Helena P träning dag 2

Idag var det alltså lite mera banhoppning, inte så så högt men däremot kluriga vägar. Värmde upp självständigt idag och jobbade sedan med två oxrar där vi som igår skulle behålla rytmen och hela galoppsprång ända fram till hindret. Banan vi hoppade var bland annat oxrarna på böjd linje, korta anridningar på dels oxrarna och sedan upp på en oxer - tre galoppsprång - trippel - fyra språng - räcke linje som var lite klurig, hoppade även ett räcke på diagonalen där det gällde att ha dem raka. Svårt att förklara, men det kommer film så snart jag har ett program att redigera ihop den i!

Curre var lite lugnare eller vad jag ska säga idag till att börja med, men blev desto piggare när vi började hoppa och sög verkligen tag i hindren! Vi hoppade som sagt inte högt alls, utan det var mer kluriga vägar och korta anridningar. Efter att vi hade stått stilla ganska länge så blev jag lite backandes mot första som han då slog ned, annars så tyckte jag att jag höll en bra rytm. Galopperade i anridningen och väntade på distansen istället för att "leta" efter den, haha. Jobbar just nu stenhårt med att verkligen rida hela galoppsprång och inte plocka bort galoppen, så denna träning var verkligen perfekt då Helenas röda tråd genom kursen var att använda galoppen och rida HELA galoppsprång! Det blir bättre och bättre och Curre trivs så mycket bättre när jag låter honom vara, bara galopperar och supportar när jag väl känner en distans.

Tyckte att träningen flöt på bra utan konstigheter idag, dock så måste jag verkligen jobba på att ha med yttersidan så han inte viker halsen och flyter ut. Tänka mer ytter tygel - ytterskänkel i svängarna, så jag får med mig hela honom när jag vänder upp. Just detta har strulat till det på tävling, att han försvinner ut på yttersidan, speciellt i högersvängar. Sen så behöver han komma ihop och jobba mer genom kroppen i galoppen och inte flyta ut med baken åt vänster, sånt som det jobbas med i markjobbet helt enkelt. Men är jättenöjd över den här helgen, Curre har verkligen känts superfin och pigg! Vi har fått jobba med en del klurigheter och jag har fått lite nya synpunkter som det ska jobbas med. Men det bästa är att Curre både i tisdags och den här helgen verkligen varit super, pigg, ridbar och man har känt hur han verkligen tycker att det är kul. Hoppas att det håller i sig! :) Film kommer...


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0