Meeting i Hudik!

I helgen så har Curre och jag varit i Hudik på meeting! Har faktiskt aldrig varit på ett "sova borta" meeting med honom, så det var verkligen jättekul. Tävlade lör-sön, en klass varje dag. Curre fick stå på travbanan i Hudik mellan lördag och söndag, medan vi bodde på en "vardrarhem" en bit bort. Han är så rolig Curre, för han tycker verkligen att det är superskoj med större tävlingar och att få sova borta! Var jättetaggad när vi kom till tävlingsplatsen och det syns på hela honom hur skoj han tycker att det är när det händer nya grejer. Hemma så kan han vara lite halvsur och seg, men dom här dagarna så det bara lyst om honom. Haha, världens goaste är han♥

Lördag, 115cm: 10 fel

Till den här klassen så var han jättebusig på framhoppningen och höll på att skutta omkring efter hindren, men han kändes framme och fin. På banan så hoppade han 1-3 (som låg på linje) fint, men till fyran så började han dö av lite och vi nådde inte riktigt fram på 7 språng till vattenmattan, utan han fick hoppa av lite tidigt där. Till sexan så tänkte jag rida av honom lite tidigt, men fick istället ett omtramp då han inte var framme (duktig som han är så klarar han det ändå!) och rullade sedan på ner till kombenationen som gick gick fint. Mot sista som är en oxer ur sväng så tänkte jag rida iväg honom aldeles för tidigt, vilket gjorde att han stannade istället. Hoppar dock om det som han gör fint. Slutade på 4 fel för stoppet och 6 (!) tidsfel, så det blev mycket fel bara för det där ;) 

När jag sedan ska skritta av honom så kändes han konstig och jag frågade mamma om hon kunde kolla om det fastnat någon sten i hoven, vilket det inte hade, utan den högra framskon var borta. Han har ju ringskor fram vilket gör att det inte bara är slå på en ny sko, så vi fick helt enkelt börja leta efter skon. Hade mina aniningar om att den skulle ligga på framhoppningen då han kännts lite konstig precis när jag skulle trava igång innan start, och mycket riktigt så låg den där! Så det var nog inte så konstigt att han segade till efter halva banan och att han valde att stanna på sista när vi låg fel, för det gjorde nog lite ont då han ömmade efteråt... Men med en hittad sko en en klubbkompis vars mamma är hovslagare så kom skon på plats tillslut! Skönt ändå med en förklaring då han annars är så himla bussig och ställer upp :)

Söndag, 120cm: 4fel

Pratade lite med Frida (som jag tränade för förut och även nu ibland, som provred Curre åt mig) efter 115 rundan och hon tyckte precis som vi, att det behövdes bättre galopp och tryck till nästa klass. Jobbade med tempoväxlingar och var noga med att han tog min skänkeln på framridningen, vilket gjorde att jag fick igång bakbenen bättre. På framhoppningen så var fokuset även där bättre galopp och tryck! Fick lite hjälpt av Leif innan jag gick in också, vilket kändes bra.

Hade verkligen en såå mycket bättre känsla i den här klassen! Satte bättre tryck i honom och då plötsligt så blir det så mycket enklare att hitta hindren och distanserna. Kom lite hoppandes in på ettan och trots att jag fångade upp honom så gick vi på ett språng mindre till tvåan. Till fyran så tappade vi lite galopp och fick rida på lite på 8 språng till femman. Till näst sista så gjorde jag dock en riktig tappe, himla onödgt då han var så fin! Kom aldeles för vingligt och jag tog en förhållning för mycket, vilket gjorde att vi kom aldeles för nära så han tog med sig översta bommen på räcket. Fanns ingen chans att han skulle klara det, så han var väldigt sjysst som försökte! Så istället för att rulla ner på 8 språng till oxern så blev det en krokig sväng där vi tappade fart, men fick igång honom och han gjorde ett superfint språng över sista så att han hoppade mig ur sadeln, haha. Jäkla klantigt på nästa sista, annars så hade vi fått fortsätta in i omhoppningen! 

Men jag är supernöjd med Curre den här helgen, han har känts pigg, glad och har hoppat väldigt fint! Sen så kommer han alltid vara lite långsam och man måste rida igång honom, men jag tror det blir lättare när jag får ordning på markarbetet. Finns mycket att jobba på där! Men jag är så himla tacksam över att få ha en häst som Curre, för han är verkligen den bästa som finns. Så otroligt personlig och gör alltid sitt bästa. Bästa, fina hästen♥


Sista hindret i 120n, printat från film. Synd att det inte var någon (vad jag vet) fotograf där uppe, för han gjorde många himla fina språng i helgen!Kommentarer
Postat av: LINDA

Kul att det gick så bra! :D

Svar: Tack! Ja, det va jättekul! :)
Veronica Sroka

2012-09-18 @ 14:30:34
URL: http://lindarizberg.blogg.se
Postat av: Elin

Men vad kul att ni är igång på dessa höjder! Trodde inte det skulle bli än på ett tag, skönt att det fungerar och peppar peppar! :) Grattis till fin tävlingshelg!

Svar: Ja, det är verkligen kul! Jag hade egentligen tänkt rida lite fler 110, men min tränare tyckte att jag gott kunde hoppa 120. Vi hoppar dessa höjder på träning, så det blev upp på reg/nat nivå ganska snabbt ändå :) Tack så mkt!
Veronica Sroka

2012-09-18 @ 21:22:48
URL: http://ryttargladje.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0