Mål

Just nu så känner jag mig jättetaggad inför denna tävlingssäsong! Curre känns jättefin för tillfället, har verkligen kommit åt honom på marken och han har stärkt sig en hel del under vintern. Tyvärr så är han inte i "topptrim" pga att jag inte har tillgång till ridhus, men över lag så tar han ett bra stöd, är lätt i handen och jobbar bättre igenom kroppen. Galoppen har bättre kvalité och han känns pigg och positiv! Jag har jobbat mycket med det mentala, att våga bibehålla galoppen ända fram till hindren och börjar nu få in en bra känsla.

Tror mycket på det Helena Persson sa, att hästarna blir mer positiv ju fler bra språng dom får. För så känns det med Curre, ju fler träningar där jag bara kunnat flyta på och jobba MED honom, ju mer positiv har han blivit. Han känns som sagt fin nu och förhoppningsvis så blir han ännu bättre när snön förvinner och vi kan börja trimma ordentligt! Planen nu är att han nästa helg går 110cm i Högbo, där får vi se hur han betér sig och känns. Om allt känns bra då så hoppar han 110 och 120 cm i Högbo två veckor efter och 120 cm i Falun två veckor efter det.

Tänkte punkta upp lite mål med honom för året;

*Ännu bättre i markarbetet. Han är ju av naturen lite slow och behöver därför aktiveras så att han verkligen jobbar på med bakbenen, igenom kroppen och fram till handen. Han behöver även bli mer rakriktad, starkare och ännu mera lösgjord helt enkelt. Jag ska bli bättre på att jobba med bommar och småhinder i vardagsarbetet.

*Kvala 130 cm. För att rida 130 så krävs det två felfria rundor i 120, så det här målet innebär alltså att bli stadig i 120. Vi har gjort några felfria rundor i 120 och det är inget problem, men tyvärr så har det ju kommit skador och annat i vägen som har gjort att starterna har blivit utspridda. Har alltså inte kunnat rida 120 klasser regelbundet och verkligen fått rutin och känna oss stadiga.

*Debutera 130 cm i höst. Det här målet känns läskigt att skriva, nästan så att jag inte tror på det själv. Men jag tror inte det är omöjligt, för 120 har kännts enkelt dom starter vi gjort!

*Skadefritt år. Det här är det viktigaste målet av alla, för annars blir det svårt att nå övriga mål. För att minimera risken så ska jag vara jättenoga med hur han jobbar på marken (ej på bogarna, i framvikt), variera träningen och underlag, rida en klass/dag och verkligen se till att han tränas och jobbas ordentligt för att kunna hålla för det jag utsätter honom för (hopptävlingar). Inte vara för rädd om honom helt enkelt.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0