Möss...

Finns det ens några värre djur? Inte för att jag är rädd och skriker när jag får syn på möss i stallet, utan för att dom är skadedjur = biter sönder saker. Förra året hade vi jättemycket problem med möss som sprang i sadelkammaren. När dom först bet hål i mitt skrittäcke i ull från Mias och sedan mitt fina "åkabort" stalltäcke från HL så fick jag verkligen nog! Dom springer på "vinden" ovanför stallet och hade då bitit hål i taket och boade bland täckena på hyllan... Så vi spickade dit tjocka lister vid taket i sadelkammaren, hällde allt foder i tunnor och satte dit fällor för att dom skulle försvinna.

Sedan dess har det varit ganska lugnt, men nu senast så hade jag vikt ihop ett av schabraken som skulle tvättas. Det hade legat ihopvikt någon vecka och när jag tog fram det igår och skulle tvätta så ramlade det ut hästmat och tygbitar... Min systers fina HV polo schabrak som hon köpte på Equitana mässan i tyskland hade dom tuggat på. Inte där sadeln ligger kunde dom bita hål, utan såklart på den delen som syns. Jag blir verkligen tokig på sånt här! Man köper dyra märkessaker och så blir dom sönderbitna av möss, mm, jättekul... Dom saker som råkat ut är just dyrare märken, inte något gammalt slitet täcke eller schabrak som jag har massor av...

Nu har fodret åkt ut i stallet och sedan får jag vara noga med att dels tvätta och stoppa undan dom fina schabraken i "schabrakpåsen" jag har och sedan sopa undan all hästmat som spills, så det inte finns någon anledning att vara där. Sedan sätta ut fällor såklart. Gah, så onödigt!  Har aldrig råkat ut för det här förut, utan det är bara den här och förra vintern...

Har ni råkat ut för möss som bitit sönder utrustning?

Såhär såg schabraket ut...

Kommentarer
Postat av: Linda Eriksson

Usch vad tråkigt det är när sånt händer! Nu har jag en garderob som jag förvarar bland annat schabrak i, och stora lådor i trä som täckena ligger i så det borde vara lugnt. Vi har dessutom en katt som bor i stallet och sadelkammaren, så jäklar om möss och råttor skulle bita sönder något nu!

Svar: Ja, det är verkligen trist! :( Det värsta är ju att dom tar sig in genom minimala hål om dom vill... Jag har en stor väska i bävernylon (tror jag det är) som jag har dom finare schabraken i, men detta hade tydligen legat framme för länge. Skulle vara bra med en katt, men katterna på våran gård går tyvärr väldigt sällan in i stallet. Får sätta massor av fällor, för fler saker ska dom inte få tugga på!! ;)
Veronica Sroka

2013-01-09 @ 11:22:12
URL: http://tlol.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0