Hoppträning

Vi började med att trimma lite gemensamt, vanligt lösgörande på en större volt. Jobbade med bogen in, övergångar, förvänd galopp osv. Curre jobbade på bitvis bra, men var lite stum i mellanåt. Gick sedan över till att jobba lite självständigt i galopp över två bommar, tror det var ca 25-26m, vet inte exakt. Ökade och minskade galoppsprången så som vi själv kände. Hoppade fram på en linje med två räcken där det var 18m i mellan, normalt fyra språng alltså. Dock hade vi en markbom före första och andra räcket + efter sista räcket och red på 5 språng, för att dom skulle hoppa upp sig. Började lite lågt och hoppade sedan upp dom lite, tror att det låg på 130 dom sista gångerna. Gick sedan över till att hoppa fram över en oxer med en bom framför en bit bort. Red först 6 språng mellan bommen och hindret, sedan 5 när det blev lite högre.

Efter framhoppningen så hoppade vi en bana. Tyckte att Curre kändes framme och vaken hela banan runt, vilket gjorde att jag fick en bra känsla och distanser. Kom lite stort in på en linje oxer - fem språng -  Oxer/räcke kombenation, men det löste sig ändå bra då avstånd mellan oxer - oxer känns längre. Det var till sista linjen som jag plockade lite för mycket istället för att vara kall och rulla på, så kom lite nära där. Är jättenöjd med träningen då jag tyckte att jag hade en bra känsla på hinder idag! Alla linjer och relaterade avstånd flöt på fint.

Dock så kändes Curre aningen trött idag. Inte trött och seg, då han var väl framme. Men det var inte riktigt lika luftiga språng som han brukar. När vi hoppade fram lite större så rev han två gånger tror jag, dock så blev det lite kämpigt med kort avstånd och större hinder. Sen rev han andra hindret (samma räcke som vi hoppade fram över) lite nonchalant när vi hoppade banan. Han hoppade bra, men inte med samma marginal som han kan. Men vi hoppade och andra sidan fram och upp dom lite mer idag, så han blev nog lite trött av det också. Dock funderar jag på att två dagar före tävlingen låta honom gå lite lugnt och sedan trimma lite lagomt dagen före. Tror jag provar så för att se om han får lite mera ork kvar då :)

Printad bild från idag, film kommer :)

Planering

Ungefär såhär ser planeringen ut fram till Högbospelen, efter det får han ta det lite lugnt. Alltid roligare att lägga upp planering när man har träningar/tävlingar att jobba mot!

Tisdag - Hoppträning för Leif.
Onsdag - Promenad för hand 20-40min.
Torsdag - Galopparbete efter sandvägen.
Fredag - Trimma på ridbanan.
Lördag - Skritta + kolla av honom på ridbanan.
Söndag - Tävling, 110cm Tierp.
Måndag - Skritta ut.
Tisdag - Hoppträning för Leif (hoppar/rider inte så hårt).
Onsdag - Skritta + kolla av lite på ridbanan
Torsdag - Tävling, 110cm Högbospelen.


Ridningen

Skrittade först ut Curre en runda, tar ca en halvtimme. Trimmade lite i skritten och travade lite också. När vi kom till ridbanan så började jag jobba honom ganska direkt med tempoväxlingar och flyttade undan skänkel. Fokuserade verkligen på att vara mjuk och följsam, vilket gjorde att jag över lag blev mer avslappnad i ridningen. Han kändes pigg och fin idag, fick igenom honom fint i mellanåt. Vill fortfarande ha honom mer igenom, men tycker att det går åt rätt håll! Tyckte att jag fick igenom högersidan lite bättre idag, så det kommer nog snart. Nötte inte på allt för länge, utan red bara lagomt tills han kändes bra men inte trött :)

Hoppning imorgon! 

Att sälja sin häst

Första hästen jag har sålt var min D-ponny för 5 år sedan. Då tyckte jag att det var jättejobbigt verkligen och var väldigt ledsen när hon åkte. På något sätt så hade man tänkt sig att man aldrig ska sälja sin häst, men ofta så kommer man ju till en punkt där man inte kommer vidare. Att då ta beslutet om att sälja och sedan se "sin" häst åka iväg/lämnas på ett nytt ställe blir jättetufft. Med Eddie gick jag in med inställningen redan från början att han någon gång kommer att säljas. Vi köpte honom som ett projekt medan Curre var skadad och det var inte tänkt att jag skulle ha honom hela livet eller vad jag ska säga. Men jag har ändå älskat honom och gett honom lika mycket som Curre, det är liksom ingen skillnad så alls. Han var min häst precis lika mycket som Curre.

Däremot så blev det inte lika jobbigt att sätta ut annons och sedan lämna honom i ett nytt hem, eftersom jag har varit inställd på det redan från början. Det är ju såklart jobbigt att skiljas från sin häst, det är ju som att gå ifrån en bästavän, sambo, inte vet jag. Jobbigt iaf. Jag fick hålla tillbaka tårarna när jag klappade om Eddie och lämnade honom i hans nya hem, men det gick ändå bättre än vad jag trott. Med Eddie så tror jag också att gick så bra var för att han dels inte hamnade så långt bort, men framförallt för att det verkligen kändes bra. Han har det super och det är jag så himla glad över.

Med Curre däremot så har jag alltid sagt att jag ALDRIG ska sälja honom och jag går i tusen bitar bara jag tänker på det. Så tur att han har den skadehistorik han har, så jag slipper fundera på det, haha... Han får hålla så länge han gör hos mig. Men med mina framtida hästar så kommer jag nog inte ha den inställningen att jag ska ha dem föralltid, för det fungerar inte om man vill tävla. Har man häst för skojs skull, tränar lite och tävlar för att det är kul så är det klart att man kan tänka så. Eller om man har ekonomi att bara köpa en ny när det är dags. Men vill man tävla och ta sig framåt så måste man nog lära sig att sälja, det är en del av det hela. En ridhäst tävlas normalt från 4 år och upp till 17-18 år kanske om som håller sig fräsch. Tyvärr så är det ju lite som med bilar, efter en viss ålder så sjunker dom i pris. Så vill man hålla sig på en bra nivå så måste man nog lära sig att sälja i rätt tid för att få det hela att gå runt.

Men det jag vill få ut av det här inlägget är att man kanske inte ska gå in med inställningen "forever" när man köper häst och vill tävla, för då tror jag det blir lättare att sedan skiljas. Hästar är ju inte som oss människor, dom är glada och nöjda bara dom får mat och blir bra omskötta :) Ibland kan man ju dock kanske önska att dom  blev lite ledsen över att skiljas, haha...

Älskade, fina Eddie <3

 

Dagens Curre

Red ett lösgörande pass på ridbanan idag. Fortsatten som tidigare i veckan att fokusera på tempoväxlingar, få honom rakare och mer fram till bettet. Till att börja med kändes han fin och han jobbade egentligen bra idag, men jag blir ändå inte nöjd när jag vet att det kan kännas bättre! Jag vill ha honom rakare och få högerbogen mer på plats i vänster varv, samt mer fram till bettet spec i traven. Bitvis så fick jag igenom högersidan i vänster varv och då känns han riktigt fin, men tappar det så himla lätt då han inte gärna vill sätta under vänster bak. Jobbade på med lite öppnor som jag sedan red framåt ur och kollade hela tiden av honom med tempoväxlingar.

Men måste säga att han faktiskt blivit mycket lydigare för skänkeln och jag behöver bara be honom att galoppera fram så gör han det så gott som direkt, det är bra! Så det är bara att kämpa på med rakriktningen så ska han nog lossna. Läxa till mig själv är att hela tiden vara mjuk och följsam, även fast han blir stum. Sen vill jag vara mer fokuserad när jag trimmar hemma! I morgon får han gå lite lättare lösgörande, hoppträning för Leif på tisdag. Ska se om jag hittar någon fin åker att rida på i morgon. Så tråkigt att harva runt på 20x40m grusbana, vill trimma och gaaaloppera på typ Gävles bana till vardags!! Gillar för övrigt inte grusbanor riktigt, tycker dom lätt blir stumma. Lite grövre sand som packar sig (inte blir djupt) eller fasta och plana gräsbanor gillar jag bäst :)


Curres aktivering för dagen

Idag fick Curre lite mer utav en chilldag. Skrittade ut en runda efter den nya grusvägen, la även in lite lugn trav. Jobbade med öppnor i skritt där han kändes väldigt fin. Låg kvar och var lätt i handen även i traven där jag också checkade av lite med tempoväxlingar. Han har verkligen blivit såå mycket lättare för skänkeln! Det är såklar mycket jobb kvar med att få honom lydig, men det går verkligen åt rätt håll nu tycker jag. Det är bara att ge raka puckar om vad jag vill och kräver, vilket gör att han också blir mer känslig när han vet vad som gäller. Riktigt härlig känsla att ha en Curre som man faktiskt inte behöver tjata och nöta på ;)


Träningen i tisdags

Här kommer filmen från när vi hoppade banan i tisdags! Som ni ser så är det ett brunt räcke nere i vänstra hörnet som vi skulle ha hoppat som hinder nr. 2 och ridit 8 språng till oxer - 4 språng - räcke. Sedan efter kombenationen så skulle vi hoppat det bruna och ner på en längre distans (ca 9 språng) till trippelbarren. Nu fick vi strunta i det då det som sagt var en i min grupp som gjort sig illa, men så gick iaf banan egentligen. 

På ettan så kom vi nära då jag blev lite omständig och sedan red jag iväg honom på en för stor distans på trippeln. Men han lyssnade bra framåt och tryckte på bra! Jag kan tycka att jag blir lite omständig ibland och har ingen riktig superkänsla för hindren. Men ju bättre galopp och ju mer jag känner att jag har honom framför mig, ju bättre känsla får jag. Som tex i slutet så tycker jag att det blev bättre flyt, tror det kommer mer och mer! Men över lag är jag nöjd med hur han var igång :) Tycker han hoppar fint också!


Curres träning

Igår skrittade jag först ut Curre i en halvtimme kanske och red sedan en stund på ridbanan (ca 20min). Koncentrerade mig mest på tempoväxlingar och att han verkligen lyssnade för min skänkel. Har varit väldigt koncekvent mot honom och lagt till spöet så fort han inte tagit min skänkel. Det finns inte att jag ska behöva sitta och tjata, utan nu är det verkligen pang att han ska reagera. Bryr mig inte så mycket om han faller in i trav när vi skrittar eller galopp när vi travar, byter galopp osv, utan det viktigaste är att han verkligen går framåt. Red riktigt mycket framåt några gånger i galoppen för att sedan ta tillbaka och jag tycker att jag får allt bättre respons! När jag travade av så kändes det som att han var lydig för skänkeln och lyssnade, vilket är en känsla jag inte brukar ha.

Idag red vi upp till våran "sandväg" som sluttar uppåt sista biten och red lite fram och tillbaka. Mycket tempoväxlingar och fokus på att han lyssnar både fram och tillbaka. Han vill gärna lägga sig i handen, så fokuserade mycket på att få bort honom från handen. I galoppen så är han ganska rund och fin, har lite lättare att få honom fram till handen där. I traven däremot så är han inte så ridbar som jag vill, så avslutade med lite travarbete på grusvägen. Red öppnor där fokus var på att han skulle kliva på framåt och sedan lite tempoväxlingar ur det. Jag blir lätt stum i armarna när han blir stum, så la mkt fokus på att verkligen ha en mjuk kontakt. Bitvis så känns han riktigt "mumsig" som Leif säger, men det är en bit kvar. Måste vara noga med att inte fastna i handen och bli stum när han är det, och att hela tiden checka av hur han svarar för skänkeln! 

I morgon så blir det lite mer av en chilldag för honom. Rider nog ut en lugnare runda, men jobbar ändå lite lösgörande :) Känns som att jag hittat ett bättre upplägg för honom, där han både får jobbas och stärkas men ändå hinner återhämtas och inte bli trött.

Såhär snygg var han idag! #skitighäst

Bloggen

Kollade bak i mitt bloggarkiv och insåg att jag i maj haft den här bloggen i fyra år. Har aldrig bytt namn, bloggportal osv, utan allt det jag har bloggat om under fyra år finns i mitt arkiv på den här bloggen. Nästan lite unikt med tanke på hur många byter namn och portaler hej vilt, haha. När jag började blogga, i maj 2009 så gick jag i tvåan på gymnasiet. Curre hade blivit skadad i april och jag bloggade mest om utrustning, mina dagar och det som hände med Curre. Sen har det utvecklats till att mer bara handla om tränining och tävling kring mina hästar.

När jag började blogga så fanns det inte så mycket renodlade hästbloggar, inte i närheten av så många som det gör idag. Kommer liksom ihåg när jag låg på plats 20 av alla ridsportbloggar på bloglovins topplista, haha. Kollar jag bak i mitt arkiv så hittar jag kommentarer av bloggare som idag är ganska stora, "storbloggare" som dom så fint kallas ;) Min blogg har dock aldrig blivit stor, utan har varit lite lagom hela tiden. Jag har aldrig ansträngt mig, utan det har bara varit en plats där jag kan vara kreativ i form av mitt skrivande och genom mina bilder. Jag hoppas att den får hänga med ett tag till, för den är lite som en dagbok faktiskt ;)

Gamla bilder tagna ut mitt bildarkiv låångt tillbaka ;)
 

Hoppträning

Idag hade vi banhoppning, men trimmade ändå lite på marken först och jobbade med kuber innan vi hoppade banan. Här om dagen så red jag en dag utan spö och han fick såklart ett sporrskav på ena sidan, dom är ju lite extra känslig nu i fällningstider. Men han är så himla lat för skänkeln och jag ska egentligen inte behöva tjata med skänkeln, så har dom senaste dagarna varit extra noga med det. Så när jag värmde honom idag så trampade jag ner hälarna och höll om med skänkeln, tog han inte det så fick han en klatsch med spöet vid skänkeln. Red mycket tempoväxlingar och red verkligen FRAMÅT i galoppen, kollade av att han verkligen lyssnade. Tyckte det gav bra resultat och jag behövde inte tjata, utan han lyssnade bra. Man får påminna honom, men mycket bättre. Så han kändes ganska fin under trimmningen och jobbade på bra.

Innan vi började hoppa så jobbade vi över tre kuber på rakt spår, varierade mellan 5-6 galoppsprång. Sedan hoppade vi kub och 5 språng fram till en oxer (med bom framför+bakom), sedan 5 språng fram till nästa kub. När det blev lite högre så rev Curre en gång, men lyfte sedan bättre på tassarna! Jag blir nästan förvånad när han river, för han gör det så sällan (iaf upp till 120 nivå). Hoppade igenom en trekombentaion innan vi hoppade banan. Dock så hände det en olycka då en i min grupp åkte av och skade sig, fick bli hämtad av ambulans. Så vi fick vänta en stund och sedan skippa hindret i den hörnan där hon låg när vi hoppade banan. Usch, så tråkigt med olyckor! Har själv blivit hämtad av ambulans efter en omkullridning.

Iaf så hoppade vi igenom banan en gång på 120 nivå tror jag. I början kom jag lite nära, men ju längre banan gick ju bättre kändes det. Måste verkligen tänka på att ha honom lite "elektrisk" och framme för skänkeln, får så mycket bättre känsla för hindren och distanserna då. Men jag är jättenöjd! Han hoppade enkelt och fint idag. Är dock lite irriterad över att det är så felfritt på träning och sen går vi och får 8 fel på tävling, haha. Måste hitta ett bättre upplägg och rida bättre på tävling tror jag, rutin ;)

Några instagrambilder printade ur film, ska ladda upp filmen på YT sen! :)

Haha, kom liite stort här! Tur att han har lite resurser att ta till ibland ;)

Dagens ridning

Red ett trimmpass på banan med Curre idag. Han började som vanligt fint under uppvärmningen och blir sedan lite trött och "okänslig". Koncentrerade mig mycket på galoppen idag, red lite övergångar på volten där jag flyttade bogen i traven. Tänkte mycket på det som Leif brukar säga, att inte tvära för mycket utan att rida lite mera framåt ist. Tänkte på sitsen och att inte ha för långa tyglar, vilket gör stor skillnad på Curre. Hade lagt ut tre galoppbommar som jag jobbade lite över, mest för min egen känsla. Det som är så bra med att rida galoppbommar är att man märker direkt om man rider i undertempo, då det helt enkelt blir för långt. Också bra för att träna sin egen tajming! Trimmade på i lite större galoppsprång där han fortfarande skulle vara i balans och även om han tyckte det var jobbigt så var han ganska fin i mellanåt! Vi är lite i en svacka just nu, men det känns ändå som att det sakta men säkert börjar ta sig! I morgon är det hoppträning :)

I förrgår

Design

Så fort det börjar bli riktig vår och fint ute så ska jag se till att fota nya bilder som jag kan använda till en ny header. Eller om det blir några fina tävlingsbilder framöver. Är verkligen sugen på att fixa om designen helt och hållet, men måste vänta lite tills jag har fräscha och nytagna bilder på Curre och mig. Pallar inte att ta gamla, haha. Så någon gång här i vår så blir det en ordentlig vår update på bloggen i form av ny design! Kan dock tyvärr inte börja förren jag har bra och nytt bildmaterial att jobba med. Superviktigt när det gäller bloggdesign, för bilderna gör hela intrycker tycker jag. Fina bilder av bra kvalité och fotat i rätt ljus, det gillas!


Dagens

Idag fick Curre komma ut och galoppera lite efter grusvägarna. Dock så har det torkat upp ganska mycket nu och blivit lite hårdare, så det fick bli lite lugnare. Innan vi red ner efter grusvägen så red vi först ner till Kungsbergets parkering och red i vattnet! Ån svämmar alltid över på våren och i år när snön smält så extremt fort så har det blivit en megapöl som mer liknar en sjö. Skrittade och travade i vattnet, dock är Curre inte överförtjust att klampa runt i vatten. Det var folk där nere som fotade oss när vi red runt i vattnet, haha. Ville inte rida så mycket mer då det låg skräp och skit som dom kan trampa på.

Curre var ungefär som igår att rida, fin till att börja med och sedan tungriden. Men jag trimmade på lite efter vägen och mot slutet så kändes han ganska fin. Måste verkligen tänka på att korta upp tyglarna (när det känns kort är det lagomt typ) och räta på mig, för då har han inte samma chans att bli lång och kommer ihop lättare. Han blev lite sur och kickade i galoppen, speciellt i bytena. Känslan jag har nu är den där att det känns blä, men att det är något bra på G. När jag väl får till det så är han så himla fin, så det gäller bara att ha tålamod. Imorgon så får han skritta ut och jogga lite lätt.

På kvällen så var på födelsedagsfika hos morbror (vi bor granne) och vi lyckades hitta hästsport på Viasat sport, happyface! Otextat på engelska, men det gjorde inte så mycket (även fast jag är helkass på språk). Såg ett kortare repotage om Malin Baryard, om en fälttävlansryttare, massör osv. Intressant! Måste kolla upp när det är hästsport på den kanalen, då vi borde ha den. Man blir iaf så sjukt taggad när man ser hoppning på tv, hur Malin kom fram osv. Supertaggad på att själv jobba på som fasen! Kul, kul :) Idag fick även våra två pojkar i stallet en inneboende, då mammas kompis fullblodssto ska vara hos oss ett tag. Hon skulle på betäckning i slutet av månaden, men skulle först bli ordentligt avvand från sitt föl. Så just nu är det tre hästar i stallet att sköta igen :)

Saknar♥

Dagens ridning

Trimmade Curre på banan idag, vilket gick sådär. Dom första 10 min när jag värmde upp så var han jättefint mellan hjälperna och kändes lätt, men sen blir han trött och liksom dör. Blir lång och stretig, vilket gör att jag fastnar lite i handen. Så jag koncentrerade mig på först trav-halt övergångar och sedan galopp-halt för att få honom att lyssna lite mer för hjälperna (finns inte en chans att jag på kraft orkar rida ihop honom). Hade också lagt ut en bom som jag galopperade över bara för att träna min egen känsla. Jag kan inte säga att jag fick honom dit jag ville, men mot slutet när jag travade av och sedan jobbade lite i skritt så släppte han äntligen igenom.

Det är verkligen så synd att det blev så dåligt med riktig trimming i vinter, för nu när jag kommer åt honom så blir han verkligen trött direkt. Att jobba i ordentlig balans med aktiva bakben tycker han verkligen är DÖJOBBIGT, bara det tar imot litegrann så vill han helst gå hem till stallet och sova. Så jag får vara lite tuff på honom och samtidigt låta honom återhämta sig, så kommer han successivt att orka mer :) Han är inte en häst som gör många knop i onödan direkt, haha. Men jag har en känsla av att han kommer att bli såå fin med lite mer ork!

Tröttisen

Filmklipp 9 april

Här är ett filmklipp från när vi hoppade bana förra veckan, inför Horse Festival. Han kändes pigg och jag tycker att han hoppade riktigt bra! Över lag så har han dom senaste träningarna haft bra tryck i språnget och varit positiv, det gillas! Känns som att han är på G, så vi får hoppas att det går lika bra på tävling nu också :)


Nästa tävling

Nästa tävling för Curre och mig blir den 5 maj, en regional 110cm i Tierp. Sen på torsdag, alltså fyra dagar efter så rider vi en 110cm på Högbospelen. Vi får se hur jag gör med träningen på tisdagen, kanske att jag åker dit och bara tar det lugnt. Eftersom jag inte hoppar två klasser/dag med Curre så tror jag att det kan vara bra att få hoppa två klasser ganska tätt inpå. Så att man har allt färskt i minnet. Sen efter det så får vi se hur det känns och vad vi ska rida för klasser. Hade gärna velat åka till Tierp v. 21, men där hade dom bara från 120 cm. Falun v.22 hade däremot både 110 och 115. Vi får se helt enkelt! Med lite flås så kan han gå 120 nu, men jag där uppe måste rida ordentligt också. Hehe...

Senaste starten på Horse Festival. 110 cm ser och känns faktiskt lite pluttigt för honom ;)

Dagens ridning

På morgonen så blev Curre först fin i fötterna då hovslagaren var här. Red honom sedan då hästarna ändå var inne och jag tänkte följa med på Angelicas träning på eftermiddagen. Skrittade först ut honom ca 35 min (i regnet) och joggade sedan runt i trav och galopp på banan. Kände av att han verkligen var framme och tog för sig framåt, samt att jag hade koll på bogarna. Kollade av att jag kunde rakställa, motställa och ställa inåt. Tyckte att han kändes fin! Han är verkligen helt anorlunda att rida mot för vi säger ett halvår-ett år sedan. Han tar nu ett lätt stöd direkt och jobbar mycket bättre i egen balans.
 
Sen blir det såklart lite bakåtfall vissa dagar och när han är trött, men över lag så är han mycket bättre på marken! Förut kunde han väldigt lätt bli lång och stark, fick känslan av att jag inte riktigt rådde på honom. Men sedan jag fokuserat mer på sitsen och fått honom rakare så blir liksom hela han lättare att rida. Ska bli superkul att utveckla honom ännu mera nu! Bygga lite kondis och styrka. I morgon så får han iaf gå ett lösgörande pass på banan. Fokus på att han är framme och tar för sig, samt mkt övergångar. Ska nog också göra några byten och se till att han verkligen lyssnar då han kan bli lite lat på banan och inte riktigt byta rent. Han har superlätt för byten och gör det jättelätt i hoppningen och när vi rider. När vi trimmar på banan så kan han däremot bli bekväm och lägga till ett travsteg eller inte byta fram och bak samtidigt ;)

Tänkte förresten ladda upp ett klipp från förra träningen och lägga in här. Sedan är jag snart klar med mina inlägg om Eddie. Så det hade jag tänkt kommer upp här snart :)

Gammal bild

Promenad med Mr. C

Idag fick Curre sig en promenad "runt byn", vilket tar ca 45 min. Till att börja med så var han intresserad och jag fick gå på lite för att hänga med. Sedan inser han att det var inte så kul och jag får typ släpa med mig honom medan har går och tuggar/suger på kedjan. Sedan när det börjar dra hemåt, då får han fart igen! Den där biten i mitten är han inte allt för rolig, men annars går det bra att promenera med honom. Har börjat promenera med honom under hans vilodagar då jag tycker att det är bra att han får röra på sig, även om det bara handlar om 20 min. I hagen så står han mest still, så lite extra skritt är bara bra :)

Curre under en liten "paus" idag.

Hööks shopping

Åkte in till Valbo idag då jag var i behöv av ett par nya ridbyxor, men inte hittade jag det, haha. Har just nu bara ett par hela, men tror att jag väntar lite och köper ett par dyrare som sitter bra och som jag verkligen vill ha. Sliter just ridbyxor så grymt fort... Men istället så hittade jag en jättefin jacka och ett skärp på Hööks. Jackan satt faktiskt riktigt bra på mig, gillade den verkligen. Hatar när dom blir pösiga runt midjan, trånga över axlarna och för korta i ärmarna, usch... Men denna satt verkligen bra! En enkel marinblå softshell, jättenöjd med den. Skärpet var också fint och mjukt. Brukar inte handla så mycket på Hööks, men tycker att dom på senare tid har fått in en del stilrena och fina saker :)


Hoppträning

Idag hade vi första hoppträningen för i år på utebanan! Så himla skönt att komma ut på lite större ytor, dessutom så älskar jag GRS nya utebana. Tror den är typ 50x100m och jättebra underlag :) Curre var som jag trodde lite trött efter vårat kondispass i söndags, skulle bara ha skrittat honom igår om jag hade varit smart. Men nu får han gå lugnt två dagar och återhämta sig lite. När jag red fram honom så var han iaf riktigt fin! Lätt i handen och mjuk i båda sidor, kände att jag verkligen hade koll på yttersidan Det höll sig en bit in på framridningen, men allt eftersom han blev trött så blev han tyngre och föll isär. Men det är bara att jobba vidare med styrkan så kommer han att orka gå i rätt balans längre.

Eftersom det har varit tävingar i helgen så var det mer fokus på trimmning och markarbetet idag. Vi trimmade först utan stigbyglar, red både på ett fyrkantspår och på volt. Vanligt lösgörande för få att dem liksidiga. Sedan jobbade vi med en voltövning med fyra kryss som stod som klockan ungefär. Gjorde en volt inåt efter varje kryss och red sex galoppsprång mellan varje. Red sedan lite över en serie, studs och en oxer. Avslutade med en liten bana. Det kändes att Curre blev fort trött idag, men jag tycker ändå att han är vaken och allt mer ridbar. Han brukar kunna sega ihop, men nu har han varit väldigt positiv tycker jag. Sen en sak som pappa sa som jag inte har tänkt på, är att han inte stånkar lika mycket vid sprången. Det har varit hans "extra växel", som han tar till när det blir jobbigt. Men nu har han faktiskt haft väldigt luftiga och fina språng utan att han stånkar, vilket måste betyda att han börjar bli starkare :) Nöjd med honom!

Curre innan vi tog en liten promenad på kvällen :)
 

Dagens ridning

Red ett lite lättare pass på banan idag, kan dock inte påstå att det var något höjdarpass! Till att börja med så var han ganska fin, men sedan blev han bara tyngre i handen och började tvära/guppa med rumpan när jag ville att han skulle ta för sig framåt och jobba igenom. Tror helt enkelt att det var träningsvärk från igår, så jag gav upp och lät det vara så att han orkar hoppträna imorgon. Chino som gick likadant igår märktes det inte alls på, men Curre är jättekänslig och blir tungriden så fort det tar imot. Men jag får ha lite is i magen och vänta ut honom, för jag tror att om några veckor när han har stärkt sig lite till så kommer han att bli riktigt fin! Känner att det är på G, för vissa pass har han varit superfin och lätt i handen. Sedan blir han tungriden dagen efter han gått bra, vilket tyder på att han får träningsvärk efter att han gått bra. Får helt enkelt jobba oss igenom en lite kämpig period nu och klura på vilket träningsupplägg som borde fungera :)

En lite mindre och gråare Curre 2008

Galopparbete i backe

Idag blev det ett kondition/galoppass i backe för Curre tsm med Angelica och Chino. Skrittade först upp till skogen och travde sedan fram efter grusvägen upp till den nya vägen som går upp till vindkraftverken. Grusvägarna är ju perfekta att rida på den här årstiden, så det gäller att passa på innan det torkar upp och dom blir hårda. Vägen upp till vindkraftverken börjar lite lagomt uppåt och blir sedan brantare för att slutligen bli ganska ordentligt brant den sista biten. Galopperade i ett ganska lugnt tempo hela vägen upp, med lite tempoväxlingar och byten på vägen. Tog ungefär 5 min att galoppera hela vägen upp och mot slutet så sög det bra på Curre som blev ganska så flåsig sista biten.

Skrittade sedan på långa tyglar ner igen och red lite lösgörande i skritt innan vi sedan galopperade upp igen. Sista biten så tog det imot ganska mycket, så det bet lite på honom. Har inte ridit den här vägen innan då den byggdes förra året och den var faktiskt brantare än vad jag trodde, men bra träning för hästarna. Våra hästar är vana vid att klättra varje gång vi rider ut då vi det går upp och ner överallt, men perfekt att kunna ligga och galoppera lite längre. Sen så måste jag tillägga att det var ganska häftigt när vi kom upp vid vindkraftverken (red dock inte nära) för dom är SJUKT stora och låter grymt mycket! Ganska häftigt faktiskt, haha.

När vi hade skrittat ner igen så avslutade vi med att trava av dem i låg form för att få ur lite mjölksyra innan vi skrittade hem. Tror att Curre kommer ha lite träningsvärk imorgon, så han får gå ett lite lättare lösgörande pass på banan i morgon innan hoppträningen på tisdag. Ska lägga in ett sånt här konditionspass två gånger i veckan nu innan det torkar upp och blir hårt efter grusvägarna, för han behöver få lite bättre flås till utomhussäsongen. I torsdags så blev han lite trött när det var stor framhoppning och mycket galopperande, så det är bara att jobba på och låta honom återhämta sig i mellan :) Man måste våga tänja lite på gränsen för att uppnå träningseffekt och sedan låta dem återhämta sig för att byggas upp.


Mindre besviken, mer motiverad!

Något som jag har blivit bättre på är att bli mindre besviken och mer motiverad efter ett dåligt resultat. Kommer ihåg sista gången jag blev riktigt besviken och ledsen efter ett dåligt resultat. Det var i Avesta med Eddie 2011, då vi blev uteslutna pga för mycket hinderfel. Efter det bestämde jag mig för att inte ta åt mig lägre, utan att istället analysera och se framåt. Efter den rundan gjorde Eddie och jag inte fler "katastrof" rundor, några dåliga men många fler bra som jag var nöjd med. Jag tar det inte längre personligt och har bara ryckt på axlarna när det gått dåligt, det är sånt som händer. Jag kan gräma sönder mig över att Curre och jag har haft sån otur och förstörda tävlingssäsonger och att jag också vill rida på dom större tävlingarna. Men det tjänar ingenting till, det är bara att kämpa på och vara glad för det man har.

I torsdags så hade Curre och jag två tråkiga nedslag och jag gjorde två missar som jag inte borde, men jag är inte missnöjd alls. Jag ser istället det bra vi gjorde, att han var fin på framhoppningen, vi hade ganska bra galopp, bogarna var på plats osv. Det tjänar ingenting till att älta och tänka på det dåliga, även om det är viktigt att analysera och veta vad man ska göra bättre till nästa gång. Jag är också numera mindre nervös inför tävling, för jag sätter inte samma sorts press på mig själv. Jag vet precis vad jag gjorde för fel i torsdags, men jag vet också vad som var bra och jag blir bara taggad över att göra det bättre nästa gång! Denna rundan är bara en av alla jag kommer att göra, men ändå ett steg till att vi blir bättre. Rutin kallas det och det får man bara genom att öva, öva!


Nice day

Var ute och joggade Curre en runda i det fantastiska vädret i morse, usch på det alltså. Dock så kändes Curre väldigt pigg och fin idag! Förstår inte hur en kvarts avslutande skrittarbete kan göra sån skillnad, för han har verkligen kännts jättefin sedan han lossnade i onsdags. Idag red vi en runda i skogen och travade ganska mycket i låg form, bara jogga på utan större krav. Han kändes väldigt mjuk och fint framme till bettet, tog några galopper på slutet bara för att känna lite. Riktigt fin! Imorgon så tror jag att han får gå lite galoppintervall i backe, lugnt och bara rulla på för att få upp lite flås. Sedan blir det lite trimmning på måndag och hoppträning på tisdag!

Eftermiddagen spenderades på Lervik för att kolla på laghoppningen och den avslutande 140in. GRS kon trea och om jag förstod det rätt så ligger dom just nu i delad ledning efter två omgångar, kul! Blir så ruskigt tävlingssugen och motiverad av att titta på stora tävlingar och klasser, så nu är det bara att jobba gärnet. Tänk att få rida in på en 140cm på en superfin häst och verkligen göra det bra. Känna att man har stenkoll på nerverna, följa sin plan från start till mål, vara ett med hästen. Vilken känsla..  Det är sånt här som gör att man kämpar på i väder och vind, att ha ett starkt mål :)


Promenerande

Idag så promenerade jag och Curre "runt byn" som tar ca 45 min. Han skulle egentligen vilat, men eftersom han tävlade igår så ville jag att han skulle få röra på sig. I början var han jättepigg och jag fick gå power walk brevid, men sen när han insåg att det inte blev så mycket roligare så fick jag släpa runt hoom. Han kan gå så himla sakta när han är omotiverad, haha. Har planerat att han får ta det lugnt imorgon också, men ändå ridas. Sen kör vi på med lite intervall i backe för att få upp flåset och sedan trimmning! Känner att han behöver komma i lite bättre form till utesäsogen med stora utebanor då han blev lite trött i slutet av framridnigen igår (stor utebana, så man får liksom galoppera runt alltihop för att hoppa igen). Han har en stor kropp att släpa runt och blir dessutom omotiverad ganska snabbt om det tar imot. Så viktigt att hålla honom i bra kondis!

Blev alltså ingen ridning alls för mig idag, har inte riktigt vant mig vid att bara ha en häst att rida + att det går så fort i stallet. Imorgon åker iaf jag och min syster in till Gävle och kollar på lagklassen och 140cm på Horse Festival! Fasen att man inte bor närmare, då hade jag nog varit där varje dag... Alltid kul att kolla när det är stora tävlingar :)


Bilmetro Horse Festival - 110cm

110cm bed. A:0+A:0 - 8 fel

Idag var jag iväg med Curre och hoppade den inledande 110n på Horse Festival meetinget. Pga tappskokrånglet så var det här vår andra start och första 110cm för året. När jag red fram så kändes han faktiskt riktigt fin, kändes att jag fick igenom något när jag trimmade lite igår. Leif tyckte att jag skulle jobba honom mycket utåtställd för att få koll på bogar och yttersidan, så jobbade lite på detta när jag trimmade igår. Dock så fick jag inte riktigt till det och för att inte trötta ut honom så avslutade jag med lite skrittarbete. Red honom då hägerställd i vänster varv för att verkligen få högerbogen på plats och efter en stund så släppte det riktigt bra. När jag idag värmde upp så kändes det och han var mycket jämnare på tyglarna, framme till bettet och jag hade bättre koll på bogarna! Han kändes pigg och positiv idag, men tyckte att jag inte riktigt fick någon bra känsla. Fick någar dåliga språng på framhoppningen för att jag inte riktigt kände någon distans.

På banan så red jag först på sju språng istället för åtta mellan ett och två, skulle ha hållt ut bågen och hållt ihop lite då jag kom stort på första. Kom lite nära treans oxer och gled ut lite för mycket på bågen till fyran, red framåt för sent och fick in 7,5 språng ist för 7... Kom aldeles för nära så att han tog med sig bommen där, vilket inte var så konstigt. Klantigt, klantigt... Sedan skärpte jag till mig och fick till linjen mellan femman och kombenationen på sju jämna språng. Sedan en tillbakasväng på ett räcke där han blev lite långsam och petade ner det, skulle ha haft lite mer tryck där. Avslutade sedan med att rulla ner på jämna språng till sista. Summan av kardemumman var att jag red kasst dom fyra första hindren och resten bättre. Skulle haft mer tryck och energi galoppen, då jag ser distanserna bättre och har ett större register. Förstår inte att det ska vara så svårt att få till den galoppen??

Tror aldrig att vi haft 8 fel i en 110, så det var ett lite tråkigt resultat. Men det var en klurig bana med mycket linjer och korta tillbakasvängar, så jag är ändå hyfsat nöjd. Han var positiv, så det är bara att åka ut och tävla för att få rutin! Hoppas verkligen att vi får en hel säsong nu och inga avbrott, vilket inte har hänt på fyra år. Det förstör ridningen så mycket och man tappar mycket känsla. Men vi kör på med 110cm nu för att få lite flyt och självförtroende, så kanske vi känner oss back on track för 120cm till sommaren! 

Fasen att jag inte tog någon bild idag, jag som hade knoppat honom och allt! Faktiskt första gången jag tävlar (rider öht) med knoppar på honom ;)

Hoppträning och ponnyridning

Var iväg till Lervik (Grs) och hopptränade med Curre i morse. Vi red fram självständigt idag då det var banhoppning inför Horse festival i helgen. Hoppade först fram lite och red sedan en låg bana innan vi till sist hoppade banan på tävlingshöjd. Curre kändes ganska pigg idag och lite busig faktiskt, haha. Han hörde något vid läktarkortsidan och började pipa där och när vi sedan skulle hoppa fram på oxern (mot den kortsidan) så kickar han ut med höger bak så att jag ser hela benet i ögonvrån samtidigt som han skruvar sig och skjuter rygg! Det var länge sedam han gjorde såna bocksprång, så jag satt faktiskt lite löst, haha. I hoppningen så skötte han sig bra och jag försökte att verkligen fokusera på att ha en bra galopp och ha honom framför mig. Hoppade banan på 110 bara då det är det vi ska starta på torsdag, vilket han skuttade runt enkelt. Det jag måste tänka på är att han drar till höger i sprången och att jag måste ha koll på bogarna i svängarna. Just nu så är han lite svårsvängd och ibland så faller han ut för mycket, så det vi ska göra är att jobba honom lite mer motställd i trimmningen.

Det som jag kan känna är att jag verkligen måste lägga ner mycket jobb på trimmningen. Han var suuperfin i höstas, så målet är att få honom dit igen. Jag vill ha honom kortare i kroppen och mer lösgjord, sedan starkare i galoppen. Hoppningen gör han väldigt enkelt och det är sällan han slår ner en bom på träning, men det är ridbarheten som är det största problemet med honom. När det blir större så måste det sitta! Fungerar  inte att komma in på en häst som är svårsvängd, med dålig galopp och inte är framme för skänkeln. Så det är bara att trimma, trimma på våra svagheter och verkligen vara benhård.

Fick i uppgift att rida min systers ponny idag också då hon slutade sent, så det blev en uteritt med honom! Red lite övergångar och jobbade med galoppfattningar. Jag gillar verkligen Chino och tycker han är superrrolig att rida. Idag var han väldigt mjuk och fin i munnen, om något pigg dock! Sen så vill han gärna trycka ut rumpan åt vänster och vägrar fatta höger galopp i form och balans. När man väl får honom att fatta så känns han superfin, men det är just att fatta som är lite knixigt. Han är en ponny som är ruskigt envis och det går inte att pressa honom, för då slänger han av. Så man får vara envis tillbaka och lirka lite, sedan berömma när han gör rätt. Men han är grymt rolig, ger en härlig känsla. Var grymt mycket power i galoppen idag, riktigt så man kände bakbenen under honom! :)

Angelica och Chino i helgen! Tråkigt nog så har jag inte en enda bild på mansidan, jag som hade knoppat honom och allt... Haha.

Värmepellets/stallpellets

Efter att vi har kört med vanligt kutterspån väldigt länge så provade vi för några veckor sedan att byta till värmepellets till Chinos box. Värmepelletsen är sågspån som är ihoppressat till hård pellets och man använder det vanligen till att elda med. Stallpellets som är till för att ströa med och som marknadsförs som strömedel är i stort sett samma sak. Enligt dom vi pratade med där vi köper strö så är enda skillnaden mellan värmepellets och stallpellets att den sistnämnda inte är lika ihoppressad som värmepelletsen. Där vi köper strö så kostar en säck på 14kg stallpellets 45 kr och en säck på 16 kg värmepellets kostar 40kr. Så eftersom det i princip är samma sak så har vi helt enkelt kört på värmepellets!

När man ska ströa upp en box från scratch så går det åt ganska många säckar, hade nio st i Curres box som är nästan 4x4m. Jag häller då upp en säck i en skottkärra eller dyl och häller sedan på 10l vatten/säck, låter det svälla i ca 10-15min (stallpelletsen som ska vara lite mindre hårdpressad går det nog lite fortare med). När pelletsen har svällt så blir det som fint sågsprån som man tippar ut i boxen. Det tar alltså lite tid att fylla upp boxen första gången. Det som är den stora fördelen med detta strö (som jag har märkt) är att det är mycket mera lättmockat och det går åt mycket mindre strö =mer ekonomiskt. Tack vare det fina sågspånet så rasar det bara igenom grepen och i stort sett ingenting följer med ner i skottkärran när man mockar skiten, det suger upp bra och kissfläckarna blir packade. Själva bädden blir ganska packad och ligger väldigt stilla, vilket gör det svårare för hästarna att "skyffla" upp spån över skithögarna.

Till Chino så har vi haft detta i någar veckor och jag tycker att det är superbra! Framförallt så går det fort att mocka och blir inte lika "grötigt" som kutterspån. Bytte ut Curres bädd till detta i förrgår och det har varit mycket mera lättmockat även hos honom! Ska bli intressant att se hur bädden blir efter ett tag, om den packar sig för mycket, blir äcklig osv. Just nu tycker jag bara det är positvt! Den nackdel som finns är väl att det måste svällas ett tag innan man kan tippa in det i boxen. Men häller man upp pelletsen och häller på vatten innan man börjar mocka så brukar den ha svällt klart när man är färdig med mockningen. Åt Chino har det gått ungefär en säck/vecka (lika som spånet). 1 säck pellets = 40kr, 1 spånbal =79kr. Det blir alltså halva kostnaden mot för vanligt kutterspån. Vi får se om det går åt mer åt Curre, men det tror jag faktiskt inte! Får utvärdera lite mer när vi har haft detta strö lite längre :)Curres box


Och så en jättefin bajsbild! Nej, men här syns det att det i princip inte följer med något spån alls ;)

Dagens händelser

Idag har det faktiskt varit fullt upp! I morse så mockade jag först åt Curre och sedan drog vi iväg till Avesta på tävling med min syster och Chino. Curre stackarna fick stå inne eftersom vi bara har två hästar i stallet nu, så han blev väldigt ledsen när vi åkte... Skulle efteranmäla på plats och var där vid nio, tror att Angelica startade typ vid 13.00 kanske... Jag hade klätt mig för dåligt och höll seriöst på att frysa ihjäl, usch. Det gick iaf bra för Angelica och hon var felfri och vann faktiskt LCn! Får man bara fart på Chino så är han grymt vändbar och effektiv. Det ser inte ut att gå fort alls, men han vänder på en femöring, har stor galopp och framförallt så flyter han liksom bara på. Men det var kul iaf! I LBn hade dom två stopp, men annars en bra runda. Han var inte riktigt framme för skänkeln och gjorde två grisstopp, men i övrigt hoppade han väldigt enkelt. Inte i en bom tror jag. Dom har inte hoppat många LB alls, så det är bara att köra på!

Curre skrittade jag sent på kvällen efter att vi kommit hem, mockat och födelsedagsfikat hos kusin/granne. Curre fick skritta på lång tygel halva vägen och sista halvan så kortade jag tyglarna och jobbade med halter. Han måste bli mycket mer vaken för skänkeln, så var supernoga med att han gick fram när jag la om benen. Gjorde han inte det direkt, utan sölade iväg så kickade jag till honom en gång. Upprepade tills han lyssnade bättre och red sedan lite tempoväxlingar i skritt. Tyckte att han lyssnade mycket bättre och var mer vaken på mina hjälper i slutet. Ska ha samma tänk imorgon när jag trimmar, vara konsekvent och noga med detta. Nu ska jag tillbringa lite tid vid datorn och sedan är det bedtime.

En syster och en liten ponny! Självklart så glömde jag systemkameran hemma när ungen går och vinner, haha.

Det är inte lätt

Ibland så brukar jag tänka på att jag hade önskat att jag hade fått Curre idag, då jag i dagsläget hade kunnat ge honom så mycket bättre förutsättningar. När jag köpte Curre så blev han precis sex år vid årsskiftet och hade tävlat 120cm med bra resultat (vilket vi själva sökt upp och sett på nätet). Han hade för sin ålder gjort det en femåring ska och var kapabel att gå större klasser. Hade han då istället hamnat hos ett proffs så tror jag att han hade fortsatt på 130 som sexåring, 140 som sjuåring och sedan uppåt. Han har ett stort språng, är tuff/modig och vill samtidigt inte riva, så i händerna på någon riktigt duktig så tror jag faktiskt att han hade gått stora klasser idag (förutsatt att han hållt sig frisk). Nu säger jag inte att jag tror att han hade blivit värsta svårklasshästen, men jag tror inte heller att han inte har kapacitet för att ta sig runt en nationell 145/150cm.

När jag fick honom så var jag istället väldigt orutinerad då Curre var min första storhäst och jag kunde såklart inte ge honom rätt förutsättningar för att fortsätta uppåt, utan jag gick ner och red på den nivån jag var på. Jag visste inte riktigt vad det var för häst jag satt på då, utan i efterhand insett att han var för bra och ung för mig då. Jag skulle kanske med handen på hjärtat haft en mer rutinerad häst eller tagit mer hjälp med att lägga upp träningen på ett bra sätt, så kanske han hade hållt sig frisk. Eller så hade ödet varit likadant, det vet jag ju inte. Men hade jag fått Curre som sexåring idag, så hade jag kunnat ge honom bra mycket bättre förutsättningar än för 5 år sedan när jag fick honom. Tänk att få honom/en sån häst nu och använda den kunskapen jag har idag, samt få den hjälp jag får av Leif så hade jag haft bra mycket bättre förutsättningar för att kunna klättra i klasserna.

Idag får jag istället göra det bästa jag kan av Curre, försöka bygga upp honom så att han hålls sund och fräsch i kroppen. Min förhoppning är ju såklart att så småningom kunna klättre uppåt med honom, men det hade varit så mycket enklare om han aldrig blivit skadad överhuvudtaget och vi sluppit dom här fyra åren av konvalecens och motgång. Jag avundas verkligen dom som har friska och sunda hästar, som man kan lägg upp en plan med och aldrig behöver ha en klump i magen över att den nästa dag inte är ridbar. Det är jättejobbigt och jag kan med handen på hjärtat säga att jag nästan önskar att jag kunde köpa en nya häst med samma kapacitet. Inte för att jag vill byta ut Curre, utan för att slippa den där oron som hela tiden hänger över en. Jaja, det är väl så livet är. Det blir sällan som man har tänkt sig.

110cm, aug 2008.

Dagens ridning

Idag så red faktiskt min mamma en tur på Curre i morse. Hennes kompis ska börja sätta igång sitt avelssto lite, så mamma gick först upp med Curre till henne och skrittade honom sedan en liten tur. Han är ju lite som han är att rida ut på, men så länge man rider lugnt och bakom en annan häst så är han snäll. Det hade iaf gått bra och han hade skött sig! Jag skulle ju sedan rida igenom honom på kvällen, men det är bara bra att han får röra på sig lite extra. Hästar är skapta för att vandra flera mil om dagen och Curre står just nu och bara sover/solar sig i hagen, haha.

På kvällen så red jag sedan ett trimmpass på banan, lite liknande passet i förrgår. Först framridning i friskt tempo och sedan lite lösgörande sidvärtsrörelser i traven. I galoppen blev det åter jobb i större språng och ganska mycket övergångar. Jag vill ju ha honom lite mer mellan hjälperna och bakebenen mer under honom i galoppen och på slutet så började det likna något! Hade skrittat lite och när jag sedan fattade galopp så var helt plötsligt bakbenen riktigt bra under honom och jag kände verkligen påskjutet! I det läget så gäller det verkligen att jag rider ordentligt med ben och sits för att uttyttja det så att han kommer igenom kroppen och fram till handen på ett bra sätt, vilket jag fick till där ett tag. Dock så orkar han inte riktigt hålla den här galoppen i banhoppningstempot än, men det kommer! Riktigt nöjd med honom :) 

Curre sex år efter en felfri 110cm avd. B, Högbo aug 2008.

Ovisade bilder från 2010

Håller på att gå igenom gamla mappar med bilder för att kunna ha i inläggen jag skrivit om Eddies om min tid. Medan jag tittade igenom bilder från 2010 så hittade jag bilder från en pass hemma i augusti, detta var första sommaren med Eddie. Kommer ihåg att passet inte gick sådär jättebra och jag ville knappt kolla igenom bilderna för att jag tyckte att jag hade så kass sits, skämdes över det, haha. Plockade bara ut kanske fem bilder av drygt 300. Men nu när min sits har blivit mycket bättre och jag ser att jag har gjort en utveckling, så kan jag se bilderna på ett annat sätt.

Hittade några ganska fina som jag tidigare bara har bläddrat förbi, dock ganska dålig kvalité. Jag hade jätteproblem med att jag föll fram med överlivet då, något som jag har jobbat med och blivit mycket starkare i bålen. Har faktiskt fått beröm över det av både min gamla dressyrtränare och när jag red för Eva Åhlander, vilket är kul. Speciellt på Curre så blev det stor skillnad när jag började jobba med detta, så det är kul att se att det har blivit bättre sedan dessa bilder togs ;) Måste dock säga att på dessa bilder sitter jag ändå ok på, vissa andra i mappen så är jag nere i manen och räknar hårstrån, haha...

 

Dagens ridning

Kunde ÄNTLIGEN rida årets första pass på ridbanan! :D Den har blivit skottad i vinter och nu när det har varit så varmt så har snön och isen smält undan ganska bra. Just nu är det en bar plätt i mitten och lite snö kvar på sidorna, men fullt dugligt att rida på. Dessutom är underlaget jättebra nu när den är mättad med vatten, på sommaren kan den bli ganska hård när det är torrt ute. Iaf så fick Curre gå ett ganska basic pass idag. Jobbade först med framdelsvändningar i skritten, för att lossa honom och få honom mellan hjälperna. Red sedan fram i ett ganska friskt tempo i trav och galopp innan han sedan fick en skrittpaus. Började sedan att jobba lite med övergångar, flytta undan skänkeln och tempoväxlingar. Jobbade med lite större språng i galoppen och var noga med att ha honom framför skänkeln. Tyckte att han kändes pigg och tog ett bra stöd, är väldigt nöjd med honom! Dock så behöver han lösgöras och komma mer igenom kroppen, speciellt i galoppen där han blir lite öppen i formen. Men det är sånt som kommer ju mer vi trimmar på! :)

 

Hej svejs

Kände att jag bara måste skriva ett litet inlägg trots att jag egentligen inte har något att säga, haha. Men min statestik har faktiskt gått uppåt dom senaste dagarna, vilket är roligt såklart! Curre gick en ganska lugn tur imorse innan vägarna hade tinat upp, bara lite skrit och trav. Ridbanan börjar sakta men säkert tina upp, så snart så kan vi nog äntligen sätta igång och trimma lite ordentligt! Har blivit mycket galoppjobb på grusvägarna dom senaste dagarna, men det är bra träning det också. 

Jag har börjat skriva ihop tre inlägg om Eddies och min tid ihop, ska skriva klart del 3 och sedan lägga in lite bilder och länka filmer. Så det dyker upp så småningom. Har inte så mycket mer än så att säga faktiskt, så jag avslutar här!

Österfänebo 2012
 

RSS 2.0