TR-ändringar 2013

Läste på ridsportförbundets hemsida om förslag till TR-ändringar inför nästa år. Än så länge är det bara förslag som dom kommer att ta beslut om fredagen den 26 oktober, fram tills dess så kan man vara med och tycka till. Jag läste igenom förslagen i hoppningen och tyckte mest att det var förtydlingande ändringar och några mindre, men speciellt en större ändring fastnade jag för!


HÄR kan man läsa resten av TR-förslagen

Enligt det här så kommer man nästa år (om förslaget går igenom) kunna rida omhoppning även om man får fel i grunden, dock inte om man blir utesluten. Så får man tex 4 fel i grunden, så kan man gå in och göra kanske en snabb felfri omhoppning och ändå ha chans till placering på 4 fel. Innan så har man blivit placerad på fel i grunden om det inte varit tillräckling med ekipage i omhoppningen och då har tiden i grunden spelat roll. Fördelen med det här är ju att det blir mer spänning, hoppet är inte ute fast man får fel i grunden. Man får även chans att hoppa fler hinder (mer rutin) om man bara får ett snöpligt nedslag.

Det negativa kanske kan vara att folk går in och rider omhoppning även om grunden skulle vara katastrof, att tävlingsdagarna blir längre och att det blir mer belastning på hästarna då det blir större chans att dom oftare går omhoppning. Det var vad jag kunde komma på som negativt med det här! Jag tycker iaf att det är ett intressant förslag. Eddie och jag har ju haft massor med 4 och 8 fels rundor som egentligen varit bra, hade vi då haft möjligheten att rida fas två så hade det inneburit ännu mer rutin för honom då banan inte tar slut efter 7-8 hinder. Sen så tror jag att det är bra med lite spänning för sporten att få bort dom tråkiga "4-fels rundorna", utan att ändå kunna ha chans att reparera det misstaget man gjorde i grunden. Blir lite winning round känsla.

Vad tycker ni om det här förslaget? Det har ju varit som det har varit i många år nu och att göra förändringar brukar vara svårt, för det här skulle ju bli anorlunda. Jag tycker att om inte det här förslaget skulle gå igenom så skulle man isf kunna göra en egen, separat bedömning som är likadan som förslaget. För den verkar rolig tycker jag! Ska bli väldigt intressant att se vad det blir för beslut :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0