Hoppträning

Känns som att det var en evighet sedan jag skrev här, drygt 2 veckor sedan när jag tänker efter! Men som sagt, jag skriver när det finns motivation helt enkelt :)

Idag var Curre och jag i Gävle och tränade för Leif. Hoppade för första gången inomhus för sessången och dessutom första gången på det nya fiberunderlaget! Kändes fint och bra att rida på. Har verkligen jobbat på med markarbetet med Curre och han kändes faktiskt riktigt bra idag! Han var inte med förra veckan då jag tränade Eddie, och det var tom så att Leif idag frågade "Vad har du gjort?". Sanningen är den att jag helt enkelt har fokuserat mer på min sits och mina hjälper! Det har kännts som jag har ridit miljoner övergångar och tempoväxlingar, men ändå så har jag inte kommit åt honom och fått honom dit jag vill. Så nu senaste veckan så har jag gått igenom min sits och satt upp några punkter som mål och sedan kollade jag på en film på YT när Rolf-Göran red. Himla nyttigt att se bra ryttare rida!

Så jag har fokuserat mer på min sits och inverkan varje pass och utifrån det jobbat med tempoväxlingar och vara noga med att ha honom framme för skänkeln. Har då kommit åt honom mer och fått ut mer av varje pass, vilket har gjort att han dom senaste dagarna har känts riktigt fin! Framme för skänkeln, rund i formen och helt enkelt kortare i kroppen. Som han var idag så var han gryymt fin att rida. Det enda som krånglade var den förvända galoppen då han var supersnabb med att byta, men det gick efter lite tragglande :)

Hoppade sedan bana, vilket han som valigt gjorde bra. Jag däremot fick inte till det där rätta trycket och kom inte tillbaka i sadeln efter sprången då han hoppar så stort, vilket gjorde att jag inte riktigt hittade distanserna. Blev lite "krångel" ridning och skjuta iväg imellanåt, men på slutet när jag fick honom riktigt framme så kändes det bra. Har haft himla problem med att han har fallit isär och blivit lång och stark för mig, så Leif tyckte verkligen att vi var ett steg i rätt riktníng idag. Kul att höra!

Nu ska Curre gå lite lugnare i två dagar, sedan är det VW Grand Prix i Gävle till helgen! Hoppar 120cm på fredag och 120cm på söndag. Han har verkligen kännts fin nu både i Hudik och på träning, pigg och glad. Så det ska verkligen bli kul, bara jag inte mesrider :) Eddie har fått ta det lite lugnare på hopp/tävlingsfronten då det är mest fokus på Curre just nu, men han lever och mår bra, haha :)


Kommentarer
Postat av: Emma

Åh vad roligt att det blev en sån skillnad, ska ta och fokusera lite på mig och min hjälpgivning även jag och då brukar jag liksom du titta på duktiga ryttare på YT! :) Håller tummarna för er till helgen! ;D

Svar: Ja, verkligen! Har känt stor skillnad på båda mina sedan jag börjat fokusera mer på mig själv, min sits och mina hjälper. Kan nog vara bra tänka igenom sig själv när man inte riktigt får till det ibland och att dessutom titta när bra ryttare rider gör att man lättare får in den där känslan tycker jag! Tack så mkt, det kan behövas :)
Veronica Sroka

2012-09-25 @ 16:01:28
URL: http://www.horsesalovestory.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0