Curres 2012

Januari-april
Jobbade på med vanligt grundläggande för att stärka upp honom i januari. Var iväg till ridhus och trimmade, samt skuttade över lite kuber och småhinder. Började hoppträna för Leif i februari, mest lite gymnastikhoppning och lägre höjder. Var på återbesök i mars och då såg han superfin och fräsch ut! Började hoppa lite banor och högra höjder i april. Åkte även av Curre under en uteritt och jag lyckades stuka ena pekfingret rejält. Det är fortfarande svullet och lite krokigt, samt att det fortfarande gör lite ont ;)


Maj-augusti
Första starten för året var i Högbo i maj där vi dubbelnollade i 110cm. Han var stark och det kändes som satt han sprang omkring med mig, så tog ut vägarna lite och hamnade första utanför placering... Lite surt när det var 350kr i premie, men så är det ;) Nästa dag hoppade vi en 120 där han också var stark och i framvikt, dock hoppade han halva banan felfritt tills jag la honom i botten på ett räcke som han rev och sedan stannade han på en trippel där vi inte fick någon bra distans. Valde att kolla upp honom efter den här tävlingen och han reagerade lite och blev behandlad, men det var enligt veterinären inte alls något farligt. Tog det sedan väldigt lugnt med att sätta igång och bygga upp honom, red på olika underlag och fokuserade mycket på att få honom mer i uppförsbacke. 


September-december
I september så startade vi en 110cm i jäderfors där han var jättepigg på framridningen, men lite seg på banan. Dock var vi dubbelnolla och första utanför placering placering IGEN, haha... Sedan åkte vi på meeting i Hudik där han var överlycklig! Bockade som tusan på framhoppninen och tyckte allt var superkul. Hoppade först en 115cm som han hoppade felfritt fram till sista där han stannade pga att jag red iväg honom aldeles för stort. Dock var rundan orytmisk och han dog efter halva banan. När vi kom ut så kändes han konstig och det visade sig att han trampat av sig sin ena ringsko på framhoppningen. Hittade den och fick den ditslagen så vi kunde hoppa 120n dagen efter. Hade en bättre galopp och vi hoppade enkelt runt till näst sista där jag tappade ut vänsterbogen och kom in i botten så han tog med sig översta bommen. 4 fel åt ryttaren...

Någon gång efter Hudik så lossnade det verkligen i markarbetet och han blev på kort tid som en helt annan häst! Kortare i kroppen, bar sig själv och jobbade igenom kroppen på ett helt annat sätt. Startade två 120cm på VW grand prix tävlingen hemma och var ute i båda... Han hoppade super på framhoppningen men dog efter några språng, samt inne på banan. Antagligen en kombenation av pälsfällningen och att jag kommit åt honom så mycket bättre veckan innan.

Avslutade året med att i oktober hoppa  två 110cm i Högbo. Gjorde en jättebra grund första dagen, men ett ner och två stopp i omhoppningen där han blev jättesur. Nästa dag stannade han ut sig på andra hindret... Var helt förstörd efter den tävlingen och trodde att allt var kört med honom, men pratade efteråt igenom med Leif som inte trodde att det var något fel med honom. Han hade känts så himla fin och veckan innan sa Leif att "han aldrig har sett såhär fin ut". Så fin på marken som han varit innan har han aldrig varit, så det stämde liksom inte. Han fortsatte att vara fin på marken och i hoppningen under träning i nov-dec, dock lite sämre på marken när snön kom och träningsmöjligheterna hemma blev sämre... Men fortfarande stor skillnad!  


Tävlingsmässigt så har det här året varit det sämsta hitils med Curre och träningsmässigt det bästa faktiskt, lustigt nog. Men jag har det här året hittat en ridning som fungerar på honom, det har lossnat otroligt mycket i markarbetet och jag har i hoppningen hittat ett mycket bättre flyt på honom. Nu i höst så hände det så mycket att jag tror det blev lite mycket, men det tror jag att vi har igen nästa år då han har stärkt sig väldigt mycket. Det är inte så mycket att älta, utan bara blicka framåt inför 2013!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0