Stelopererad?

Jadu, så kändes Curre idag typ, haha... Nej, men han är så stor och stark att när han har en dag då han är lite slow och stel så blir han jättesvår för mig att rida. Speciellt på väg rakt fram där jag inte har möjlighet till att lösgöra honom på voltspår och verkligen töja ut sidorna. Så hans pass var inte alls kul, för jag kände mig som ett ridskolebarn på en för stor ridskolehäst, så ridbar och bra kom jag åt honom idag. Men avslutade med att jobba lite i skritt på volt och flytta lite undan skänkeln, då mjuknade han och blev lite trevligare.

Funderar faktiskt på att träna i Eddies CWD imorgon, för tycker att han gått bättre i den. Den är lite smal för honom och hamnar liite i bakvikt, men inte mycket. Dock så har den en helt annan bom än "billigare" sadlar (fick det förklarat i CWDs monter i tyskland under Equitana) så den vidgar sig tydligen och är mer flexibel. Jag sitter dessutom mycket bättre i CWDn än Curres som är lite för stor, så har ridit några pass i den på honom. Sen så måste Curres sadel stoppas om då den blivit lite för vid och drar åt vänster. Jaja, vi får se! Tar med den och frågar "chefen" om han tror att jag kan rida i den ;)

Eddies pass gick dock mycket bättre! Han är lättare i typen och enklare för mig att komma åt, så han lossnade fint mot slutet. Försökte att rida med små mjuka hjälper och göra halt/övergång när han blev stark istället för att småhålla, samt mycket skänkelvikningar och öppnor. Han var istället mjuk och trevlig att jobba med! Tack och lov, haha.

Stor kille...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0