Eddies 2012

Januari-april
Varvade mellan Eddie och Curre på träningarna för Leif under den här tiden. Blev något längre uppehåll med hoppningen någon period har jag för mig. Startade årets första tävling i storvik i februari där vi bara hoppade 100cm som inte gick så bra då han var väldigt spänd. Hoppade i april en 100cm i Ockelbo där han var supefin på framhoppningen ute, men jättespänd när vi kom in på banan i ridhuset. Var sedan till Älvkarleby där vi var felfri i 90 och dubbelnolla i 100cm, hans första dubbelnolla!


Maj-augusti
Fortsatte att träna på och var under den här perioden ute på flera tävlingar. Gjorde några dubbelnollor och någon med fyra fel i omhoppningen i 100cm. Debuterade i juli 110cm i Hofors där vi fick vi ett stopp på en oxer som jag backade honom in i, helt mitt fel. Rev sedan samma hinder då han nog blev spänd pga det innan, sedan red jag iväg honom på sista hindret som bommen åkte ner på. Resten gjorde han superfint, kunde lika gärna varit en nolla om jag bara ridit som jag skulle!

Sedan var det Avesta där han var dubbelnolla i 100cm och i 110 vi fick stopp på ett och två, för att jag plockade för mycket (vilket man inte får göra på honom)... Sedan blev jag arg och vi hoppade 2-9 felfritt förutom ett litet pet ut ur kombenationen. Jättefin runda förutom början då, haha. Sedan var det regionalt i Tierp där han gjorde en jättebra 100cm med ett lite onödigt stopp, sedan i 110 så kom vi inte så långt... Men inser nu i efterhand att det var en lite för svår tävling för honom och han blev spänd för saker runt om. Dock gjorde han en bra runda i klassen innan, så det var positivt.

Sista tävlingen för iår var i söderhamn där det inte alls gick bra. Några missförstånd i 100cm och i 110 blev vi ute i pga för mycket fel, men i mål kom vi dock, haha. Men vi hade hoppat aldeles för dåligt innan den tävlingen och han måste hela tiden hållas uppdaterad.


September-december

I september så hade jag mest fokus på Curre och Eddie fick ta det lite lugnare på hoppfronten den månaden. Hade sedan med mig Eddie på någon träning, men han blev strax efter det svullen i ett framben pga några små sår (troligen lymfangit pga leran). När han sedan blev bra i frambenet så hände samma sak med ena bakbenen som svullnade upp... I oktober så började det frysa på och bli hårt ute och då jag ville ha mest fokus på Curre så fick Eddie bara ridas hemma, vilket det även har varit i nov-dec.

2012 har varit ett riktigt bra år med Eddie måste jag säga! Han har varit fin och utvecklats i markarbetet och han har gjort många bra rundor på både träning och tävling. Upp till 105cm så har han faktiskt en nolla i 90cm, fyra dubbelnollor och två med fyra fel i omhoppningen i 100cm och 105cm! Sen har vi varit nära placering ett antal gånger, men inte haft turen på våran sida. Är faktiskt riktigt nöjd med årets starter på honom! Dom gånger det gått dåligt så har jag ridit kasst eller så hade jag hoppat för lite innan. Han har debuterat 110cm och satt några nollor i 90-105cm som var målet för året! Dock slutade dom tre sista månaderna lite tråkigt då det är så svårt att hålla igång på vintern då vi har så långt till ridhus... Men vi blickar framåt och hoppas att han kan komma igång ordentligt snart :)

110cm i Avesta, från hinder nr 2.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0