Film från Hudik

Här kommer filmen från 120n i Hudiksvall! Hade som sagt bättre tryck från start här, vilket gjorde att vi gick på 6 språng istället för 7 normala då vi kom lite hoppandes över ettan. På nästa sista så ser ni min tabbe, viket var riktigt onödigt... Han avslutade dock med ett riktigt fint språng över sista. Skulle över lag vilja ha honom kortare och mer på bakbenen (vilket han var idag på träningen), men annars så hade jag en bra känsla i den här klassen :)


Hoppträning

Känns som att det var en evighet sedan jag skrev här, drygt 2 veckor sedan när jag tänker efter! Men som sagt, jag skriver när det finns motivation helt enkelt :)

Idag var Curre och jag i Gävle och tränade för Leif. Hoppade för första gången inomhus för sessången och dessutom första gången på det nya fiberunderlaget! Kändes fint och bra att rida på. Har verkligen jobbat på med markarbetet med Curre och han kändes faktiskt riktigt bra idag! Han var inte med förra veckan då jag tränade Eddie, och det var tom så att Leif idag frågade "Vad har du gjort?". Sanningen är den att jag helt enkelt har fokuserat mer på min sits och mina hjälper! Det har kännts som jag har ridit miljoner övergångar och tempoväxlingar, men ändå så har jag inte kommit åt honom och fått honom dit jag vill. Så nu senaste veckan så har jag gått igenom min sits och satt upp några punkter som mål och sedan kollade jag på en film på YT när Rolf-Göran red. Himla nyttigt att se bra ryttare rida!

Så jag har fokuserat mer på min sits och inverkan varje pass och utifrån det jobbat med tempoväxlingar och vara noga med att ha honom framme för skänkeln. Har då kommit åt honom mer och fått ut mer av varje pass, vilket har gjort att han dom senaste dagarna har känts riktigt fin! Framme för skänkeln, rund i formen och helt enkelt kortare i kroppen. Som han var idag så var han gryymt fin att rida. Det enda som krånglade var den förvända galoppen då han var supersnabb med att byta, men det gick efter lite tragglande :)

Hoppade sedan bana, vilket han som valigt gjorde bra. Jag däremot fick inte till det där rätta trycket och kom inte tillbaka i sadeln efter sprången då han hoppar så stort, vilket gjorde att jag inte riktigt hittade distanserna. Blev lite "krångel" ridning och skjuta iväg imellanåt, men på slutet när jag fick honom riktigt framme så kändes det bra. Har haft himla problem med att han har fallit isär och blivit lång och stark för mig, så Leif tyckte verkligen att vi var ett steg i rätt riktníng idag. Kul att höra!

Nu ska Curre gå lite lugnare i två dagar, sedan är det VW Grand Prix i Gävle till helgen! Hoppar 120cm på fredag och 120cm på söndag. Han har verkligen kännts fin nu både i Hudik och på träning, pigg och glad. Så det ska verkligen bli kul, bara jag inte mesrider :) Eddie har fått ta det lite lugnare på hopp/tävlingsfronten då det är mest fokus på Curre just nu, men han lever och mår bra, haha :)


Meeting i Hudik!

I helgen så har Curre och jag varit i Hudik på meeting! Har faktiskt aldrig varit på ett "sova borta" meeting med honom, så det var verkligen jättekul. Tävlade lör-sön, en klass varje dag. Curre fick stå på travbanan i Hudik mellan lördag och söndag, medan vi bodde på en "vardrarhem" en bit bort. Han är så rolig Curre, för han tycker verkligen att det är superskoj med större tävlingar och att få sova borta! Var jättetaggad när vi kom till tävlingsplatsen och det syns på hela honom hur skoj han tycker att det är när det händer nya grejer. Hemma så kan han vara lite halvsur och seg, men dom här dagarna så det bara lyst om honom. Haha, världens goaste är han♥

Lördag, 115cm: 10 fel

Till den här klassen så var han jättebusig på framhoppningen och höll på att skutta omkring efter hindren, men han kändes framme och fin. På banan så hoppade han 1-3 (som låg på linje) fint, men till fyran så började han dö av lite och vi nådde inte riktigt fram på 7 språng till vattenmattan, utan han fick hoppa av lite tidigt där. Till sexan så tänkte jag rida av honom lite tidigt, men fick istället ett omtramp då han inte var framme (duktig som han är så klarar han det ändå!) och rullade sedan på ner till kombenationen som gick gick fint. Mot sista som är en oxer ur sväng så tänkte jag rida iväg honom aldeles för tidigt, vilket gjorde att han stannade istället. Hoppar dock om det som han gör fint. Slutade på 4 fel för stoppet och 6 (!) tidsfel, så det blev mycket fel bara för det där ;) 

När jag sedan ska skritta av honom så kändes han konstig och jag frågade mamma om hon kunde kolla om det fastnat någon sten i hoven, vilket det inte hade, utan den högra framskon var borta. Han har ju ringskor fram vilket gör att det inte bara är slå på en ny sko, så vi fick helt enkelt börja leta efter skon. Hade mina aniningar om att den skulle ligga på framhoppningen då han kännts lite konstig precis när jag skulle trava igång innan start, och mycket riktigt så låg den där! Så det var nog inte så konstigt att han segade till efter halva banan och att han valde att stanna på sista när vi låg fel, för det gjorde nog lite ont då han ömmade efteråt... Men med en hittad sko en en klubbkompis vars mamma är hovslagare så kom skon på plats tillslut! Skönt ändå med en förklaring då han annars är så himla bussig och ställer upp :)

Söndag, 120cm: 4fel

Pratade lite med Frida (som jag tränade för förut och även nu ibland, som provred Curre åt mig) efter 115 rundan och hon tyckte precis som vi, att det behövdes bättre galopp och tryck till nästa klass. Jobbade med tempoväxlingar och var noga med att han tog min skänkeln på framridningen, vilket gjorde att jag fick igång bakbenen bättre. På framhoppningen så var fokuset även där bättre galopp och tryck! Fick lite hjälpt av Leif innan jag gick in också, vilket kändes bra.

Hade verkligen en såå mycket bättre känsla i den här klassen! Satte bättre tryck i honom och då plötsligt så blir det så mycket enklare att hitta hindren och distanserna. Kom lite hoppandes in på ettan och trots att jag fångade upp honom så gick vi på ett språng mindre till tvåan. Till fyran så tappade vi lite galopp och fick rida på lite på 8 språng till femman. Till näst sista så gjorde jag dock en riktig tappe, himla onödgt då han var så fin! Kom aldeles för vingligt och jag tog en förhållning för mycket, vilket gjorde att vi kom aldeles för nära så han tog med sig översta bommen på räcket. Fanns ingen chans att han skulle klara det, så han var väldigt sjysst som försökte! Så istället för att rulla ner på 8 språng till oxern så blev det en krokig sväng där vi tappade fart, men fick igång honom och han gjorde ett superfint språng över sista så att han hoppade mig ur sadeln, haha. Jäkla klantigt på nästa sista, annars så hade vi fått fortsätta in i omhoppningen! 

Men jag är supernöjd med Curre den här helgen, han har känts pigg, glad och har hoppat väldigt fint! Sen så kommer han alltid vara lite långsam och man måste rida igång honom, men jag tror det blir lättare när jag får ordning på markarbetet. Finns mycket att jobba på där! Men jag är så himla tacksam över att få ha en häst som Curre, för han är verkligen den bästa som finns. Så otroligt personlig och gör alltid sitt bästa. Bästa, fina hästen♥


Sista hindret i 120n, printat från film. Synd att det inte var någon (vad jag vet) fotograf där uppe, för han gjorde många himla fina språng i helgen!Hopptävling GSR

Igår så var Curre och jag i Jäderfors och tävlade! Första tävlingen sedan bakslaget som blev, har dock taget det lugnt och dragit ut på tiden lite. Hoppade iaf en 110 som vi dubbelnollade, inga konstigheter alls. På framridningen som var efter en skogsväg så blev han jättetaggad och började bocka runt då dom andra hästarna försvann bland träden, samma sak på framhoppningen där högtalaren låg aldeles bredvid. Riktigt taggad var han och tog tag i hindren! På banan så tappade han dock det där och var inte riktigt framme för skänkeln, vilket gjorde att det blev lite vingligt och vi kom lite nära någon gång då jag som sagt inte riktigt hade honom framme.

Tog en lite snävare sväng upp mot kombenationen, men svängen mot sista hindret tappade vi mycket tid. Så självklart hamnade vi första utanför placering med några tiondelar, alltid lika kul! Jag är verkligen helt värdelös när det gäller omhoppningar, haha. Har aldrig haft någon speedponny, utan bara problemponny eller yngre hästar. Jaja, jag får väl lära mig att korta av vägarna och speeda på lite. För det är ju inte alltid jätteroligt att alltid hamna utanför prispallen ;) Särskilt inte när det blir regionalt/nationellt och det börjar bli lite prispengar!

Men Curre hoppade väldigt fint och jag behöll planen med att vänta in hindren, inte börja backa och krångla när jag inte ser något avstånd. Bara göra som Leif säger, galloppera vidare i rytmen tills det kommer en distans. Curre är verkligen stupsäker upp till 120 när det gäller att vara felfri! Skulle vara roligt att vet om han skulle vara lika säker i 130 också. Trots att han är långsam av sig, så är han väldigt rapp och vill verkligen inte riva. Samtidigt som är han tuff och har lätt för sig :)

Jag är sämst när det gäller att blogga och har ingen större lust heller, men flikar in med ett inlägg från tävlingen iaf. Lägger upp några bilder på min fina prins från tävlingen :)♥ 

RSS 2.0