Hoppträning

Var in till Gävle med Curre och hopptränade idag på morgonen! Vi började med att trimma dem ganska mycket där vi först red sidvärtsrörelser på diagonalen och självständigt arbete på långsidan. Red först som en vanlig skänkelvikning där vi sedan la till en övergång på mitten, sedan red vi först som en sluta ungefär där hästarna var ställda i rörelseriktningen och efter halva diagonalen så ställde vi om till vanlig skänkelvikning. Gick in på volten och flyttade både bogar och bakdel i trav och sedan övergångar i galopp där vi fattade varrannan rätt och förvänd galopp. Curre kändes till en början lite i framvikt, men blev riktigt fin tillslut efter allt trimmande! Riktigt igenom och lydig för hjälperna, behövde bara be om en ökning/minskning eller sidvärtsrörelse så svarade han direkt. Det går framåt!

Sedan jobbade vi en hel del travhoppning där vi red en liten bana på 4 hinder med både räcke, oxer och kombenation med travbommar innan. Red den ca två varv på varje höjd. Curre blev lite klivig dom första gångerna, men hoppade sedan fint! Till sist så rullade vi in markbommarna och hoppade en liten bana i galopp, som vi hoppade runt ganska enkelt. Han har blivit kvickare tack vare att markjobbet sitter bättre och sedan så känns det som att han har kommit i fas med pälsfällning/sättningen då han är piggare och inte lika grinig. Jag kunde bara sätta upp en bra galopp och galoppera runt banan, vilket var skönt!

Leif tyckte att det såg bra ut och att markarbetet var jättebra! Både den här och förra gången så har han sagt medan vi trimmat att han tyckt att det är stor skillnad på honom. Så himla roligt att höra då jag alltid har fått höra att markarbetet måste bli bättre och jag har verkligen kämpat med det! Känns som att han blir allt starkare i det här arbetet då det inte är lika mycket protester, utan han gjorde det mesta väldigt snällt idag. Fantastiska häst♥ Känns även bra att han är positiv och hoppar bra sedan hemmatävlingen som gick åt skogen :)

En liten film från när vi hoppade banan. Ser ni på hinder nummer tre och första i kombenationen hur han öppnar upp i bak? Han har aldrig haft någon särskild bakbensteknik, men nu dom senaste träningarna så har han under vissa språng verkligen vänt igenom och öppnat upp i bak! Tappade nästan hakan förra träningen när pappa filmade när vi kom lite nära en bred lite större pararelloxer, jäklar!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0