Tävling Falun

Var som sagt till Falun på tävling med Curre idag! Efteranmälde mig på plats, så startade bland dom första i klassen. Han kändes väldigt pigg och hade små ryck när jag skrittade fram, men höll sig på en bra nivå och var bara pigg sedan när jag började rida fram i ridhuset. I Falun så har dom två ridhus, ett stort med fibersand och ett mindre som dom har framhoppningen i. Ganska bra att starta bland dom första, då jag kunde börja rida fram i ridhuset ganska direkt och sedan börja hoppa. Fick några stora distanser på oxern, men när jag satte lite mera tryck i honom så blev det bättre.

På banan så låg fokuset på att ha bra tryck i galoppen, ha koll på bogarna och verkligen behålla fokuset banan runt. Analyserade varje språng och försökte göra det bättre till nästa hinder, men fick ändå inte riktigt till den där rätta galoppen med perfekt tryck. Han nollade iaf grunden och i omhoppningen gasade jag lite och vände lite snävare, vilket han var helt med på. Petade dock ner andra i omhoppningen, en oxer i framkant då han blev lite lång och kom lite nära. När jag kom ut från banan så var jag lite missnöjd över att jag inte riktigt fick till avstånden, kom antingen lite nära eller lite stort. Lite omständigt ibland och att jag red lite slarvigt i omhoppningen, men när jag tittade på filmen så tycker jag inte att det var så farligt. Det är tur att man filmar, för jag har många gånger ändrat uppfattning efter att ha fått se rundan!

Är dock jättenöjd med Curre som var pigg och glad, tror han tyckte att det var skoj att få komma ut. Sen så hade jag bättre koll på bogarna idag än på träningen i tisdags. Dock funderar jag på hur jag ska få till galoppen, för han blir enklare att rida på hinder när jag har mer tryck men när jag skapar det idag så blir han lite stark och lång istället. Tror att det är markarbetet som helt enkelt måste bli bättre, att han får bakbenen under sig och väntar även när jag sätter mer tryck.

Lyckades faktiskt bli placerad då vi hade en ganska bra tid! Låg bland dom sista när det var typ 20 kvar så gick upp till bilen och tänkte åka hem. Men så låg jag kvar på placering fram till slutet där det var en som puttade ner mig till sista placering och dom sista ryttarna fick fel, så jag lyckades faktiskt hamna på rätt sida den här gången, haha. Vet inte hur många gånger jag har hamnat första utanför, så det var lite kul faktiskt. Utan rivet hade vi hamnat på prisutdelning, så han kan vara ganska snabb Curreman.

Glömde självklart att ta kort, har blivit sjukt dålig på det. Men här är filmen iaf, 1 meter ser jättepluttigt ut för Curre. Haha.

100cm - 0+4 fel - 14e placering

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0