungerar, haha! Det är verkligen ett himla pyssel att få allt att fungera, iaf nu i början ;)

Curre fick faktiskt stå helt idag då det regnade och var ruskväder. Istället så fick han sig en liten makeover, tunnade ur och klippte manen, klippte svansen, öronen och toppade luggen. Så nu ser han snygg och välvårdad ut igen! Förutom att pälsen börjar bli lång... Igen! ;)

Framsidan till min tidning i pappersform. Jättekul att skriva ut alla sidor man jobbat med och häfta ihop det, blir verkligen som en liten tidning haha!

Stor?

Alla här i Bollnäs tycker att Curre är så himla stor, haha. Han är visserligen en av dom största hästarna i stallet, bara Donovan som är högre i manken. Jag själv uppfattar inte Curre som så speciellt stor, förmodligen för att jag är så van vid honom. Men jag får jätteofta höra att han är så himla stor och folk blir förvånad när jag säger att han "bara" mäter ganska precis 170 cm i manken. 

Tror att han uppfattas som mycket större för att han dels är ganska stor och lite grövre i modellen, mycket massa liksom. Sen så har han en väldigt låg och platt manke, i princip ingen alls. Så jämför man honom med en häst på 175 cm med normal/hög manke så är nog Curre lika hög över ryggen. Sen har han jättestort huvud också, haha. Min stora, fina kille<3 :)

Angelica och Curre

Ännu en skrittrunda

Hade planerat att promenera en sväng med Curre idag, men hängde med ut på en skrittrunda då vi skulle få sällskap. Skrittade i mörkret runt åkrarna, ute bland terränghindren om ni har varit ute på terrängen i Bollnäs? Curre blir alltid lite fjantig när det är mörkt och tyckte dessutom att terränghindren såg läskiga ut i mörkret, haha. Han blir inte så att han stannar och blir rädd, utan snarare att han går sakta och är lite skeptisk ;) Var inte ute så länge då det blåste och duggade lite, kallt som fasen dessutom. Är inte taggad på vinterkyla alls...

På tal om terränghindren så ska jag absolut prova att hoppa lite terräng med Curre i vår! Lika bra att passa på nu när jag har Curre här i Bollnäs där dom har en stor och fin terrängbana. Dom har arrangerat både SM och någon nordisk tävling också tror jag? Tränade en del terräng på ponny och var på fälttävlandsläger, har tom det där fälttävlandskortet som man måste ha för att få tävla. Vet inte ens om det gäller fortfarande, haha. Tränade på den tiden hoppning för Anki Andersén, så vi blev utsläpad på terrängen några gånger om året!


SIHS

På lördag så far vi till Globen och går på Stockholm international Horse Show! Min syster beställde biljetter till kvällsföreställningen igår tror jag att det var. Måste kolla upp vad det är för shower, för jag har ingen koll alls haha. Men tror att det var då top-ten finalen går. Jag är mest taggad på att gå på mässan, det ska bli riktigt kul då vi aldrig var ner förra året. Så det måste vara 2 år sedan jag var på en ridsportmässa sist?? Har iaf gjort en liten lista på saker som jag ska kolla efter. Köper kanske inte allt, men reflexerna borde jag få med mig hem!


Pigg pålle

Satt idag på Curre för första gången sedan i onsdags, skrittade ut ca 40 min efter asfalten i mörkret. Han var pigg och skrittade på som sjutton, tyckte det var riktigt kul att komma ut tror jag! Kortade tyglarna och kände på honom lite i slutet. Han var väldigt okoncentrerad och lite stel i början såklart eftersom han inte jobbats igenom på flera dagar. Han ska ju inte göra det heller, utan bara komma ut och röra på sig nu.

Under dom här dagarna som jag inte har ridit har gått bra, men efter idag. Jäääklar vad sugen jag är på att trimma och rida på riktigt! Kommer dö lite innan Curre ska igång på riktigt sen igen, haha. Men får inte fuska, utan nu ska han verkligen ha en lugn period så han får vila både kropp och knopp. Sedan förhoppningsvis vara lika taggad som jag på att köra igång igen inför nästa säsong!

 

2008 vs 2013

När jag tittade på bilderna i inlägget längre ner där jag la upp gamla bilder på Curre så slog det mig verkligen hur mycket han har växt på sig sedan han kom till oss. Det var inte en speciellt stor och grov häst jag köpte, men bara ett år senare så växte han enormt i form av hull och muskelmassa. Undra hur många kilo det skiljer mellan första och andra bilden här nedan? Han gick iaf från 145-155 i täcken, från 125-135 i hoppgjorden samt växte ur en sadel. Jämför bara hur stor jag ser ut på honom mellan första och andra bilden?

April 2008 Liten, grå och tanig
 
Maj 2013 Stor, vit och... BIFF

Söndag

Åkte iväg in till Sandviken med syster och handlade lite på Ö&B, Dollar och Rusta imorse. Åt lunch ute och sen hann jag bara vara hemma i knappt en timme innan jag blev skjutsad till tåget i Ockelbo. Var vid stallet vid sex-tiden och mockade då, samt gick en promenad med Curre och packade hans mat. Han var pigg och skrittade på friskt!

Tycker det är viktigt att han får komma ut och röra på sig även om han har viloperiod. Hästar är inte gjorda för att stå stilla, vilket han gör mycket nu på vintern när han står i en mindre hage och mycket på box. Imorgon tror jag att det blir skritt uppsuttet, har faktiskt inte ridit honom sedan träningen i onsdags. Dock har det blivit promenader utom igår då han stod helt :)

Bara för att det är såå intressant och bilden är amazing så får ni se vad jag inhandlade, haha
#Liten skärbräda, till frukt o grönt #3-pack presentsnören i svart/silver #Julklappsetiketter #Tejp #12-pack fiberpennor (typ som tuschpennor fast smalare) #Plåster #2-pack filar #Inpackning från Syoss #Schampo+balsam från Tressemé #3 st rullar julklappspapper med jättesnyggt mönster! #Vailjsocker, samma märke som Ögon-kakao ;) #Drottningsylt #Äppelmos #Två st burkar Fanta, Lemon och strawberry/Kiwi

Uppstallad vs eget stall

Jag har under alla mina år som hästägare haft eget stall, men nu stått uppstallad en tid. Tänkte dra några för och nackdelar nu när jag provat på båda alternativen.

EGET STALL
Fördelar
+Du har själv koll när din häst kommer ut/in, att den får rätt täcke på sig osv.
+Har man stallet på gården så kan man komma och gå lite som man vill. Mocka och rida när man har tid och lust, du behöver inte åka till stallet och göra allt i ett svep.
+Det är mysigt att ha hästen nära sig! Se den utanför huset tex.
+Du har stenkoll på allt själv och kan/behöver inte skylla på någon annan
+Är det fint väder ute en dag så kan du låta hästen vara ute någon extra timme, lika väl som att ta in den om det är skitväder.
+Billigare rent ekonomiskt

Nackdelar
-Du har allt ansvar själv, in/utsläpp, fodringar osv. Kan vara svårt att pussla med skola/jobb om man inte har annan hjälp.
-Man måste själv planera och se till att det finns hö, kraftfoder och strö hemma.
-Har man det inte jätteflott så måste man ofta transportera till ridhus/ridbana eller skritta en bit.
-Du har inga personer i din omgivning att snabbt fråga om råd eller annat.
-Kan bli ensamt att alltid vara själv i stallet och rida själv
-Man kan lätt bli låst om man ska bort
-Går något sönder så är det du som är ansvarig och får fixa det

UPPSTALLAD (ANLÄGGNING)
Fördelar
+Du har alltid människor runt omkring dig att fråga om råd.
+Lättare att be om hjälp om du åker bort
+Du behöver inte bekymmra dig om hö/spånhämtning och kraftfoder (om det ingår dvs)
+Personal tar hand om fodringar och in/utsläpp på vardagar, vilket underlättar mycket när man jobbar/går i skola
+Bra träningsmöjligheter i form av ridhus och ridbana på anläggningen
+Lyx i form av spolspilta, värme i stallet osv
+Finns det andra tävlingsryttare så är det lättare att bli inspirerad i vardagstrimmningen

Nackdelar
-Du har ingen riktig koll på hästen mer än under dom timmar du är där
-Du kan inte själv bestämma vilket täcke den ska ha just idag (Är ju inte samma väder varje dag)
-Ofta får man kompromissa, tex ha innertäcket under utetäcket fast man egentligen inte vill
-Eftersom det är andra som sköter din häst så blir det ibland fel/inte som du vill
-Du kan inte bestämma över hagtider på samma sätt, utan hästen får snällt gå in på utsatt tid
-Dyrare

Det jag allra hellst skulle föredra är egen anläggning (hehe) eller eget stall med lagomt skrittavstånd till en anläggning med det man behöver.


Nattlig update

Åkte ganska tidigt till stallet och mockade + packade höpåsar och mat imorse. Gick även ut och myste med Curre i hagen samt gav honom en morot! Mina morötter hamnar sällan i maten hos mig tyvärr, utan dom försvinner  ut på villovägar... Undrar jag vart dom hamnar ;) Tog 10:50 tåget mot Ockelbo och blev upphämtad där. Gick på kalas och åt jättegod mat och tårta, rullade nästan därifrån! Några timmar senare åkte vi mot Gävle och såg den andra Hungergames filmen, Catching fire! Älskade första filmen och tycker att den här också var jättebra! Längtar tills nästa kommer, dom flesta triologifilmer har ju en förmåga att sluta sådär härligt mitt i ett drama ;)

Bra dag idag och jag ska snart natta. Imorgon tror jag att jag sätter mig bakom ratten och styr mot Sandviken, även om jag nog hellre suttit i soffan och bara kollat på film tills jag ska ta tåget hem... Det visar sig hur dagen blir :)


År hit och dit

Om exakt en månad, alltså den 23 december så har jag haft Curre i exakt 6 år. Det är lång tid och det känns som jag har haft honom hur länge som helst samtidigt som vi knappt har hunnit med något. Han tog mig upp till 120 cm på 1,5 år, nollade våra två första starter och kvalade till 130. Sen blev han skadad och var borta i 2 år, efter det har det tagit lång tid att bygga upp honom igen. Inte förren nu känns det som att han börjar bli stark igen och hoppa väl. Sen är det inte förren i slutet av det här året som den där gnistan har kommit tillbaka, den som han hade alldeles i början. Ett teckan på att han mår bra, känner sig stark och tycker det är kul!

När jag tänker på att jag har haft honom i så många som sex år så tänker jag ibland hjälp, snart är han gammal och förbrukad haha. Men han är faktiskt bara 12 nästa år, alltså i sin bästa ålder. Förhoppningsvis så kan han tävla ytterligare 6 år till om han håller sig fräsch. Känns såklart fruktansvärt surt att ha förlorat så många år, särskilt när man köpt en häst som man förväntade sig att kunna tävla och samla rutin på. Men jag hoppas att jag har igen alla år och att jag får tillbaka det nu. Med rätt träning, målmedvetenhet och förutsättningen att han håller sig frisk så ska han och jag kunna klättra en bit i klasserna. Det är mitt mål med honom.

Ibland blir jag rädd, "Shit, om fyra år är han sexton!". Tiden går så fort och det är så många år som "slösats" bort med honom. Jag börjar gå och fundera på att jag måste ha en unghäst som börjar komma upp i klasserna lagomt tills att Curre börjar bli gammal, haha. Det är så stressande att tänka så! Tid hit och dit, bättre att leva och njuta av nuet liksom. Varför gör man inte det oftare?

Curre och jag 2008 Om ni kollar på bilderna nedan, förstår ni hur mycket han har ökat i vikt och muskelmassa sedan jag köpte honom? På bara ett år gick det sjukt fort, kanske en bidragande orsak till att benen inte höll.

Curre och jag 2013Fredag och lite Eddiebilder

Även idag fick Curre sig en promenad i kylan. Hade tänkt att skritta honom uppsuttet, men då två andra i stallet skulle promenera med sina hästar så jag hängde på. Mycket roligare med sällskap tycker både Curre och jag, som var bra mycket piggare och mer på idag. Istället för att släpa honom så fick jag bromsa idag, dock föredrar jag hellre det än sega/omotiverade Curre.

Imorgon så ska jag till stallet tidigt och då får han vila helt tror jag, vi får se. Beror lite på när jag kommer upp och tar mig iväg till stallet, haha. Har fixat hjälp med intag, så ska försöka att ta ett så tidigt tåg som möjligt imorgon. Ska nu göra något så intressant som att diska och packa inför imorgon, sen försöka att lägga mig i skaplig tid. Är inte så jätteduktig på det där med att sova i tid, kvällsmänniska som man är ;)

Fina Eddie och jag i Romme 2012<3 Han har gått och blivit distanshäst också, vi som alltid skojat om att han skulle vara perfekt som det iom sin grymma kondition!


110 cm debuten i Hofors 2012


110 cm i Avesta 2012


Hemma på banan, 2011?


Romme 2012


105 eller 100 cm i Österfänebo 2012

Romme 2012

Fiin

Denna häst har verkligen gett mig otroligt mycket, han och jag växte tillsammans och lärde utav varandra<3

Gunde Swan hos Malin B

Som (förmodligen) hela hästsverige så kollade jag på "I huvudet på Gunde Swan" igår när han provade på ridsport och mötte Malin B. Självklart så var det kul att se hur han såg på ridsporten osv, men det jag reagerade mest på var att man verkligen fick känslan av att Malin är en vanlig tjej. Man ser alltid ryttarna i toppen som just proffs, men nu när man fick se hennes pappa steka pannkakor, prata efter hennes runda och höra hur Malin berättade att hon inte riktigt var nöjd efter hennes och Corporals (i mina ögon) superfina runda så kändes det så äkta.

Hon är precis som vi, kämpar lika mycket varje dag, insnöad i hästsporten och självkritisk. Skillnaden är bara att hon har hittat rätt väg och har lyckats ta sig till toppen. Men för det så är hon lika männsklig som oss. För henne är 160 cm lika normalt att tävla som 120 cm är för mig. När jag rider 130 och 140 så kommer det nog att kännas lika normalt som 120 känns nu. Jag vet inte vad jag babblar om, mer än att jag fick en lite annan bild av Malin B efter programmet med Gunde. Hon är vanlig, precis som vi. Bara att hon är sjukt duktig på det hon gör!
 

Promenixande

På med promenadskorna och reflexer, sen upp med huvan på dunjackan och ut efter vägen för promenad med Curreman. Fick släpa honom på bortvägen och när vi började närma oss där vi brukar vända så ökade han på takten och sen blev det powerwalk resten av vägen hem. Han var på lite surhumör idag när jag kom (ser direkt vilket humör han är på), något som inte stämde eller så var det inte riktigt hans dag idag helt enkelt. Igår var han istället busig och understimulerad. Välte skottkärran för mig flera gånger när jag mockade. Tog liksom tag med tänderna och lyfte upp den, haha. Störd häst... 

Curre har som sagt fått lite vila/lugn period nu och imorgon ska vi nog ut och skritta (i mörkret tyvärr) och sen blir det vila på lördag då jag åker hem. Måste dock hitta någon som kan vara snäll och ta in honom bara i helgen. Förut gick han på baksidan med ridskolehästarna och blev då intagen av personalen samtidigt som dom. Men nu när han har bytt hage så är det mitt ansvar att han kommer in på helgerna, lite krångligare när jag vill åka hem alltså. Förhoppningsvis löser det sig!

Morgondagen ser ut som så att jag ska sitta i skolan och jobba hela dagen lång och förhoppningsvis hinna med så mycket som möjligt. Sen Curre och slutligen lite fredagsmys framför idol. På lördag morgon fixar jag stallet och åker sen hem med tåget vid 12 någon gång. Ska på kalas vid 14, sen Hungergames -Catching Fire på bio till kvällen!


Vila

Under nästa vecka och veckan därpå, alltså vecka 47 och 49 så har inte Gaby några träningar. Tanken är då att från och med imorgon och två veckor framåt så ska Curre få lite vila. Vill inte ställa av honom helt då jag inte tror att det är bra för äldre hästar, utan han kommer få någon extra vilodag, promeneras, skrittas, ridas ut lite lätt osv. Vi ska helt enkelt undvika hårdare trimpass och hoppning, utan han ska få aktiv vila i två veckor framöver helt enkelt.

Rider igång honom en vecka innan och sedan börjar träningarna igen vecka 50 och 51 med markarbete. Sen mellan den 4-11 januari så ska jag bort, så då får han förmodligen en veckas helvila om jag inte kan lösa det på något annat vis. Men det kan vara skönt för honom att ta det lite lugnt där också innan säsongen sen drar igång igen, för då ska det minnsan trimmas och kondistränas inför säsongen 2014! :)


Hoppträning

Hopptränade för Gaby idag, som vanligt på onsdagkvällar alltså! Underlaget är fortfarande tungt, så jobbade mest med lite mindre hinder och linjer. Hoppade dock upp dem lite i slutet över ett räcke och en kombenation. I början kändes Curre sådär på backen, men i slutet så kändes han jättefin! Red många kvicka tempoväxlingar och Gaby sa just det när jag red fam att det hela tiden måste hända något för honom så han inte somnar. Tyckte att han var vaken och framme idag, samt hoppade bra.

Gaby tyckte att han såg fin ut och att det syntes att han blivit starkare. Han är inte i och klonkar i hindren utan hoppar fint! Hon tyckte också att det skulle bli intressant att se hur han är till nästa säsong, vilket jag också tycker det ska bli. Har hänt en hel del med honom i form av styrka och ridbarhet.

Pratade också om att det har tagit lång tid för honom att komma tillbaka efter att han varit skadad och hon sa just det att det kan ta flera år för hästar som har varit långtidsskadade att komma tillbaka. Men nu känns det verkligen som att han är på G! Vi behövde det här året för att komma igång ute på tävlingsbanan och hitta tillbaka. Nästa år ska bli väldigt intressant :) Är SÅ taggad! Men nu är det lite vila som gäller för Curre i två veckor framöver, skriver mer om det i ett annat inlägg.


Hellånga chaps

Är det något jag önskar mig så är det ett par hellånga chaps! Tyvärr så är dom jättedyra och dom billigare varianterna finns inte med långa ben (blir för korta för mig i standard). Tycker för övrigt att det verkligen är superkul att pyssla ihop såna här collage ;)

 

Tempoväxlingar för hela slanten!

Fram, tillbaka, fram, tillbaka, fram och tillbaka. Ungefär så såg dagens pass ut med Curre idag ;) Eftersom ridhuset var uppbokat fram till åtta så åt jag middag innan och åkte till stallet lite senare. Var ute i ridhuset vid åtta och red igenom honom ett pass med nästan enbart tempoväxlingar. Curres största svaghet är att han är långsam och blir lätt lite off när man trimmar, han är inte den som jobbar på i onödan helt enkelt. Så vad jag måste fokusera på och ha som regel nr. 1 är att han är framme för skänkeln. Han måste bli kvickare och mer vaken på mig under trimmpassen och då är det perfekt att jobba med kvicka tempoväxlingar HELA tiden.

Idag var han dock ganska pigg och skuttade runt lite när jag red fram, höll nästan på att trilla i backen när jag skrittade fram... Men han har varit jättemysig och busig dom senaste dagarna, drar i täckena om boxdörren är öppen, pillar och drar i mina kläder, grimmskaft osv. Sen ser han sådär allmänt söt ut, inte som när han är på emo humör. Blir alltid så glad när han är glad! Men iaf så var han lite okoncentrerad i början av passet men efter ett tag när han började lyssna bra fram och tillbaka så kändes han bitvis superfin. Han höjer nacken lite och blir stum ibland när jag ber honom att gå fram, men där i mellan så jobbade han på superbra som sagt. Nu hade jag den där känslan av att han satte bakbenen under sig, lättade upp i framdelen och helt enkelt jobbade över bakdelen.

Det vi måste jobba vidare med är att han ska gå kvar i samma form och balans i tempoväxlingarna, just nu så åker nacken upp lite om jag ber honom att kvickt svara fram. Sen måste han komma igenom mer i traven (galoppen är lättast att jobba då det är hans bästa gångart, hopphäst som han är) men vi var på god väg idag. Jag måste, måste verkligen ha som prio 1 nu att se till att han är kvick och bjuder i vardagsarbetet. Inte förren då kan jag börja lösgöra och samla ihop honom. Så MYCKET tempoväxlingar framöver och egentligen ALLTID, får fasen inte glömma bort det och fastna i den här "lulla runt ridningen". Bara på ett pass så var han väldigt mycket kvickare och trevligare att rida idag! 


Barbackatur

Red faktiskt Curre barbacka idag! Stod i valet och kvalet om jag skulle promenera med honom eller skritta ut honom då jag inte ville att han skulle gå i ridhuset idag. Men så fick jag sällskap ut, så det blev en skrittrunda barbacka. Curre är verkligen som en soffa att sitta på, bred rygg och platt manke. Har av någon anledning bara suttit på honon barbacka några enstaka gånger, men det var kul och till skillnad från många andra hästar så är han jättetrevlig att sitta på utan sadel. Tror Curre också tyckte det var kul att få homma ut i mörkret med sällskap :)


Skitdag

Usch idag är ingen bra dag alls, känner mig bara arg och lack på allt typ! Börjar med att det står en främmande, helt random häst i Curres box när jag kommer och ska ta in honom? Vad jag tycker om det orkar jag inte gå in på, men det var alldeles tillrört i hans box då jag inte mockat innan... Sen var det fruset och hårt i marken, så fick rida i ridhuset. Gick skit och kom på i slutet av passet att jag måste rida FRAMÅT och rida massor av tempoväxlingar (varje dag) för att min stora, långsamma häst ska komma igång och jobba igenom öht. Tänk om man kunde fatta det liksom...

Blev irriterad och arg över lite andra saker och sen som grädde på moset så hackar tvn så att jag inte kan se Solsidan. Veckans bästa program och man måste ha nått j*vla premium för att kunna kolla på datorn. Men tack och hej känner jag bara just nu... Nej, men idag är bara en sån där dag då allt blir fel och man blir irriterad på allt. Sen nu när Solsidan slutat, DÅ fungerar tvn helt normalt! Nää, inte min dag idag alltså ;) Nya tag imorgon...


Söndag

Morgonen har spenderats genom att skriva klart min uppgift som jag låg lite efter med (man blir verkligen bekväm av att gå en designutbilning när det gäller skrivandet, haha) och äta choklad. Jag är helt hopplös när det gäller godis, har jag hemma så äter jag upp det direkt. Tills jag mår illa, typ. Så jag brukar köra på principen köp inte, för då finns det inget att att äta hehe. 

Men nu är jag iaf klar med uppgiften som är inskickad jag tänkte nu göra lite lunch, sen åker jag iväg till Curre. Hoppas det inte är för blött på utebanorna så att jag kan trimma lite där, annars rider jag ut. Sparar på ridhuset då jag ändå får rida där i veckorna då jag aldrig hinner rida innan det blir mörkt då. Får passa på att rida ute på helgerna helt enkelt. Men det brukar ändå bara bli fyra dagar i ridhuset (inklusive hoppträning) då han vilar/promeneras en dag och sen hinner jag ibland rida ute på fredagar. Man får planera lite :) Tycker det är viktigt med variation av både underlag och för omväxlingens skull.


Dagens utepass

Red som sagt ut Curre idag. Det har varit jättevarmt (fattar inte, vi är liksom i mitten av november? men klagar inte!) så grusvägarna var mjuka och fina att rida på. Curre kändes ganska pigg och framåt idag, inte alls sådär seg som han var sist. Dock måste jag komma ihåg att ta fram handen och bara ha ett lätt stöd så han inte tappar framåtbjudningen.

Det är ju inte förren han bjuder framåt som han kan sätta under sig och lätta i framdelen. Det blir stenhårt fokus på det framöver, att rida med ett lätt stöd och få honom att lätta upp i framdelen. Han är såå härlig att rida när jag får den känslan, men den har varit borta ett tag. Men bara att kämpa på, idag var vi på god väg att få till det :) Blir nog lite trimm imorgon med samma tänk som idag.


Hästinspirerat

Det här är egentligen underlag för min plocksida inför nästa veckas magasindesign som vi har i skolan. Men jag kunde inte hålla mig från att sätta ihop allt och slänga upp här! Hur snyggt är det inte med hästinspirerad inredning och dyl? Älskar lådorna, trätavlan och klockan som är i gammal stil, supersnyggt. På thorstorp.se så finns det ännu mer snygga saker, fick tyvärr inte plats med allt i mitt collage!
 

Dagens to do list

*SOVA, ingen väckarklocka utan jag tänker sova tills jag vaknar helt enkelt. Check
*Åka till Dollarstore och inhandla lite nödvändigt som är billigare där + lördagsgodis ;)
*Åka till Ica och handla nödvändigt + Ben & Jerry glass... Tror det blir half baked igen, mm.
*Diska... och städa.
*Fixa stallet och rida ut Curre
*Jobba på och helst bli klar med en uppgift
*Ha lördagsmys med B&J och gott snack framför en bra film :)

 

Fredagsmys

Red Curre i ridhuset idag. Ett vanligt trimmpass där jag jobbade med ganska mycket öppnor i både trav och galopp. I slutet när jag jobbade på en volt och växlade mellan att flytta honom undan skänkeln i trav och galoppfattninar så kändes han riktigt fin. Flyttade undan jättefint, kom upp med framdelen och jag fick honom bättre ut på yttertygeln. Måste lära mig att rida lite mer effektivt dock när jag trimmar själv och inte glida runt så mycket. Då skulle jag kunna sitta och rida i 2 timmar för att jag inte blir nöjd. Utan effektivare ridning och fokus på det viktigaste.

Över lag så har Curre blivit mycket piggare och gladare efter klippningen, vilket är jätteskönt. Tänk att något så litet kan göra så stor skillnad på honom ändå! Trodde att jag skulle bli klar och ha god tid på mig för att cykla hem och se Idol... Men icke, det började 7 idag pga fotbollen så jag missade halva programmet. Hann inte handla något idag heller så mitt fredagsmys blev halva idol med makaroner och falukorv till middag och så lite Mariekex! Fantastiskt ;) Den avslutades dock med att se Disneys Aladdin, dock med svenskt tal. Men det fick duga, haha.


Talang Sverige 2014

Igår så åkte jag som sagt hem en sväng för att gå på inspelningen av Talang sverige i Läkerol arena. Min syster hade fixat gratis biljetter så det var jag, Angelica, pappa och Alexander (kusin) som hängde på. Det var faktiskt väldigt intressant att se hur en tv-inspelning går till! Jag trodde att vi mer skulle vara publik bara, som rekvisita till inspelningen. Men det var lika mycket show för oss och vi blev underhållna av personer som man inte alls ser i tv rutan men ändå är väldigt viktiga för produktionen.

Dom påpekade att publiken är en stor del av programmet och det ägnades nog en halvtimme åt att vi skulle lära oss hur vi ska agera, klappa händerna osv. Efter varje uppträdande så kom det in en typ producent som pratade/gick igenom något med juryn och det sminkades på. Ska bli intressant att se sen hur mycket som tas med och vad dom klipper bort. Vi satt där i 2,5 timme och det var (förmodligen) en lika lång föreställning innan våran också. Så 5 timmar ska klippas ned til 1, men då är det ju mycket dötid mellan akterna också. Självklart så var det också roligt att se alla uppträdanden, många var jätteduktiga på det dom gjorde!

Helt klart värt att åka dit tycker jag, även om det var drygt att kliva upp tidigt och ta tåget tillbaka till Bollnäs och skolan idag. Ska strax iväg till stallet och fixa + rida, sen blir det Idol ikväll! 


Kaotisk morgon

Morgonen började med att jag vaknade med magont. Troligen för att jag var lite stressad pga alla uppgifter som ska vara inne och klara imorgon. Ska bort ikväll, så har bara till halv tre idag att jobba. I alla fall så har vi eget arbete idag och jag hade planerat att åka till stallet och fixa, sen jobba med mina uppgifter innan jag tar 14:49 tåget hemåt. Satt och åt frukost och surfade lite på mobilen som vanligt. Klädde på mig och innan jag ska åka iväg till stallet så märker jag att mobilen är borta. 

Tänker att den ligger ju här någonstans eftersom jag hade den aldeles nyss och börjar leta, leta och åter leta. Den finns inte och jag vänder i princip upp och ned på hela mitt 14 kvm "stora" rum, men hittar den verkligen inte. Hemma förlägger jag mobilen på alla möjliga ställen och ber då någon alltid att ringa till den för att jag vet ju vilka konstiga ställen den kan ligga på. Men här, rummet är liksom stort som Curres box och den FINNS INTE. Får panik och börjar fundera på om jag är psykiskt sjuk och borde läggas in. Så sjukt läskigt när något som man måste ha bara försvinner precis efter att man haft den. Visste ju att den låg där någonstans, men den fanns liksom inte haha. 

Tillslut när jag letar under soffan så hör jag klart och tydligt hur jag får mail på mobilen. Fortsätter att leta och nu vet jag ju helt säkert att den är någonstans i rummet. Men den finns fan inte och jag sätter mig ned i panik, vad fan ska jag göra?? Den finns i rummet, men jag hittar den inte. Jag måste ha den (mobilen är ju typ ens liv) och jag kan inte ringa till den. Efter allt som allt kanske 20 min letande så får jag syn på min morgonrock. Justja, jag hade ju den på mig när jag åt frukost och mycket riktigt så låg den i fickan.

Haha, fyfan alltså. Trodde seriöst att jag blivit mentalt sjuk och var tvungen att läggas in eller att någon skämtade med mig. Jag är fan helt hopplös med att förlägga mobilen på konstiga ställen och glömma bort det, men det här tar fan priset alltså! Något positivt av det hela var att jag hittade mina borttappade hörlurar, under soffan... Jaja, åker som sagt hemåt med 14:49 tåget och ikväll så ska jag + syster och pappa vara med som publik till Talang sverige i Läkerol Arena. Gratis biljetter som vi hittar, kan ju alltid vara kul att se hur en tv produktion/ett program går till osv :)


Hoppträning

Jag rider sista gruppen för Gaby på onsdagar och vi brukar normalt sett vara iaf 4 st, men idag var det bara Cissi och jag som står uppstallade på BRS. Lite lyx sådär att bara vara två ;) Underlaget har inte satt sig än sen dom la om det och är väldigt djupt, så vi fick rida på ridskoledelen där det var bättre och det blev lite mer åt markarbetshållet idag. Curre kändes fin och jobbade på bra idag tycker jag! Vi red över bommar på rakt spår i början och jobbade sedan med en serie räcken. På slutet så gjordes det om till en linje med två räcken på rakt spår. 

Tyckte Curre hoppade väldigt fint idag och trots att jag kom lite utifrån på sista räcket någon gång så hoppade han ändå igenom hela språnget, vilket var meningen med övningen. Att dom skulle hoppa igenom och att vi skulle jobba dem hela vägen fram till nästa hinder. Det jag behöver jobba med är att få honom rakare och att själv sitta rakt. Tycker inte att Curre är så sned och sadeln är uppkollad för bara några månader sedan (hade samma problem innan jag åkte dit), men av någon anledning så åker jag över till vänster. Måste hela tiden trampa ner i höger stigbygel för att inte åka över på vänstersidan. Är ganska mycket också och jag vet inte varför!

När vi var i Sundsvall så kollade vi lite på Amerigo sadlar och återfösäljaren mätte då mig för att se vilken modell som skulle kunna passa. Hon sa då att jag var jättesned i höfterna, så det kanske beror på det? Jag har ju haft en bäckenfraktur, så det kan ju bero på det. Måste kolla upp det där alltså, för jag har jättesvårt att sitta rakt vilket inte alls är bra.

Favvobilden ^^

Glad Curre!

Uteritter i helgen, klippning och vila igår gjorde susen för Curre! Red ett pass i ridhuset och han kändes faktiskt pigg och positiv. Det var visserligen massor av folk i ridhuset idag så han blev lite extra laddad av det, men det kändes ändå som att han orkade mer idag. Behövde inte lägga fokus på bjudningen, utan kunde koncentrera mig mer på vart jag hade yttersidan och att han var rak. Jobbade med lite öppnor och ganska mycket övergångar, men la mest fokus på att han verkligen var rak och jämn på båda tyglarna. 

Känns ofta som att jag är mer fokuserad på träningar och sedan är tankarna lite här och var när jag trimmar själv. Har tänkt på det och försökte dag att verkligen vara 110% fokuserad på min egen ridning och vart jag hade honom. Tyckte att vi kom en bit längre idag tack vare att jag verkligen fokuserade, gjorde några riktigt bra galoppfattningar och galoppen var riktigt fin bitvis. Tror att jag först och främst måste fokusera på rätt saker när jag trimmar själv, men framförallt vara mer fokuserad och koncentrerad. Fokusera och analysera varje steg och inte vandra iväg i tankarna. Fokusera på min egen ridning och hur vi ska lösa saker istället för hur det känns just nu (vilket bara gör mig irriterad om det inte känns bra).

Han var jätterolig att rida idag faktiskt och knappt svettig alls trots att vi trimmade på i en timme. Tänk vilken skillnad det kan bli bara genom att klippa av lite päls. Han var även gladare och positivare i stallet idag! :)


Emo-Curre

For iväg till stallet i skaplig tid och lyckades klippa Curre innan hästägarmötet vid 18. Själva klippandet tog nog över en timme (gick fortare än sist iaf!) och nu är han snygg igen! Men snacka om att det var mycket päls, såg ut som att jag klippt ett får typ. Kanske borde spara håren och göra en Curre-tröja? Hehe. Hann precis mocka klart och slänga in honom i boxen innan det var mötet som nog höll på i 1,5 timme.

Hade planerat att rida i ridhuset efter det, men det sket sig då dom har lagt om underlaget idag. Dock skulle det gå att rida där imorgon kväll iaf. Kunde inte och ville inte rida ute halv åtta på kvällen, så han fick vila. Känns sådär att han ridits ut lör-sön och inte gjort sådär jätte mkt och sen bev det ingen ridning idag. Känns över lag som att ridningen blivit halvtaskig den här veckan, inget har riktigt stämt. Men det får vara så ibland, ska bli intressant att se om Curre piggnat till lite imorgon nu när vinterjackan går att ta av!

För övrigt så är Curre inne i en liten emo-period tror jag. Inget är kul och han är jättesur! Idag trodde jag seriöst att han skulle hugga mig för att han var så grinig när jag skulle gå in i boxen haha. Det var visserligen precis innan kvällsfodring så han var väl hungrig, men ändå. Glad blev han när han fick maten iaf. Men han är sådär, humöret går upp och ned. Nästa vecka kan han vara glad och positiv igen, det vet man inte. Vädret är inte så jättepeppande just nu, så jag förstår väl min lilla häst.


Hemma för en kort visit

Åkte ganska tidigt till stallet och fixade med Curre idag, var klar och åkte därifrån runt ett tror jag. Red ut samma vända som igår då det var jätteblött/geggigt på utebanorna och ville inte rida i ridhuset. Han kändes finare idag, men har verkligen ingen egen bjudning alls. Han började tom flåsa lite när vi galopperade uppför en backe och var svettig på halsen när vi kom tillbaka trots att vi bara travat och galopperat litegrann. Plus att vi skrittat minst 15 min hem, så han borde ha torkat tycker man.

Tog 14:49 tåget hem och sedan åker jag med tåget halv nio imorgon tillbaka till Bolläs och skolan. Tar då MED mig klippmarskinen tillbaka. Kände att om jag ska träna med honom i veckan så måste pälsen väck på stackarn! Haha, min lilla isbjörn.. Så imorgon så ska jag försöka att ta min till stallet så snabbt som möjligt så jag hinner klippa honom innan jag ska rida. Var hästägarmöte imorgon också kom jag på nu... Jaja, vi får se hur det löser sig ;)


Kvällsfodrat

Nyss hemkommen efter att ha cycklat fram och tillbaka i pissregn för att ha kvällsfodring i stallet. Förutom att jag blev blöt och det är allmänt tråkigt väder så var det mysigt att ha kvällsfodring. Satt i boxen ett tag med Curre bara för att det är just mys.

Red tidigare idag ut Curre en sväng. Red iväg vid fyra och fick ändå rida i beckmörker, suck på den. Vem kom egentligen på att vrida tillbaka klockan så att det bir mörkare en timme tidigare på den mörka delen av året? Tvärtom hade varit bättre ;) Curre fick ett ryck och kastade sig runt så jag nästan druttade i backen efter att vi mött några hästar. Han blir jättetöntig när vi rider ut själv i mörker, så han var inte jättekul idag. Fick bli lite arg på honom och då skärpte han till sig. Skrittjobbade större delen av vägen hem och även lite på stallplanen.

Jobbade mycket öppnor för att gymnastisera och få honom ut på yttertygeln. På slutet när jag nött på ett tag så kändes han faktiskt fin och började lätta i framdelen. Ska rida mycket gymnastiserande arbete med samma tänk i morgon, så att han verkligen börjar trampa under sig och lätta i framdelen. Tycker att han dom senaste passen har blivit för lång och låg. Men som sagt, i slutet idag kändes han fin! :)


En hästnörd

Under hela tiden när jag gick i gymnasiet (Estet bild o form) så fick jag höra "Du måste göra annat än hästar Veronica" och under ett samtal sa min mentor att hon aldrig träffat någon med ett så stort specialintresse. Jag gjorde lite annat, men jag ritade, målade och skulpterade för det mesta -Just hästar. Här på Idévärlden så har jag också blivit varnad, håll avstånd från hästintresset. Försöker att göra det också, för att jag vill ju ha jobb som en bred grafisk designer/formgivare i framtiden ;)

Dom första orden jag lärde mig säga var typ mamma och häst. Jag tapetserade hela mitt rum med hästaffisher när jag var yngre (målet var att tapeten inte skulle synas), jag lekte häst, ritade hästar, andades häst, red på min ponny och var bara allmänt störd. Jag tror inte att jag ens lekte något som inte innehöll häst? Jag och min grannkompis spenderade HELA sommrar på deras höskulle där vi hade en hel verksamhet med käpphästar. Vi hade tävlingar, tränade, gjorde egna prisrosetter osv. Helt otroligt egentligen vad egagerade vi var, haha! Snacka om att man fick kondis ;)

Det där hästintresset har inte avstannat alls faktiskt genom åren, mer än att lek har utbytts mot riktiga hästar och tävlingar. Jag har alltid varit en extrem hästnörd och just nu känns det inte som att intresset avstannat, utan snarare bara växer. Jag sa alltid att jag skulle bli tävlingryttare och var glasklar med att jag skulle jobba med hästar när jag blev stor. Men jag valde inte den vägen, jag vet inte varför. Men drömmen finns kvar fortfarande och jag tror inte att alla måste gå samma väg, det är viljan och motivationen som är viktigast. Det jag pluggar nu är jättekul och ett annat stort intresse som finns hos mig.

Jag vet inte hur mitt liv kommer att se ut, men än att jag är och kommer att förbli en hästnörd med drömmar. Det är en väldigt stor del av mig som jag aldrig kommer att släppa, oavsett vad. Folk runt omkring brukar ha svårt att förstå att man kan bli så "passionerad" över ett intresse, men jo det kan man faktiskt bli.


Senaste dagarna

Har faktiskt inte öppnat min dator varken i onsdags eller igår... Skönt det ibland, så vi sitter vid datorer hela dagarna och pillar i skolan. Men kan ju dra lite vad som hänt dagarna som gått!

Onsdag - Hopptränade för Gaby. Vi trimmade lite över tre små upphöjda bommar där vi red 4 eller 5 språng mellan, sedan jobbade vi över en studs och till sist en längre serie. Curre skrittades bara dagen innan, vilket kändes när jag travade fram. Han kändes lite stum och styv i kroppen, men kom igång bättre när vi jobbade över bommarna och kändes då väldigt fin! Hoppövningarna gjorde han också bra och okomplicerat, dock så måste vi fortsätta att lägga mycket fokus på att få honom helt rak på marken. Märktes i serien speciellt, att han skjuter ut bogen åt höger och hoppar inte helt rakt.

Torsdag - På torsdagar så brukar det vara fullbokat i ridhuset och det var kolmörkt ute, så han fick vila helt faktiskt.

Fredag (Idag) - Red ett pass i ridhuset. I början var han sådär, framtung och styv liksom. Tillslut när jag "sparkade" igång honom, så det blev lite fart och rullning på hästen så kändes han bättre. Ganska fin i slutet när det blev fart på bakbenen och han kom fram till handen på ett ärligt sätt. Men måste verkligen klippa honom då han blir helt sköblöt nästan på direkten. Han är väldigt känslig för såna saker och det känns som att han verkligen inte orkar. Ska komma ut och rida ut i helgen också så det blir lite omväxling för honom, för just nu känns han bara omotiverad och jobbig att rida. Nej, men vill ha lite mer egen bjudning och go i honom. Pälsen är prio ett just nu, måste få hit maskinen på ngt vänster bara...

Nu ikväll har har festat på Ben & Jerry (paltkoma efter halva), smågodis och Xubi vettenmelon/Jordgubb framför Idol ;)


Mörker

Detta skulle ha publicerats igår, men pga krångel med internet så kommer det nu ist ;)
Är supertrött just nu, men slänger in ett litet inlägg innan jag somnar. Hade tänkt rida ut Curre idag då han gått i ridhuset två dagar, men det blir ju så jäkla fort mörkt! Kunde inte rida till rakbanan vid travet heller då det var trav idag. Men det blev så att jag skrittade ut i en timme ungefär med en annan i stallet, är bra att långskritta dem på hårt underlag ibland. Dessutom kul för mig att få se lite mer av Bollnäs, hur allt hänger ihop typ! Innan vi svängde upp till stallet så kom vi fram ungefär där jag bor.

Hade i skolan idag en uppgift att göra en logotype åt oss själva i Illustrator. Hade ganska kort deadline då den skulle vara klar vid 16.00 idag och senare användas i en annan uppgift i Flash (man gör animationer, fattar inget av det programmet hehe). Iaf så gjorde jag en liten häst-touch (såklart) på min logga och jag blev faktiskt ganska nöjd! Skulle faktiskt kunna tänka mig att brodera den på schabrak och dyl. Kanske använda i ett framtida företag, ven vet? Så håller på den, hehe ;) Eller så dyker den upp här någonstans!

Träning för Gaby imorgon, får se hur Curre känns med bara en skrittur dagen innan (brukar alltid trimma annars). Men det går nog bra, onsdagar brukar vara bra o ganska lugna dagar :)


Back in Bollnäs

Blev uppskjutsad av pappa i eftermiddags och när nu alltså tillbaka i Bollnäs, börjar skolan i morgon. Tänkte rida Curre i morse, men det var frostigt och supertjock dimma ute så han fick gå ut i hagen istället. När vi kom upp hit till Bollnäs så packades alla saker in i stallet och sen blev jag skjutsad till Ica för att fylla upp mitt matförråd som inte var sådär välfyllt efter 1,5 vecka borta. Stannade hemma och åt lite innan jag skulle cyckla upp till stallet och rida. Det började såklart pissregna, inte sådär jättekul och min dunjacka bara sög åt sig vatten.

Blev ett pass i ridhuset för Curres del och det gick sådär. Han vilade igår och det var lite livat på andra sidan, så han var lite okoncentrerad idag. Men mot slutet gick det ändå bättre. Var inte jättemotiverad varken häst eller jag idag, man har såna dagar också! Efter att jag duschat (Curre alltså) och pussat godnatt på hästen min så cycklade jag hem i pissregnet igen... Tar visserligen bara 5 min, men man hinner bli ganska blöt ändå tyvärr ;) Usch, hellre kyla än regn faktiskt. Så himla jobbigt är allt ska bli genomsurt och så hinner det inte torka osv.


Dagens trimmpass

Red Curre på morgonen idag tillsammans med Angelica. Eftersom hon skulle tävla imorgon så skrittade vi ut lite först och körde sedan ett lite kortare trimmpass på ridbanan. Tänkte mycket på det som sas på Markne-clinicen igår och jobbade mitt pass ganska lika. Red först fram med många tempoväxlingar där målet var att han skulle gå fram för skänkeln och sänka halsen.

Jobbade sedan med öppnor på långsidan där fokuset låg på att fånga upp på yttertygeln och inte ta så mycket i inner, på så vis få dem runt innerskänkeln. Jag började dock med det arbetet i galopp då Curre är lättare att lösgöra i den gångarten. Så när jag väl skulle jobba samma sak i traven så kändes han jättefin! Tyckte över lag att jag verkligen fick honom ut till yttertygeln och att trampa på framåt, är jättenöjd med känslan detta pass! Älskade häst :)<3


RSS 2.0