Bad feeling

Idag var nog den sämasta träningen på länge alltså... Hade Curre med mig och vi skulle hoppa bana inför helgen då det är tävling. Tyckte att han kändes ganska fin när vi red fram självständigt, dock inte riktigt framme till bettet och vaken för skänkeln som jag hade velat ha honom. Började hoppa fram på volt som kändes fint och gick sedan över till att hoppa en räcke-oxer linje där Leif hade lagt upp hjälpbommar för att dom skulle hoppa upp sig på oxern. Det var här det började kännas knasigt. Jag försökte verkligen galoppera ända fram till hindret och vänta ut distansen, men det kom liksom ingen. Fick ingen bra känsla alls utan det blev bara lite som det blev. Fick göra om linjen flera gånger för att jag fick inte för många eller för få språng, vilket jag verkligen inte brukar göra. Men fick liksom ingen känsla alls för galoppsprången.

När vi sedan skulle hoppa banan så blev det bara kaos. Jag fick honom inte framför skänkeln och bakbenen under honom, utan resultatet när jag ökade trycket i galoppen blev bara att han låg på mer i handen. Fick inte någon känsla alls för hindren, han bogade ut i svängarna och det fungerade inte alls. När jag galopperade i anridningen så fick jag ingen känsla alls förren det var 1,5 galoppsprång kvar... Drömläget liksom. Fick ta om flera gånger och även om det blev några hyfsade språng så var det inte i närheten av så som jag vill ha det. I grund och botten så berodde det ju på att han inte var helt igenom och framme till bettet. Blir svårt att rida på hinder när hästen varken bjuder eller väntar, fick liksom inte den här "fjäder, gummisnoddskänslan". Slutade med att Leif satt upp och red honom en stund på slutet och konstaterade samma sak. Han måste bli kvickare och komma under sig med bak, inte vara så långsam helt enkelt. Måste ha lite ärtigare galopp, korta språng men med tryck i!

Riktigt kass träning, tråkigt när det är tävling i helgen... Men tror att det grundar sig i att han tappade en sko och fick en ofrivillig vilodag i förrgår, så jag var tvungen att trimma igår. Han var redan då att han låg lite för mycket på bettet och seg i bakbenen. Men så är det, imorgon får han skritta/jogga lite och sedan trimmas inför söndag. Så får jag se till att få lite mera tryck i dom där bakbenen! :) När han är såhär så märks det att han är stor och att det är mycket häst att rida, vilket är svårt för klena mig.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0