Curre

Tävlingen i helgen gick verkligen inte alls bra med Curre. Inför fredagens 120 så kändes han verkligen superfin på framhoppningen, jag hade en galopp med bra tryck och det var bara att styra på så kom avstånden av sig själv. Men efter sista språnget då jag varit tvungen att galoppera lite mer då det stog folk i vägen när jag skulle hoppa så började han kännas trött. Skrittade lite innan jag skulle in och då bara dog han. Fick inte igång honom på banan, vilket gjorde att vi inte nådde fram på linjerna och det blev två stopp. Han slänger sig aldrig iväg och riskerar att krascha/riva kraftigt, utan är klok och stannar istället.

Var inne på att stryka söndagen, men när jag red honom lite lätt på lördagen så kändes han så fin att jag valde att starta ändå. Fick låna ett par skarpare sporrar av Leif som han lyssnade mycket bättre på, vilket gjorde honom riktigt sur. Slog bakut så jag var nära att åka av efter hindren! På banan så fick jag honom mer igång, men mot kombenationen så tog det tvärstopp. Han är en häst med mycket attityd och när jag satte mig upp med skarpare sporrar så blev han riktigt arg och sa nej tack. Han betedde sig verkligen inte som han brukar, då han inte är den hästen som stannar utan anledning.

Den första tanken som kommer upp efter en sån här helgen är såklart om han är ofräsh, med tanke på hans bakgrund och allt. Men grejen är den att han ALDRIG har varit så fin på marken som han är just nu. Jag har verkligen kämpat med markarbetet då han har blivit lång, seg och dragit bakbenen efter sig. Alla tränare har sagt samma sak, han kan hoppa men markarbetet måste bli bättre. Men så för två veckor sedan drygt så började jag att fokusera mer på min sits och inverkan, vips så kom jag åt honom. Jag spann vidare på den känslan och han har den senaste veckan varit helt sjukt fin och jobbat under sig bättre än någonsin, skillnaden är verkligen som natt och dag! Träningen innan tävlingen så frågade ju Leif vad jag hade gjort, haha.

Jag har haft honom i snart 5 år och efter allt så vet jag när han är ofräsch, och den känslan har jag inte nu. Han har tagit det lugnt sedan tävlingen och idag när jag trimmade honom lite lätt så kunde jag bara sitta och le. Han är lätt i handen, känslig för skänkeln med bakbenen långt under sig och rör sig superfint genom kroppen. Nej, han känns verkligen inte ofräsch! Så det som kan ha gjort att han reagerade som han gjorde på tävlingen var att det blev för mycket för honom. Han har inte varit igång och hopptränat så länge och när han den senaste veckan plötsligt börjat jobbat så otroligt bra under sig och använt muskler han inte gärna vill använda, så tog det nog stopp. Pratade med Leif när min syster tränade idag och han sa just samma sak, eftersom han plötsligt börjat jobba så bra på marken. 

Så ja, jag känner mig kluven! Så bra som han går på marken just nu har han aldrig gått under dom snart 5 åren som jag har haft honom, det är liksom som att någon polett har trillat ned! Samtidigt som han i helgen verkligen sa NEJ. Men jag ska spinna vidare och jobba på med markarbetet, så får vi se. Grymt härlig är han att sitta på för tillfället i alla fall!!

Drömhästen♥

Kommentarer
Postat av: Linda Risberg

Jag har bilder från söndagen! Vill du att jag ska skicka dem? :D

Svar: Ja, jättegärna! Du kan skicka dem till veronica.sroka@hotmail.se :)
Veronica Sroka

2012-10-05 @ 09:58:42
URL: http://lindarizberg.blogg.se/
Postat av: Elin

säkert lite trött i kroppen när han använt nya muskler, hoppar med mer styrka o.s.v. och då blir det såhär, samma som med unghästar. De gör också allting väldigt enkelt men ju längre skolningen går desto mer styrka måste de använda. :) Kör på bara, när ni kommer ur detta har ni tagit 2 kliv framåt!

Svar: Ja, precis! Det är min tanke också eftersom han plötsligt har börjat jobba så bra och på ett helt annat sätt i markarbetet. Känns verkligen inte som att han är ofräsch, utan mer som att det blev för mycket. Han har trots allt varit skadad till och från sedan april -09, så det är klart att det fattas mycket styrka när det blir högre även om han har lätt för sig. Ja, tror faktiskt att vi är på rätt spår nu! Tack förresten för en trevlig kommentar, kändes bra att höra just nu! :)
Veronica Sroka

2012-10-05 @ 10:29:36
URL: http://ryttargladje.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0