Nästa år med Curre

Med bara 2,5 månad kvar på året så är tävlingssessången snart slut, jag har bara en (kanske två) tävlingar kvar med Curre iår. Nästa helg är det Högbo, där vi rider 110 både lördag och söndag med fokus på bra rundor med rytm och framåttänk.

Sedan i vinter så bir det trimmning och åter trimmning av min vita, så att han är i topptrimm till nästa års tävlingar! Målet är att framförallt galoppen ska bli rundare, bärigare och lättare att både korta/länga. Just nu har jag hittat en bättre ridning, där jag kommer åt honom är är mer konsekvent. Han får inte slöa till, dyka på framdelen och falla isär, utan jag får "sparka" fram honom till handen när han smiter undan. Just nu tycker han att jag är en pain in the ass som kräver att han ska sätta sina bakben in under kroppen och bära upp sig själv. Han slingrar sig som en orm, lägger plötsligt av några cylindrar eller slår bakut när jag kommer åt honom. Men i själ och hjärta så är han också en lat häst, som aldles för länge har struntat i mig som sitter där uppe.

I det arbete som jag har fått honom i nu, där han går BRA tycker han är förjäkla jobbigt. Inte konstigt egentligen, då jag nästan aldrig fått honom att jobba under sig så bra som jag får vissa stunder nu. Så jag får helt enkelt vara envis och trimma på med repetitioner och varva med återhämtning, så kommer även han att stärka sig tillslut. Men jag får vara hård mot honom och inte låta honom smita undan helt enkelt. Som jag sagt förut så är han överbyggd med långa bakben och när han dessutom är en långsam häst så är det inte konstigt att han hamnar i framvikt och får problem med låg hälta fram. Så det här arbetet är bara positivt för hans hållbarhet! För variera underlag, skritta mycket, vila osv är och har jag alltid varit noggran med.

Jag hoppas verkligen att det här arbetet sätter sig allt eftersom och att nästa år får vara ett problemfritt år där vi faktiskt kan lägga upp en tävlingsplanering som vi kan följa. Är så trött på att kämpa och kämpa, träna och träna men aldrig få TÄVLA. Inte någon gång ibland, utan koninuerligt där man kan samla rutin och känna att man blir bättre och utvecklas. Målet är att bli stadiga i 120 och debutera 130, sen får vi se hur det blir! Känner inte att jag har så mycket på rutinkontot och känslan för att rida banor är inte på topp. Men det är sådant som kommer efter hand.

Det KÄNNS iaf bra inför nästa år just nu och jag är taggad! Jag har haft Curre så länge nu (5 år i jul), men inte riktigt kommit någonstans då våran tävlingskarriär aldrig riktigt fick komma igång. Men vi känner och andra sidan varandra väldigt väl vid det här laget!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0