Dagens ridning

Eddie- Reds en kortare runda i skritt och trav. Red lite på en volt vid en vändplan där jag jobbade med att han verkligen skulle forma sig runt innerskänkeln och gjorde även lite övergångar. Han kändes fin där och jobbade på bra, men så fort man kommer ut efter vägen så blir han jättespänd. Måste liksom ha stenkoll på allt runt omkring och kan inte riktigt släppa på kontrollen, vilket är frustrerande som ryttare då han blir så svår att få till ett bra arbete. Han jobbade dock på bra i slutet efter många öppnor och slutor, samt travövergångar. 

Curre- Åh, han fick en guldstjärna idag! Han var ju himla fin i höstas, men har tappat lite av den där mjukheten nu under vintern. Red idag på parkeringen vid Kungsberg där vi jobbade med mycket öppnor, övergångar och lite byten då jag inte riktigt har fått dom rena på sista tiden (han har jättelätt för att byta, men man måste verkligen ha bakbenen igång för att han ska stampa till och byta fram och bak samtidigt).

Rätade på mig och höll lite mer i honom, slöt om tygeln och var lite starkare i armar och överliv. Då kunde han inte tippa framåt, utan fick sätta under bakbenen när jag aktiverade honom. Fick verkligen in bakbenen och kunde lossa sidorna ordentligt och han fick en riktigt härlig och balanserad galopp i slutet där jag kunde lätta i innertygeln, riktigt nöjd med honom! Måste inse att han är stor och stark och att jag måste vara lite stark och stadig tillbaka (dock fortfarande följsam). Hade även sporrarna med trissa som han lyssnar bra för, glömde dock av mig och tröck i lite för mycket och då blev han arg. Hoppade rakt upp i luften och slog ut med ett bakben, hehe. Men så länge jag rider med benen så fungerar det finfint. Men som sagt, nöjd med min vita!

Eddie för någon dag sedan

Kommentarer
Postat av: Mia

Kan du länka Eddies annons? :)

2013-01-27 @ 10:24:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0