Fin häst!

Eddie har faktiskt varit väldigt fin i markarbetet på sistone! Om jag tänker efter så har han nog inte varit såhär fin förut, inte så stadig varje pass iaf. Han var lite tråkig för en månad sedan kanske och provade då att rida på graman ett tag, bara löst spänd i sidorna. Han har en grej för sig att han ibland biter tag i bettet och sedan bara drar iväg med huvudet, sen så kan han även "bryta" sig loss när han blir spänd. När jag då hade gramanen så tog det stopp när han gjorde så, vilket gjorde att han gav upp tillslut och blev mer fokuserad på mig istället. Bytte sedan ut gramanen mot en bib- martingal (en sån med trekant) då den ramar in lite mer än en vanlig. Det blir inte lika mycket inramat som med gramanen, men det tar ändå stopp om har slår upp huvudet. När jag sedan har tränat utan martingal alls så har han kännts jättefin, men bib-martingalen är ändå bra att ha hemma där han brukar vara spändare :)

Har jobbat med mycket övergångar och flytta undan innerskänkel för att han ska ta stöd på ytter och bli loss i innersidan. Han vill inte gärna att man tar honom i munnen, så så fort han blir spänd så flyttar jag bara undan för skänkeln tills han slappnar av. Har jobbat så ett tag nu och i takt med att han har spännt av så har jag höjt kraven och lägger in galoppombyten, ökar/minskar galoppsprången och steglängden i traven. Han är väldigt känslig och reagerar på minsta lilla, men bara man har tålamod så är han väldigt samarbetsvillig. Tycker att allt jobb börjar falla på plats och han har faktiskt kännts riktigt trevlig hela veckan! Han är som sagt känslig och lite speciell då han har lite attityd när det gäller munnen, men får man honom väl igenomarbetad så är han himla fin och väldigt lätt för hjälperna. Lätt för skänkeln och man har en fint, mjukt stöd i handen. När vårt samarbete fungerar så är han väldigt rolig att jobba med!

Imorgon skulle vi hoppa bana på träningen för Leif, ska bli intressant att se hur han är då :)

Älskar hans ansiktsuttryck på den här bilden♥ Hans absolut mest positiva sida är att han är så positiv. Har aldrig varit med om att han har tjurat ihop eller stannat på hinder för att han är "dum", utan på så sätt är han genomärlig :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0