Pälsfällning/sättning

Curre har alltid varit väldigt känslig för pälssättning/fällning och då särskilt på hösten. Han blir lite grinig, segare och fort trött. Kommer ihåg 2008 när vi skulle rida den inledande 110n avd.B på det nationella meetinget på Gävletravet som var i den här årstiden. Det var en stor framhoppning som tog lite musten ur honom och på banan så hoppade han fint halva banan fram till kombenationen där det tog tvärstopp. Tre gånger (unghäst), sedan hoppade vi ettan och gick ut. Var helt förstörd då han innan aldrig någonsin stannat och nu sa det bara tvärstopp. Efteråt så flåsade han ovanligt länge, så det var nog soppatorsk.

2009 stod han skadad, 2010 var han under igångsättning och under 2011 var han också konvalecent den här årstiden. Iår så blev han ungefär likadan vid samma tidpunkt som 2008 och på tävlingen sist så tog det tvärstopp. Jättefin på framhoppningen första dagen och sedan död. Sedan blev han jättearg när jag satte på mig skarpare sporrar på söndagen (åkte nästan av när han kickade!). Han har även under en period varit grinig och sur, inte alls haft den där gnistan i ögonen. Skrynklat mulen och inte ens varit intresserad av att åka iväg, som han normalt sett älskar. Kommer ihåg onsdagen innan tävlingarna i Gävle när vi var hos hovslagaren. Han brukar normalt sett vara vaken och tycka det är spännande att vara på ett nytt ställe, men nu stod han med hängande läpp och bakåtstrukna öron. Helt off liksom. Sprang undan när jag skulle hämta honom i hagen, han som altid brukar komma fram.

Så vi misstänkte att det var pälsfällningen som ställde till det lite, så vi har gått på med både B-vitamin och mer protein i form av Krafft groov och lusern. Senaste veckan så tycker jag att han har piggnat på och ser mycket gladare och mer intresserad ut. Det lyser i ögonen och han är sitt vanliga pilliga jag igen. Efter fem år så har jag verkligen lärt känna hans personlighet och vet precis vilket humör han är på. Eddie är liksom mer glada Eddie jämnt, medan Curre svänger det lite från dag till dag. Men innan tävlingen i Gävle så var humöret verkligen i botten! Länge sedan jag såg honom så sur och grinig faktiskt.

Så nur får jag helt enkelt vara lite mer observant till nästa pälsskifte! Kanske inte planera in några större tävlingar om han känns lika omotiverad och sedan gå på med B-vitamin och mer protein. Proteinet är ju kroppens byggstenar och just vid pälssättning kan dom behöva lite extra.

Glada-Curre blicken! I Hudik så var han överlycklig, tyckte det var såå kul att bo borta och tävla! I Gävle två veckor senare så var allt blää...
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0