Helena P träning dag 1

Idag var det alltså träning för Helena Persson med Curre! Idag var det lite mer åt markarbetshållet med gemensam trimmning och arbete över småhinder som avslutades med en serie med tre räcke (3 galoppsprång i mellan) lite högre. Curre var superpigg och taggad när vi kom dit då det var fler hästar som dessutom var nya och mer folk på läkraren, sånt som han taggar till på, haha. Så hade skuttade omkring lite till att börja med, men gick sedan fint. Vi jobbade mycket med större gångarter, för att sedan samla upp och flytta undan innerskänkeln några steg, sedan fram igen. Tyckte att han blev fin när han lugnade ner sig lite och kom igenom, framförallt så var han mer framme för egen maskin idag ;)

Jobbade sedan med två småhinder där vi skulle rida i en lite större rytmisk galopp och utifrån det hitta en avsprångspunkt lite längre ifrån. Det här var något som framförallt Rolf-göran brukade göra, rida mindre hinder i en lite större galopp. Viktigt här var att hela tiden hålla rytmen, alltså inte skjuta iväg eller bromsa upp innan. Red sedan lite olika linjer och så serien som vi red volter efter varje kryss, växelvis vänster och höger. Slutligen så red vi en liten bana som avslutades med dom tre räckena lite högre. Tyckte att Curre skötte allt fint, pigg och lätt i handen.

När vi pratade efteråt så tyckte hon att han behövde bli mer lyhörd för innerskänkeln, nu viker han halsen lite istället för att forma sig kring innerskänkeln. Sen så behöver han bli starkare i bak och att jag inta skulle bli rädd för att han blir fyrtaktig när jag samlar, utan att det är stärkande på sikt. Annars så tyckte hon att han var en fin häst och fin i kroppen, sånt är kul att höra :)  Imorgon så blir det antagligen lite mer bana och hinder, så det ska bli spännande! 

Man blir verkligen inpirerad av såna här träningar, blir verkligen sjukt taggad på att lägga ner massa arbete på hästarna för att både dem och jag ska utvecklas! Sen så red Leif (som jag vanligtvis tränar för) i samma grupp och bara det är väldigt inspirerande. Tycker för övrigt att Helena är jättebra och har samma tänkt som Leif, vilket är viktigt då det annar kan bli förvirrande om man tränar för tränare som är för olika. Men ska bli intressant att se vad vi  får hoppa imorgon och om vi får några nya tips :)

Angelica filmade alla hoppövningar, så det kommer upp en film så småningom :)
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0