Det är inte lätt ibland alltså

Dagen började inte så jättebra när jag skulle ta ut hästarna i morse. Hade ställt ut Eddie på stallgången och stod framför honom och knäppte täcket i bringan. Jag vet inte om det var Curre som gjorde något, men Eddie sparkade i väggen mot Curres box så att det small ordentligt och jag ryter då till åt honom på ren reflex. Eddie blir då jätterädd för att jag röt i åt honom och kastar sig bakåt, när han känner att han sitter fast så kastar han sig framåt och landar rakt på min fot (med broddar och allt). Får slå på honom för att han ska kliva av då det gjorde sjukt ont och då sliter han av balsnöret från grimmskaftet. Fy sjutton vad ont det gjorde, klarade dock tårna då han trampade högre upp på foten.

Dock får jag helt skylla mig helt själv då han är jättekänslig när han sitter fast. I början när vi fick honom så kunde man knappt ta i grimmskaften eller bara man höjde handen lite snabbt så slet han sig. Det har dock blivit otroligt mycket bättre, men eftersom han fick panik för bara några dagar sedan så är han lite extra känslig (brukar ta någon vecka innan han får fullt förtroende igen). Dumt av mig helt enkelt! Sen om det inte vore nog så lyckades eltråden blåsa rakt på honom när jag skulle ta in honom från hagen så att han fick en stöt! Stackarn, hann inte riktigt se vad som hände, mer än att jag hörde att det smällde till och sen Eddie som står i flyktställning "VAD hände och VAR kom det ifrån??". Inte lätt dag för honom! Men vi gick in och ut ur hagen igen sen utan problem, så han förstod nog inte riktigt vad som hände.

Han var dock väldigt fin att rida idag! Red på parkeringen/åkern och jobbade mycket öppnor och sedan lite galopp-trav övergångar. Han var grymt pigg och snabb, men lyssnade ändå bra och kändes mjuk och trevlig. Börjar få honom att lyssna bättre för yttertygeln nu och när jag då lättar ur i innerhänden så slappnar han av och blir riktigt trevlig. Hans galopp har också blivit mycket mer balanserad. Curre vilade idag!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0