Sitsträning

Något som jag har märkt är att jag har ganska dålig balans när det gäller att stå i lätt sits. Vet inte om det beror på att jag är ganska lång (framförallt långa ben, Leif längde typ ett hål när han red Curre, haha) och är lite klen, för jag har jättesvårt för att stå upp i just lätt sits. Dimper gärna ner med rumpan och har svårt att hitta balansen och samtidigt kunna inverka på ett bra sätt. Detta gör ju att jag hellre sitter ner och jobbar hästarna, då jag känner mig invalid när jag lättar upp i sitsen, haha. Märkte det tydligast när Leif bad mig lätta upp i sitsen när jag hopptränade Curre sist, att jag tappar balansen i den lätta sitsen.

Så nu har jag börjat ta tag i det här och dom senaste passen på banan så har jag avslutat genom att först galoppera i ett lite lugnare tempo och lägre form där jag står i lätt sits och fokuserar på mig själv. Sedan kör jag balanslättridning, dvs stå upp två steg, sitta ner ett osv medan jag travar av. Tycker att det här är lättast att göra i slutet av passen då hästarna är lösgjorda och trevliga, så att man kan fokusera på sig själv och hitta en bra position. Har haft träningsvärk i vaderna några dagar efter att jag har jobbat med det här, vilket måste betyda att jag kommer åt muskler som jag saknar. Jättebra träning iaf! Eddie blir även mycket lugnare och mer sansad när jag kör balanslättridning när jag travar av. Just balanslättridning är något som vi ibland får göra när vi rider fram under träningarna :)

Ni som också är långa, har ni problem med att stå i lätt sits? (Jag är drygt 175cm) Eller så är jag bara klen och har dålig balans helt enkelt, haha.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0