Ny bloggadress!

veronicasroka.horseworld.se veronicasroka.horseworld.se veronicasroka.horseworld.se

 För några dagar sedan så skrev jag ett inlägg här att jag bytt bloggportal till Horseworld.se, men det inlägget är helt spårlöst försvunnet?? Jaja, det är iaf där jag numera bloggar! Så klicka er in på länken ovan för att läsa om vad jag och Curre har för oss, hehe. Väldigt konstigt att det inlägget försvunnit...


Bilder från Tierp

Det var aldeles för länge sedan jag la upp nya bilder på Curre och mig, men här är några stycken från framridningen idag. Det hade även kommit upp några bilder på Equipe såg jag nu från själva klassen, tror att jag ska beställa ngn av dem! Alltid kul att ha fina bilder. På bilderna nedan så gapar han ibland då jag inte har någon snokrem. Tycker han fungerar bättre i själva hoppningen utan den då han inte kan "hänga" sig i den, men istället så gapar han när han försöker komma undan. Vissa stunder känns han såå fin och mjuk, sen är det ibland som ett spett i den där tjocka halsen ;) Men det handlar ju om lösgjordheten, när bakbenen är på plats och aktiva så blir dom ju trevliga i munnen också.


Film, 110cm i Tierp

Här har vi då filmen från dagens runda. Jag är nöjd med att jag satte upp en bra galopp, men måste som sagt stämma av lite bättre och inte låta honom bli lång och utan tryck i galoppen. Rider iväg honom ganska stort några gånger, just pga det jag skrev precis innan. När jag tittar på där vi rev så ser jag ju att det hade blivit aldeles utmärkt om jag bara hade låtit bli att rida på framåt fyra galoppsprång innan... Vara kall heter det ;) Men jag är nöjd! Nu har vi lite att förbättra tills på torsdag.


Hopptävling Tierp

110cm - 0+4 fel
Vi åkte hemifrån 05:15 och 07:45 så satt jag av efter att ha ridit min klass. 10:15 var jag inne efter att ha packar ur transporten och släppt ut Curre, en kort tävlingsdag med andra ord! Eller klar tidigt iaf ;) Det var ganska blåsigt ute, vilket gjorde att Curre var pigg och lite på tårna redan från början. Värmde upp lite i ridhuset först, övergångar och lite tempoväxlingar i trav och galopp. Red inte så länge, utan värmde och kände lite på honom. Red fram lite på utebanan innan jag fick gå in på framhoppningen. Hoppade inte fram så mkt, utan bara några gånger över lilla och kanske tre språng på räcket och två på oxern. Lite lagomt alltså.

På banan på fokuserade jag på att verkligen ha en bra galopp och ha honom framför mig, vilket jag tyckte att jag lyckades bra med. Han kändes pigg och framme! Däremot så har Tierp en stoor utebana och det blir långa transportsträckor. Han blir då lite lång och stark, vilket gör att jag tappar ridningen och bara åker med. Fick några stora distanser där jag tröck av honom för tidigt, skulle ha satt ihop honom lite mera innan. Sen till tredje i omhoppningen så missade jag vägen och red runt banken, skulle ha ridit innanför där. Satte ihop honom för dåligt innan och red iväg honom på en aldeles för stor distans, så han fick trampa om och rev i framkant. Red dom två sista hindren bättre. Men himla irriterande och klantigt av mig, gah! Men det var bättre än i Gävle och jag är ändå nöjd med rundan och speciellt med Curre. Det jag ska ha med mig till Högbo är att ha samma galopp, men sätta ihop och stämma av lite bättre i mellan.

Film och bilder kommer!
 

Tre dagar ridning

Har skrivit lite dåligt dom senaste dagarna, men drar lite kort vad Curre har gjort.

Torsdag - Galopparbete vid sandvägen. Jobbade på ett bra tag med övergångar och tempoväxlingar. Spec i vänstergaloppen så fick jag honom inte riktigt att släppa igenom, men det blev bättre mot slutet.

Fredag- Skrittade först ut och jobbade honom sedan en liten stund på ridbanan, en kvart kanske? Red många övergångar i alla gångarter för att få honom att sätta under sig och bli lättare i handen. Han svarade riktigt bra på det arbetet och kändes jättefin i slutet! Tom i traven så kändes han mjuk och loss, bra mellan hjälperna. Var ett tag sedan jag hade den känslan, spec i traven!

Lördag, idag - Ett likadant pass som igår. Han kändes precis som igår, lite framtung till att börja med men jättefin i slutet! Kunde både öka och minska bara genom att lägga till benen lite eller att sitta upp. Riktigt trevlig och mjuk att rida. Kändes som att jag hade honom mellan hjälperna och i ett bra arbete hela passet.

Imorgon så är det tävling i Tierp, hoppar en regional 110cm. Dessvärre så börjar tävlingen klockan 7, så måste åka hemifrån vid 5 tiden ungefär... Jag kan nog hasa mig upp, men värre är det nog med min morgontrötta häst, haha.... Nej, hade varit mer lagomt att rida typ 120 avd. B eller 130in, tidsmässigt tänker jag då ;)

Har med mig min syster i morgon och plockar med mig kameran, så ska det nog bli lite nya bilder! Supertaggad på att göra en bra runda nu :) 


Film från hoppträningen

Här kommer filmen från när vi hoppade banan i tisdags. Som ni ser så petar han ner andra hindret lite nonchalant sådär, annars så tyckte jag att det var en bra runda. Hade en bra galopp och flyt banan runt, förutom sista linjen där jag började plocka lite för mycket i honom och kom nära. Men annars nöjd!
 


Eddies och min tid Del 1

Detta är första delen av tre inlägg som jag har skrivit ihop om Eddies tid hos mig, blandat med några bilder och filmer.

Åren 2009 och 2010
2009 var det året som Curre blev långtidsskadad
med prognosen att det inte fanns några garantier över om han någonsin skulle bli bra igen. Eftersom han skulle bli konvalecent och borta väldigt länge så började vi att leta efter en till häst. Jag ville han en yngre häst, ett projekt att ha medan Curre var konvalecent. Efter att ha tittat på en som inte var intressant så gav vi oss sedan iväg ner till ett försäljningsstall i Skara för att titta på en fux som stämde in på det vi sökte. Jag ville först och främst ha en valack, lätt i typen och lite framåt som skulle hoppa bra. När vi kom för att titta på hästen så möttes vi av en otroligt trevlig, mysig och kärvänlig häst i boxen. När jag provred honom så var han väldigt fin att rida på marken, lätt för hjälperna och framåt. Han var väldigt grön i hoppningen och backade inte alls av mot hindren, så med mig blev det några knasiga språng. Med beridaren däremot så hoppade han jättefint. Vi bestämde oss för den här hästen som alltså var Eddie. Han var något helt annat än vad jag var van vid, men jag gillade honom.

Första dagen i hagen hemma hos oss

Efter en felfri besiktning så kom han på lastbil till Valbo köpcentrum där han lastades av och sedan in i våran transport. Den 22 oktober landade han hemma i stallet hos oss. Helt coollugn var han, trots nytt stall och nya hästar! Den första tiden var han lite tittig och feg att rida ut, men det löste sig ju mer han kom ut. I ridningen så var han väldigt tittig hemma på ridbanan, vilket gjorde det svårt att få honom att jobba och koncentrera sig. På träning var han dock mer avspänd och lättare att jobba med. Den första tiden jag hade Eddie så tränade jag i Ockelbo för Frida Karlsson och det märktes tydligt att han var väldigt grön i hoppningen. Vinglig mellan hindren, backade inte riktigt av och blev stark efter.

Första tävlingen i OckelboAndra rävlingen, felfri i 90cm på Fältis.


Våran första start gjorde vi på då hemmaplan i Ockelbo, februari 2010. I 90cm rev han sista hindret och i 100cm stannade vi ut oss på tredje hindret som hade en vit skiva under. Hade det varit idag så hade jag aldrig gått ut på 90 och 100cm första tävlingen, utan jag hade gett honom mer tid och bara hoppat lågt dom första tävlingarna. Något som jag med tiden har lärt mig.

Bus en vårdag i april


Första utomhustävlingenEn tävling i Avesta.

Vi fortsatte att tävla 90 och 100cm hela 2010 med blandat resultat. Oftast hade vi något nedslag och ibland blev det några stopp när vi inte hann få ordning på grejorna. Han var helt enkelt väldigt orutinerad, lite mer grön än vad jag hade tänkt. I markarbetet så var han också väldigt svår, spände sig väldigt lätt för saker runt omkring och passen hemma på ridbanan gick nästan inte alls. Var det inte något hörn som var farligt så var det något annat! Kommer ihåg att jag hade några tävlingar under det här året som inte alls fungerade, det blev lite som en ond cirkel där både han och jag tappade självförtroendet. Hans största problem var att han lätt blev spänd och lite "blockerad", vilket gjorde att han blev stark och jag fick svårt att få tillbaka honom.

En bra tävling i Högbo!


Tierp

Eftersom det blev struligt med tränare i Ockelbo så bytte jag på hösten till Gävle RS och började träna för Leif Hall. Något jag verkligen inte ångrar! Tävlade inte så mycket där på hösten, utan fokuserade mest på träning. Tror att han fick en vintervila där i november/december och sattes sedan igång runt jul.

En träning För Leif


Fortsättning följer...Gårdagen

Igår så var Curre och jag ute och promenerade tsm med Angelica och Chino, ca 40min. Curre är alltid mycket roligare att gå med när vi har sällskap, så igår fick jag verkligen gå på för att hänga med! Sedan stannade vi och lät dem beta lite gräs som hade växt upp vid husknuten. Gissa om dom blev typ galna när dom väl fick smak av några tuggor? Speciellt Chino blev helt galen och Angelica fick slita honom därifrån, haha... Snacka om att hetsäta, men det var väl gott efter sex månader med torrt hö ;) Idag hade jag tänkt att rida upp till "sandvägen" och jobba lite med galoppen, tempoväxlingar och övergångar + lösgörande i trav.

Önskar verkligen att vi hade fina uterittsvägar, så man  kunde ge sig ut på en runda på varierat underlag. Dom rundor vi har att rida efter är enbart grusvägar, finns en runda där det är en liten bit skogsväg (som dock till största delen är stenig och enbart går att skritta på). Vi hade en till runda som det var lite mer skogväg efter, men den har dom totalrenoverat och gjort en stor bred grusväg av när dom byggde vindkraftverken. Så det är också bara en skrittrunda nu. På sommrarna så blir ju grusvägarna nästan som asfaltsvägar, så det går bara att skritta och trava lite i balans och lugnt tempo. Så vi får hålla oss till skritt/joggingrundor ute, ridbanan och sandvägen som man kan rida fram och tillbaka efter. När det har torkat upp lite mer så kan jag rida på våran ridåker/äng i skogen och sedan klättra lite i berget! Men en riktigt bra ridrunda där man kunde hålla igång i trav och galopp hade jag verkligen önskat mig.

Curre under vår lilla promenad i förrgår :)

RSS 2.0