Träningen idag

Hade som sagt Eddie med mig på träningen idag. Vi red fram självständigt och han kändes väldigt fint, lite pigg men tog ett bra stöd och kändes mjuk. Började med att hoppa fram på volt, där var han lite spänd dom första sprången. Tog upp nacken och spännde sig lite strax innan hindret, så provade att sätta på en graman när vi hoppade i andra varvet. Tyckte att den fungerade bra då han blev mer mellan hjälperna och kunde inte hoppa iväg med rak rygg. Hoppade sedan en S-båge med tre räcken som också gick bra, den höjdes sedan upp till 120 kanske och han hoppade jättefint!

Skulle sedan hoppa fram på en oxer med bom framför och vi kom jättebra, men av någon anledning så uppfattar han inte hindret och tar med sig bommarna både i fram och bakkant. Efter det så blev han rädd och stannade flera gånger, även fast vi sänkte. Tillslut så slappnade han av och hoppade oxen, men det hängde kvar när vi sedan skulle hoppa banan. Tyckte att jag red bra och fick bra distanser, men det var bara som att det blev kaos, error i hjärnan och han blev osäker på varje nytt hinder. Sänkte det som vi fick problem med och hoppade igenom det tills han slappnade av och hoppade sedan om delar av banan.

Tror att han blev väldigt skärrad av dels nedslaget och sedan när jag korrigerade honom (han brukar ta det bra, men idag blev det som sagt bara kaos i huvudet på honom), men efter att vi kom igång och han fick mycket beröm när han gjorde rätt så avslutade vi iaf bra. När jag travade av så sa Leif "skit också", för precis som jag så tyckte han att det var så synd att  det blev sådär när han var så himla fin innan. Han trodde att det berodde på att hindret som är gul/svartrandigt på längden är svårt för hästarna att uppfatta och att han inte riktigt såg det, sen blev han osäker när han slog sig. Det här var ju bara tredje gången han hoppade på länge och han är fortfarande lite spänd för att han inte har kommit igång riktigt, så det bidrog nog en del. Men som Leif sa, vi får fokusera på det som var bra innan och glömma resten ;) Han fungerar allra bäst när han hoppar ofta och regelbundet, då slappnar han av och tar misstag mycket bättre. Men det blir ingen tävling i helgen som jag hade tänkt, känns bara dumt.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0