Curre

Curre känns bättre i benet nu, liite tjockare och något varmare (nu är jag petig;)) än andra när han har stått stilla inne. Skrittade honom igår och idag, plus en liten trav idag och han känns jättefin. Tror dock att det blir Eddie som får hoppträna på tisdag, så får Curre ta det lite lugnt någon dag till och sedan trimmas på till nästa vecka. Då blir det träning tisdag och tävling fre-lör! :) Har anmält 110 och 115cm, så får vi se hur allt känns.

Har funderat en del sedan träningen sist då inget fungerade riktigt, vad Leif sa både innan och efter att han suttit på honom. Just då blev jag nog lite frustrerad för att känslan inte fanns där, men nu när jag har hunnit tänka igenom allt så har jag fått en lite klarare bild. Det jag upplevde då var att jag inte fick till den där rätta galoppen, han liksom varken väntade eller var framme för skänkeln vilket resulterade i kassa distanser. Leif sa då att han helt enkelt måste vara mera framme, korta språng men med tryck i! En av hans kommentar efter att han suttit på honom (då han red fraaam och sedan tog tillbaka ordentligt) var att han "inte behöver vara så jäkla långsam". Med mig är det ofta lite slowmotion, han måste helt enkelt bli snabbare i benen och kvickare!

Han är och kommer alltid vara lite långsam, men han kan ändå bli bra många snäpp kvickare! När jag trimmar till vardags så kan han vara jättefin och uppmärksam när jag precis kortat upp tyglarna, sedan slöar han till och tappar form+bjudning. Jag måste helt enkelt vara på honom lite mer, ligga steget förre innan han slöar till. Ibland så får jag helt enkelt "sparka igång" honom för att han ska bli uppmärksam, en riktig latmask är vad han är om han inte är motiverad, haha. Men när man väl får honom framme och uppmärksam så blir han himla mjuk och fin i kontakten, han är liksom inte den där hästen som blir spänd.

Så det vi ska jobba med är helt enkelt att få honom mera vaken, det är big no no att släpa benen efter sig! Vare sig det handlar om skritt på lång tygel eller inne på hoppbanan, sitter jag på så får han fasen engagera sig lite. Ska jobba mycket med att korta/länga galoppen men ändå behålla trycket, öka galoppkvalitén helt enkelt. Tror att det här blir bra! :)

Curre i morse
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0