Hästarnas pass

Kör på med bloggandet, så får vi se hur länge det varar ;)

Curre- Trimmades på banan idag, inget pass med någon superkänsla. Han har varit jättefin på marken och verkligen jobbat jättebra, men dom senaste tre dagarna så har han dels vilat en dag och sedan gått två pass som inte har gått så jättebra. Han tyckte att jag var jättejobbig idag som kortade upp tyglarna och satte lite press på bakbenen, slingrade sig som en orm och arbetsmoralen var inte på topp! Men under vissa stunder så glimtar han till och är riktigt bärig och lätt i handen, men så vips så försvinner han ur mina hjälper. Lätt att bli lite frustrerad när han har varit så himla fin nu, men jag tror att jag får räkna med att det går lite upp och ner innan han har stärkt sig. 

Som Leif sa förra träningen, att han är ganska mycket överbyggd med långa bakben som han inte gärna vill sätta under sig. När jag då kortar ihop honom så får han inte riktigt plats med sina bakbenen, utan börjar svaja runt istället för att sätta under sig som han tycker är jobbigt. Men när han väl har stärkt sina långa bakben så har han riktig fjäder att skjuta ifrån med när hindren blir stora! ;) Men bara jag är konsekvent och jobbar på så blir det nog bra! Ju mer jag stärker motorn i bak, ju bättre kommer han att bära sig och avlasta sina framben = Positivt för hållbarheten.

Eddie- Travade lite efter en grusväg och sedan lite galopp efter "sandvägen". Han har stått och gått lite lugnare senaste veckan pga att han svällde upp lite i ett fram och bakben pga några små sår (antagligen pga leran, så har bytt till Chinos hage som inte är lika lerig vid insläppet). Han är helt bra nu, men lite spänd pga att han inte har gått så mycket. Fokuserade mycket på att engagera motorn i bak, lätta lite i handen och bara ignorera när han blev spänd. Efter hand när han spände av så kändes han faktiskt riktigt fin! Fick lite uppförsbackekänsla och han fick lite steg i traven.Väldigt nöjd med honom!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0