Älgsafari? Dagen ridning

Curre- Idag var det verkligen en lustig ridtur med honom, haha... Skulle rida upp till sandvägen och trimma lite efter den vägen hade jag tänkt (lite mjukare underlag och lutning). När jag ridit in efter den vägen och börjat galoppera så springer det en älg över vägen, från åkern till skogen på andra sidan. Där inne stannar den och står och glor på oss, vilket den gjorde ett bra tag. Tog upp mobilen för att ta några kort, men med mobilen så ser allt ut att vara betydligt längre ifrån trots att älgen bara stod ca 10m ifrån oss inne i skogen (fattade inte hur man zoomar, haha). Ropade lite för att den skulle bli rädd och springa iväg, men icke. Fattade galopp igen och fortsatte att rida, vände och när vi kom tillbaka så står älgen på samma ställe och glor bara en bit från vägen.

Red fram och tillbaka längs vägen, medan älgen stod kvar, haha. Antagligen så kom vi och störde medan den var ute på åkern och åt gräs, då den sprang över dit någon gång och sedan blev rädd och sprang in tillbaka i skogen när vi kom tillbaka. Så den stod nog där i skogen och väntade på att vi skulle dra därifrån, så att den ostört kunde fortsätta sin middag! Blev lite rädd att den skulle gå till anfall då den verkade så orädd, haha. Blev iaf inget vettigt arbete där då Curre var väldigt spänd pga älgen och allt, så det slutade med att jag fick skritta till ridbanan och rida lite galopparbete där. Gjorde många galoppfattningar från skritt för att få honom att sätta under sig och var noga med att han inte fick slira med bakdelen, vilket han tyckte var jobbigt! Slog bakut när jag kom åt honom, men blev riktigt fin blandat med att han föll isär. Den senaste veckan så har han inte alls varit lika fin, men han glimtar till ibland även om det tar imot och sitter långt inne. Men tänk när han stärkt sig och dom bra stunderna bli längre och mindre jobbiga, då kommer han bli riktigt fin! Tills dess, bara trimma på varvat med återhämtning :)

Eddie- Han har fått en konstig svullnad på ena sidan av manken där han ömmar, precis där sadeln ligger åt.. Kan vara så att det är Curre som har bitit honom då dom hade stått och tjafsat över tråden just den dagen, annars vet jag inte vad det kan vara. Känns konstigt att det skulle vara sadeln då det som sagt är bara på ena sidan och över ett ganska stor område. Så himla typiskt när han just blivit bra från dom där småsåren på benen, suck... Men det blir bättre, så ömmar han inte lika mycket imorgon så kanske jag kan tömköra honom åtminstone.

 

Lyckligtvis så hade den ingen krona, för då hade Curre och jag stuckigt! Haha...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0