Hoppträning

Var in till Gävle och hopptränade med Curre idag. Vi hade självständig framridning och hoppade sedan bana efter lite framhoppning på en oxer och ett räcke. Curre kändes ganska bra från start, jag hade ett bra stöd och det kändes som att han "satt ihop". Galoppen blir då rundare och han blir lättare i fram, precis som jag vill ha honom. Han var fraktiskt ganska pigg och låg på, fick kämpa lite för att få tillbaka honom på några linjer! När han är såhär så blir han lite snabb i sprången och får inte dom där runda sprången där han kommer upp, utan det blir lite mer på fart. Dock så är han fortfarande försiktig och drar inte med sig någon bom, även om han var i lite. Men tycker att det bara är positivt att han var så pigg och glad! Kände riktigt hur han bjöd och tog tag i hindren. Sen är det bara jag som ska kunna använda den här energin, kunna sätta ihop honom så han kommer upp i höjd istället.

Hoppade först ett varv lägre och sedan ett varv på 120 kanske, tog även om en linje där han inte riktigt fick plats. Är som sagt jätteglad över att han var så pigg och tyckte att det var kul idag! Hellre att han ligger på och hoppar lite snabbt än att han segar ihop. Är faktiskt nöjd över mig själv att jag hela tiden höll rytmen och inte plockade bort galoppen idag. Som Leif sa, en bra rytm är ofta bättre än en bra distans! Har man bromsat bort galoppen innan man kommer fram till hindret så blir det svårt att ta sig över ;) Men som sagt, nöjd med både häst och mig själv idag. I helgen så ska vi på träning lör-sön och helgen efter så är det tävling i Högbo, hoppar då 110cm. Ska bli intressant att se hur han är då, med tanke på hur han sa upp sig sist vi tävlade. Men idag så kändes han som sagt jättepigg och positiv!

Pappa filmade, så ska sätta mig vid Angelicas dator och klippa ihop det innan jag laddar upp på youtube tänkte jag. Så film kommer :) 

110 i Jäderfors i somras

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0