Hoppträning

Var in till Gävle och tränade för Leif i tisdags med Curre. Vi började med att trimma lite, flyttade och kollade av dem. Curre kändes fin och jobbade på bra! Sedan så gjorde vi en lite speciell övning som dom hade gjort för Helena Persson i helgen (hade verkligen velat vara med på den, men kunde inte...) där vi först galopperade på rakt spår längs långsidan och vände sedan upp på en 10m volt och red över två galoppbommar med ett galoppsprång mellan. Sedan började vi med den lite kluriga övningen där vi red som en S-linje där det var bom-3 språng-bom-ett språng-räcke-5 språng-bom, på en S-linje alltså. Lite klurig att rida till att börja med, särskilt åt andra hållet då det blev att svänga ganska tvärt och ha dem tillbaka på tre språng. Trots att det var lite knixigt så fick vi till det ganska bra tycker jag, en kul övning!MIn ootroligt snygga paint skiss... Måste lära mig göra böjda linjer i PS ist, haha.


Hoppade sedan några linjer och avslutade med en bana på ca 120. Curre kändes pigg och framåt och vi red runt banan ganska enkelt, vilket kändes skönt! Jag kunde bara galoppera och han gick att reglera både fram och tillbaka. Jättenöjd faktiskt! Det var bara på linjen räcke- 5 språng-kombenation som jag sköt iväg honom på räcket då jag tappade honom lite i svängen och inte riktigt hade honom framför mig. Tog om det och fick då en mycket bättre känsla. Leif hade inte så mycket att säga faktist, utan tyckte både markarbetet och hoppningen var bra! Tom att han aldrig har sett så bra ut som nu, så det är kul!

Känns verkligen som att det har lossnat något, vilket är himla kul! Han är roligare och jobbar bättre på marken, är kvickare och lättare att reglera i hoppningen och det börjar kännas enkelt. Känner mig riktigt taggad på att trimma på i vinter och sedan planera nästa års tävlingar! Till helgen är planen att hoppa 110 lördag och söndag, men känns han såhär bra på lördag så är jag sugen på att gå in i 120 istället på söndag... Men vi får se, målet är rytmiska rundor och att han förhoppningsvis ska vara pigg och glad! :)
 
Själva rundan när vi hoppade banan blev tyvärr inte filmad, men en från framhoppningen och den sista från när vi tog om en linje :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0