Hoppträning

Har varit och hopptränat Eddie nu på morgonen (den vita har ju som sagt bara tre skor...). Han var grymt pigg och överilad idag! Egentligen så var han fin på marken, men hade lite för mycket energi under huden kändes det som. Var mest fokus på hästarna idag, med trav och galoppbommar, travhoppning, en serie och avslutningsvis en linje med två oxrar. Vi red fram på ett mindre fyrkantspår där dom skulle vara ställd och böjd i halsen men ha kroppen kvar på spåret. Jobbade sedan med travbommar och sedan galoppbommar på volten, kortare avstånd på ena sidan och längre på den andra. Här blev han väldigt överilad och gick iväg ganska mycket, fick honom inte riktigt att slappna av och vänta. Blev lite samma sak när vi travhoppade på volten. 

Han var som sagt väldigt pigg idag, väntade inte riktigt och hoppade lite snabbt. Förra veckan gick det inte alls bra då han fegade ur efter att han rev en oxer väldigt kraftigt, så det var positivt att inget av det satt kvar! Han hoppade glatt och blev nästan lite övermodig ;) Men det har varit hårt och isigt i veckan, vilket har gjort att han inte har jobbats igenom i samma mängd som han brukar. Så det fanns lite för mycket energi tror jag! När han går i den stora hagen så brukar han dra några riktigt galopprace, men nu efter att Curre har gått igenom trådarna så får dom gå i tre mindre hagar för att strömen ska fungera. Så han har väl inte fått springa av sig rikitgt heller ;)

Leif tycker iaf att det har gått framåt med honom och att han jobbar på ett helt annat sätt i markarbetet, mer genom kroppen. Kul att höra när jag själv tyckt att han jobbar mycket bättre på marken :) Känns som att han har blivit starkare i kroppen och galoppkvalitén har blivit bättre, blir så mycket enklare att rida på hinder då.

 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0