Autumn

Klickade några höstbilder innan snötäcket hann lägga, slänger upp dom här tänkte jag. Gillar verkligen dom varma höstfärgerna och hade gärna haft hösten lite längre! Snö och kyla är inte riktigt min melodi, haha...
Hoppträning

Var in till Gävle och tränade för Leif i tisdags med Curre. Vi började med att trimma lite, flyttade och kollade av dem. Curre kändes fin och jobbade på bra! Sedan så gjorde vi en lite speciell övning som dom hade gjort för Helena Persson i helgen (hade verkligen velat vara med på den, men kunde inte...) där vi först galopperade på rakt spår längs långsidan och vände sedan upp på en 10m volt och red över två galoppbommar med ett galoppsprång mellan. Sedan började vi med den lite kluriga övningen där vi red som en S-linje där det var bom-3 språng-bom-ett språng-räcke-5 språng-bom, på en S-linje alltså. Lite klurig att rida till att börja med, särskilt åt andra hållet då det blev att svänga ganska tvärt och ha dem tillbaka på tre språng. Trots att det var lite knixigt så fick vi till det ganska bra tycker jag, en kul övning!MIn ootroligt snygga paint skiss... Måste lära mig göra böjda linjer i PS ist, haha.


Hoppade sedan några linjer och avslutade med en bana på ca 120. Curre kändes pigg och framåt och vi red runt banan ganska enkelt, vilket kändes skönt! Jag kunde bara galoppera och han gick att reglera både fram och tillbaka. Jättenöjd faktiskt! Det var bara på linjen räcke- 5 språng-kombenation som jag sköt iväg honom på räcket då jag tappade honom lite i svängen och inte riktigt hade honom framför mig. Tog om det och fick då en mycket bättre känsla. Leif hade inte så mycket att säga faktist, utan tyckte både markarbetet och hoppningen var bra! Tom att han aldrig har sett så bra ut som nu, så det är kul!

Känns verkligen som att det har lossnat något, vilket är himla kul! Han är roligare och jobbar bättre på marken, är kvickare och lättare att reglera i hoppningen och det börjar kännas enkelt. Känner mig riktigt taggad på att trimma på i vinter och sedan planera nästa års tävlingar! Till helgen är planen att hoppa 110 lördag och söndag, men känns han såhär bra på lördag så är jag sugen på att gå in i 120 istället på söndag... Men vi får se, målet är rytmiska rundor och att han förhoppningsvis ska vara pigg och glad! :)
 
Själva rundan när vi hoppade banan blev tyvärr inte filmad, men en från framhoppningen och den sista från när vi tog om en linje :)

Rambo Duo från Horseware

Det bästa täcke jag har haft är helt klart Curres Rambo täcke från Horseware! Det gick på strax över tretusen (helt sjukt för ett hästtäcke...), men jag tycker ändå att det lever upp till mina förväntningar! Till Curre köpte jag ett Rambo Duo, vilket betyder att det är ett skaltäcke på 100g och sedan har jag två foder eller "undertäcken" på 100 och 300g som jag fäster i skaltäcket. Supersmidigt då jag kan använda samma täcke nu under hösten som under dom kallaste månaderna. Enkelt också att bara slänga in fodret i marskinen när det behöver tvättas! Inte alls krångligt med dubbla täcken så som man skulle kunna tro, utan det ligger väldigt stilla och bra tack vare passformen och fästena bak och fram.

Passformen är verkligen super på det här täcket och trots att det inte har några bogveck så är det alltid rymligt framme vid bogarna! Håller vätan bra (tror det är något års garanti på det har jag för mig?) och yttermaterialet känns verkligen starkt. Nu går Curre själv och råkar inte ut för hårthänta hästkompisar, men jag har hört att dom ska tåla mycket. Torkar fort när det har varit blött. Rejäla knäppen fram som inte går sönder i första taget (nästan alla andra täcken jag har pajjar just knäpperna i bogarna), tre maggjordar som gör att det ligger stilla och bara en rem under svansen som jag tycker är mycket smidigare och bättre än bensnören.

Kort och gott så gillar jag verkligen dessa täcken! Har även ett stalltäcke från Amigo som jag gillar, men kvaitén hos Rambo är ju såklart oslagbart. Tummen upp för det här täcket! Tror faktiskt att jag kommer att tjäna igen vad det kostade i och med att jag både kan använda det som höst, vinter och vårtäcke samt att kvalitén är så pass bra. Slipper tex köpa nytt övergångstäcke nu när Curres gamla pajjat, i och med att jag köpte Duo istället för ett vanligt tjockt vintertäcke :)Tävlingsmänniska?

Ibland så undrar jag om jag är någon riktig tävlingsmänniska egentligen. Jag har aldrig haft någon räser ponny som jag har plockat massa rosetter med, utan fick kämpa som sjutton med min C-ponny som bara stannade. Ta ta sig runt och tom få en placering var lycka i början med honom! Sedan så hade jag min D-ponny som aldrig var tävlad och hon är nog den som jag har samlat ihop mest placeringar med. Dock så kom vi aldrig så långt som jag ville pga min skada och annat tjafs. Curre tävlade jag som unghäst i ett år och hann precis börja tävla honom som 7 åring innan han blev skadad och sedan har jag mest skolridit Eddie. Jag har liksom inte så många tidshoppningar och "rida-mot-klockan" rundor i kroppen, utan är så himla van att alltid bara rida för en bra runda. Så när jag nu har startat några 110 som Curre och jag är ganska säker i så känns det ibland som att juste, vi kan ju rida på och svänga lite också!

Om jag istället tänker utöver hästarna så är jag sjukt ensvis och hatar att förlora i diverse spel osv. Kommer ihåg speciellt en gång när vi var mindre och jag grinade när vi spelade monopol, haha. Jag hatar att misslyckas med saker och kan bli riktigt frustrerad, you name it. Så någon typ av vinnarinstinkt finns det ändå, dock så har jag aldrig riktigt upplevt den i hästsammanhang känner jag. Jag tror att jag har fyra lokala vinster och en KM vinst på ponny, på mina 10 år som tävlingsryttare. Så nej, inte är det många gånger jag har ridit i täten på ärevarvet om jag säger så. Drömmer fortfarande om det där segertäcket, hehe...

Ändå så är jag ambitiös och målinriktad. Jag älskar att utvecklas och känna att det går framåt, jag har mål och en strävan att bli bättre i min ridning. Som sagt så är jag envis och jag kommer aldrig att ge upp förren jag har nått dit jag vill. Jag jobbar dagligen med allt jäkla grundarbete, räknar mina galoppsprång och planerar upp veckans ridpass. Jag vill klättra i klasserna och känna att jag behärskar det. Men någonstans så känner jag ändå att jag måste ge mig själv en fet spark i baken. Att i tävlingssammanhang sluta måtta och försöka få allt perfekt, undermedvetet inte riktigt tro att jag ska lyckas osv. Det blir en ond jäkla cirkel av det hela, för tankens kraft är så otroligt mycket större än vad vi tror. Tror vi att det inte går, tror vi undermetvetet att vi inte kommer att lyckas så gör man oftast inte det. Och vad tror man då? Jo, att man är "värdelös", "det går inte" eller "jag kan inte".

Det är just det som jag tror sätter käppar i hjulet, inte att jag inte är någon tävlingsmänniska. Jag oroar mig för mycket, bromsar upp och ska måtta in med tumstock för att få den bäst anpassade avsprångspunkten. Sen att energin och farten försvann, det glömde jag visst. Haha, nej, men så har det kännts ibland! Min största utmaning just nu är kasta iväg hjärnan lite och sluta tänka så mycket. Tänka lite mer tävling och bara rida, så mycket som jag har tränat så sitter det nog mer i ryggraden än vad jag tror. Tankens kraft är så mycket större än vad vi tror, och det tänker jag bevisa för mig själv.  

I'am the winner, you are the winner

Dagens ridning

Eddie fick gå ett pass på banan i mörkret. Verkligen bra att ha tillgång till en bana med belysning den här årstiden! Mindre roligt bara när det fryser till och blir tjäle i marken, blää... Då är det extra kul ha ha 25min BILfärd till ridhus... Iaf fall så vilade Eddie igår och har också gjort det några dagar i veckan pga svullnaden han hade, så han var lite spänd idag till att börja med. Jobbade med ganska mycket övergångar mellan både skritt, trav och galopp. Tänkte mycket på vad Pernilla sa om innerhöft-ytter axel, och jag fick honom riktigt rund och fin i bålen+formen!

Fick verkligen ett driv som kom från bakbenen och fram till handen, vilket är en härlig känsla! Han blev lite överilad och snabb i galoppen ibland, men bara jag fick honom att slå av lite på tempot så var han väldigt fin. Fick honom tom att gå avspänt på långsidan fram till och genom det läskiga hörnet! Ni ska bara veta vad jobbigt det är att ibland nästan bara kunna rida på volten längst upp för att han är så jäkla rädd, haha... Men när han är avspänd och fokuserar på mig så är det inga problem. Fick idag även till känslan på det som vi jobbade med för Pernilla, så det ska jag jobba vidare med!

Curre vilade idag :)


TR-ändringar 2013

Läste på ridsportförbundets hemsida om förslag till TR-ändringar inför nästa år. Än så länge är det bara förslag som dom kommer att ta beslut om fredagen den 26 oktober, fram tills dess så kan man vara med och tycka till. Jag läste igenom förslagen i hoppningen och tyckte mest att det var förtydlingande ändringar och några mindre, men speciellt en större ändring fastnade jag för!


HÄR kan man läsa resten av TR-förslagen

Enligt det här så kommer man nästa år (om förslaget går igenom) kunna rida omhoppning även om man får fel i grunden, dock inte om man blir utesluten. Så får man tex 4 fel i grunden, så kan man gå in och göra kanske en snabb felfri omhoppning och ändå ha chans till placering på 4 fel. Innan så har man blivit placerad på fel i grunden om det inte varit tillräckling med ekipage i omhoppningen och då har tiden i grunden spelat roll. Fördelen med det här är ju att det blir mer spänning, hoppet är inte ute fast man får fel i grunden. Man får även chans att hoppa fler hinder (mer rutin) om man bara får ett snöpligt nedslag.

Det negativa kanske kan vara att folk går in och rider omhoppning även om grunden skulle vara katastrof, att tävlingsdagarna blir längre och att det blir mer belastning på hästarna då det blir större chans att dom oftare går omhoppning. Det var vad jag kunde komma på som negativt med det här! Jag tycker iaf att det är ett intressant förslag. Eddie och jag har ju haft massor med 4 och 8 fels rundor som egentligen varit bra, hade vi då haft möjligheten att rida fas två så hade det inneburit ännu mer rutin för honom då banan inte tar slut efter 7-8 hinder. Sen så tror jag att det är bra med lite spänning för sporten att få bort dom tråkiga "4-fels rundorna", utan att ändå kunna ha chans att reparera det misstaget man gjorde i grunden. Blir lite winning round känsla.

Vad tycker ni om det här förslaget? Det har ju varit som det har varit i många år nu och att göra förändringar brukar vara svårt, för det här skulle ju bli anorlunda. Jag tycker att om inte det här förslaget skulle gå igenom så skulle man isf kunna göra en egen, separat bedömning som är likadan som förslaget. För den verkar rolig tycker jag! Ska bli väldigt intressant att se vad det blir för beslut :)


Dressyrträning

Idag var Curre och jag iväg på dressyrträning för Pernilla, som jag ridt för sedan jag var 12-13 kanske. Dock var det ett tag sedan nu! Vi fokuserade mycket på sitsen, att jag ska känna båda sittbenen och komma fram med innerhöften samt fram med ytter axel för att få honom ställd och böjd i bålen och inte bara halsen. Han vill gärna skjuta över mig till vänster (tror även att det är sadeln som har en tendens till att hamna åt vänster då den behöver stoppas om), så fick jobba mycket med att sitta rakt över honom. Curre kändes ganska fin till att börja med, dock så är han en häst som hela tiden måste aktiveras med tempoväxlingar, övergångar, flytta sidvärts osv för att bli kvick och komma över sina bakben. Så när vi mest fokuserade på mig och ställningen så somnade han till och blev mest hängande i handen istället för att komma upp och över bakbenen.

Pernilla höll med om att upplägget inte var bäst för honom, men tyckte att jag skulle väva samman det vi gjorde idag med det som vi brukar, så blir det ett bra slutresultat av det hela. Hon tyckte iaf att han såg mycket kvickare ut än sist hon såg honom och att jag var stadig i mellandelen, så det var kul att höra! Så det är bara att jobba vidare som vanligt och lägga mer fokus på mina höfter och sittben så jag kommer åt honom ännu bättre :)


Pälsfällning/sättning

Curre har alltid varit väldigt känslig för pälssättning/fällning och då särskilt på hösten. Han blir lite grinig, segare och fort trött. Kommer ihåg 2008 när vi skulle rida den inledande 110n avd.B på det nationella meetinget på Gävletravet som var i den här årstiden. Det var en stor framhoppning som tog lite musten ur honom och på banan så hoppade han fint halva banan fram till kombenationen där det tog tvärstopp. Tre gånger (unghäst), sedan hoppade vi ettan och gick ut. Var helt förstörd då han innan aldrig någonsin stannat och nu sa det bara tvärstopp. Efteråt så flåsade han ovanligt länge, så det var nog soppatorsk.

2009 stod han skadad, 2010 var han under igångsättning och under 2011 var han också konvalecent den här årstiden. Iår så blev han ungefär likadan vid samma tidpunkt som 2008 och på tävlingen sist så tog det tvärstopp. Jättefin på framhoppningen första dagen och sedan död. Sedan blev han jättearg när jag satte på mig skarpare sporrar på söndagen (åkte nästan av när han kickade!). Han har även under en period varit grinig och sur, inte alls haft den där gnistan i ögonen. Skrynklat mulen och inte ens varit intresserad av att åka iväg, som han normalt sett älskar. Kommer ihåg onsdagen innan tävlingarna i Gävle när vi var hos hovslagaren. Han brukar normalt sett vara vaken och tycka det är spännande att vara på ett nytt ställe, men nu stod han med hängande läpp och bakåtstrukna öron. Helt off liksom. Sprang undan när jag skulle hämta honom i hagen, han som altid brukar komma fram.

Så vi misstänkte att det var pälsfällningen som ställde till det lite, så vi har gått på med både B-vitamin och mer protein i form av Krafft groov och lusern. Senaste veckan så tycker jag att han har piggnat på och ser mycket gladare och mer intresserad ut. Det lyser i ögonen och han är sitt vanliga pilliga jag igen. Efter fem år så har jag verkligen lärt känna hans personlighet och vet precis vilket humör han är på. Eddie är liksom mer glada Eddie jämnt, medan Curre svänger det lite från dag till dag. Men innan tävlingen i Gävle så var humöret verkligen i botten! Länge sedan jag såg honom så sur och grinig faktiskt.

Så nur får jag helt enkelt vara lite mer observant till nästa pälsskifte! Kanske inte planera in några större tävlingar om han känns lika omotiverad och sedan gå på med B-vitamin och mer protein. Proteinet är ju kroppens byggstenar och just vid pälssättning kan dom behöva lite extra.

Glada-Curre blicken! I Hudik så var han överlycklig, tyckte det var såå kul att bo borta och tävla! I Gävle två veckor senare så var allt blää...
 

Hoppträning

Var in till Gävle med Curre och hopptränade idag på morgonen! Vi började med att trimma dem ganska mycket där vi först red sidvärtsrörelser på diagonalen och självständigt arbete på långsidan. Red först som en vanlig skänkelvikning där vi sedan la till en övergång på mitten, sedan red vi först som en sluta ungefär där hästarna var ställda i rörelseriktningen och efter halva diagonalen så ställde vi om till vanlig skänkelvikning. Gick in på volten och flyttade både bogar och bakdel i trav och sedan övergångar i galopp där vi fattade varrannan rätt och förvänd galopp. Curre kändes till en början lite i framvikt, men blev riktigt fin tillslut efter allt trimmande! Riktigt igenom och lydig för hjälperna, behövde bara be om en ökning/minskning eller sidvärtsrörelse så svarade han direkt. Det går framåt!

Sedan jobbade vi en hel del travhoppning där vi red en liten bana på 4 hinder med både räcke, oxer och kombenation med travbommar innan. Red den ca två varv på varje höjd. Curre blev lite klivig dom första gångerna, men hoppade sedan fint! Till sist så rullade vi in markbommarna och hoppade en liten bana i galopp, som vi hoppade runt ganska enkelt. Han har blivit kvickare tack vare att markjobbet sitter bättre och sedan så känns det som att han har kommit i fas med pälsfällning/sättningen då han är piggare och inte lika grinig. Jag kunde bara sätta upp en bra galopp och galoppera runt banan, vilket var skönt!

Leif tyckte att det såg bra ut och att markarbetet var jättebra! Både den här och förra gången så har han sagt medan vi trimmat att han tyckt att det är stor skillnad på honom. Så himla roligt att höra då jag alltid har fått höra att markarbetet måste bli bättre och jag har verkligen kämpat med det! Känns som att han blir allt starkare i det här arbetet då det inte är lika mycket protester, utan han gjorde det mesta väldigt snällt idag. Fantastiska häst♥ Känns även bra att han är positiv och hoppar bra sedan hemmatävlingen som gick åt skogen :)

En liten film från när vi hoppade banan. Ser ni på hinder nummer tre och första i kombenationen hur han öppnar upp i bak? Han har aldrig haft någon särskild bakbensteknik, men nu dom senaste träningarna så har han under vissa språng verkligen vänt igenom och öppnat upp i bak! Tappade nästan hakan förra träningen när pappa filmade när vi kom lite nära en bred lite större pararelloxer, jäklar!

Nästa år med Curre

Med bara 2,5 månad kvar på året så är tävlingssessången snart slut, jag har bara en (kanske två) tävlingar kvar med Curre iår. Nästa helg är det Högbo, där vi rider 110 både lördag och söndag med fokus på bra rundor med rytm och framåttänk.

Sedan i vinter så bir det trimmning och åter trimmning av min vita, så att han är i topptrimm till nästa års tävlingar! Målet är att framförallt galoppen ska bli rundare, bärigare och lättare att både korta/länga. Just nu har jag hittat en bättre ridning, där jag kommer åt honom är är mer konsekvent. Han får inte slöa till, dyka på framdelen och falla isär, utan jag får "sparka" fram honom till handen när han smiter undan. Just nu tycker han att jag är en pain in the ass som kräver att han ska sätta sina bakben in under kroppen och bära upp sig själv. Han slingrar sig som en orm, lägger plötsligt av några cylindrar eller slår bakut när jag kommer åt honom. Men i själ och hjärta så är han också en lat häst, som aldles för länge har struntat i mig som sitter där uppe.

I det arbete som jag har fått honom i nu, där han går BRA tycker han är förjäkla jobbigt. Inte konstigt egentligen, då jag nästan aldrig fått honom att jobba under sig så bra som jag får vissa stunder nu. Så jag får helt enkelt vara envis och trimma på med repetitioner och varva med återhämtning, så kommer även han att stärka sig tillslut. Men jag får vara hård mot honom och inte låta honom smita undan helt enkelt. Som jag sagt förut så är han överbyggd med långa bakben och när han dessutom är en långsam häst så är det inte konstigt att han hamnar i framvikt och får problem med låg hälta fram. Så det här arbetet är bara positivt för hans hållbarhet! För variera underlag, skritta mycket, vila osv är och har jag alltid varit noggran med.

Jag hoppas verkligen att det här arbetet sätter sig allt eftersom och att nästa år får vara ett problemfritt år där vi faktiskt kan lägga upp en tävlingsplanering som vi kan följa. Är så trött på att kämpa och kämpa, träna och träna men aldrig få TÄVLA. Inte någon gång ibland, utan koninuerligt där man kan samla rutin och känna att man blir bättre och utvecklas. Målet är att bli stadiga i 120 och debutera 130, sen får vi se hur det blir! Känner inte att jag har så mycket på rutinkontot och känslan för att rida banor är inte på topp. Men det är sådant som kommer efter hand.

Det KÄNNS iaf bra inför nästa år just nu och jag är taggad! Jag har haft Curre så länge nu (5 år i jul), men inte riktigt kommit någonstans då våran tävlingskarriär aldrig riktigt fick komma igång. Men vi känner och andra sidan varandra väldigt väl vid det här laget!


Älgsafari? Dagen ridning

Curre- Idag var det verkligen en lustig ridtur med honom, haha... Skulle rida upp till sandvägen och trimma lite efter den vägen hade jag tänkt (lite mjukare underlag och lutning). När jag ridit in efter den vägen och börjat galoppera så springer det en älg över vägen, från åkern till skogen på andra sidan. Där inne stannar den och står och glor på oss, vilket den gjorde ett bra tag. Tog upp mobilen för att ta några kort, men med mobilen så ser allt ut att vara betydligt längre ifrån trots att älgen bara stod ca 10m ifrån oss inne i skogen (fattade inte hur man zoomar, haha). Ropade lite för att den skulle bli rädd och springa iväg, men icke. Fattade galopp igen och fortsatte att rida, vände och när vi kom tillbaka så står älgen på samma ställe och glor bara en bit från vägen.

Red fram och tillbaka längs vägen, medan älgen stod kvar, haha. Antagligen så kom vi och störde medan den var ute på åkern och åt gräs, då den sprang över dit någon gång och sedan blev rädd och sprang in tillbaka i skogen när vi kom tillbaka. Så den stod nog där i skogen och väntade på att vi skulle dra därifrån, så att den ostört kunde fortsätta sin middag! Blev lite rädd att den skulle gå till anfall då den verkade så orädd, haha. Blev iaf inget vettigt arbete där då Curre var väldigt spänd pga älgen och allt, så det slutade med att jag fick skritta till ridbanan och rida lite galopparbete där. Gjorde många galoppfattningar från skritt för att få honom att sätta under sig och var noga med att han inte fick slira med bakdelen, vilket han tyckte var jobbigt! Slog bakut när jag kom åt honom, men blev riktigt fin blandat med att han föll isär. Den senaste veckan så har han inte alls varit lika fin, men han glimtar till ibland även om det tar imot och sitter långt inne. Men tänk när han stärkt sig och dom bra stunderna bli längre och mindre jobbiga, då kommer han bli riktigt fin! Tills dess, bara trimma på varvat med återhämtning :)

Eddie- Han har fått en konstig svullnad på ena sidan av manken där han ömmar, precis där sadeln ligger åt.. Kan vara så att det är Curre som har bitit honom då dom hade stått och tjafsat över tråden just den dagen, annars vet jag inte vad det kan vara. Känns konstigt att det skulle vara sadeln då det som sagt är bara på ena sidan och över ett ganska stor område. Så himla typiskt när han just blivit bra från dom där småsåren på benen, suck... Men det blir bättre, så ömmar han inte lika mycket imorgon så kanske jag kan tömköra honom åtminstone.

 

Lyckligtvis så hade den ingen krona, för då hade Curre och jag stuckigt! Haha...

Helklippning

Tog fram klippmarskinen och klippte Curre idag. Trots att jag klippte honom före Hudik (ca 4 veckor sedan), så har han blivit långhårig igen och aldeles svettig efter ridpassen. Så idag fick han sig en omgång med klippmarskinen igen! Rakade faktiskt för första gången benen på honom, då han hade satt grymt mycket päls. Lite knixigt med våran stora marskin, men det fungerade faktiskt fint. Riktigt snygg blev han också, utan sina tidigare strumpor! ;) Förstår inte hur en häst kan sätta så mycket päls, för han ser verkligen ut som en isbjörn om man inte klipper honom! Vintern -09/10 så blev han inte klippt då att han stod som konvalecent och det var verkligen isbjörnsvarning ;)


Hästarnas pass

Kör på med bloggandet, så får vi se hur länge det varar ;)

Curre- Trimmades på banan idag, inget pass med någon superkänsla. Han har varit jättefin på marken och verkligen jobbat jättebra, men dom senaste tre dagarna så har han dels vilat en dag och sedan gått två pass som inte har gått så jättebra. Han tyckte att jag var jättejobbig idag som kortade upp tyglarna och satte lite press på bakbenen, slingrade sig som en orm och arbetsmoralen var inte på topp! Men under vissa stunder så glimtar han till och är riktigt bärig och lätt i handen, men så vips så försvinner han ur mina hjälper. Lätt att bli lite frustrerad när han har varit så himla fin nu, men jag tror att jag får räkna med att det går lite upp och ner innan han har stärkt sig. 

Som Leif sa förra träningen, att han är ganska mycket överbyggd med långa bakben som han inte gärna vill sätta under sig. När jag då kortar ihop honom så får han inte riktigt plats med sina bakbenen, utan börjar svaja runt istället för att sätta under sig som han tycker är jobbigt. Men när han väl har stärkt sina långa bakben så har han riktig fjäder att skjuta ifrån med när hindren blir stora! ;) Men bara jag är konsekvent och jobbar på så blir det nog bra! Ju mer jag stärker motorn i bak, ju bättre kommer han att bära sig och avlasta sina framben = Positivt för hållbarheten.

Eddie- Travade lite efter en grusväg och sedan lite galopp efter "sandvägen". Han har stått och gått lite lugnare senaste veckan pga att han svällde upp lite i ett fram och bakben pga några små sår (antagligen pga leran, så har bytt till Chinos hage som inte är lika lerig vid insläppet). Han är helt bra nu, men lite spänd pga att han inte har gått så mycket. Fokuserade mycket på att engagera motorn i bak, lätta lite i handen och bara ignorera när han blev spänd. Efter hand när han spände av så kändes han faktiskt riktigt fin! Fick lite uppförsbackekänsla och han fick lite steg i traven.Väldigt nöjd med honom!


Starta upp?

Är lite sugen på att starta upp och börja skriva i den här bloggen igen. Den har verkligen legat nere ett tag nu, men är som sagt lite sugen på att köra igång igen! Det är ju några som kikar in här varje dag, så jag kanske ska ta mig i kragen och komma igång igen? Har alltid varit kul att ha ett ställe där man kan lägga upp sina bilder och skriva ner lite tankar osv. I så fall så blir det nog lite kortare inlägg, då jag inte känner för att skriva några romaner, haha ;) Men vad tycker ni? Ska jag köra igång?


Bilder från tävlingen

Fick några bilder sedan tävlingen som lindarizberg.blogg.se har fotat! Tagna innan start i 120n på söndagen, blev tyvärr inte så många hinder hoppade i den klassen... Men han är fin att se på min Curre♥


Curre

Tävlingen i helgen gick verkligen inte alls bra med Curre. Inför fredagens 120 så kändes han verkligen superfin på framhoppningen, jag hade en galopp med bra tryck och det var bara att styra på så kom avstånden av sig själv. Men efter sista språnget då jag varit tvungen att galoppera lite mer då det stog folk i vägen när jag skulle hoppa så började han kännas trött. Skrittade lite innan jag skulle in och då bara dog han. Fick inte igång honom på banan, vilket gjorde att vi inte nådde fram på linjerna och det blev två stopp. Han slänger sig aldrig iväg och riskerar att krascha/riva kraftigt, utan är klok och stannar istället.

Var inne på att stryka söndagen, men när jag red honom lite lätt på lördagen så kändes han så fin att jag valde att starta ändå. Fick låna ett par skarpare sporrar av Leif som han lyssnade mycket bättre på, vilket gjorde honom riktigt sur. Slog bakut så jag var nära att åka av efter hindren! På banan så fick jag honom mer igång, men mot kombenationen så tog det tvärstopp. Han är en häst med mycket attityd och när jag satte mig upp med skarpare sporrar så blev han riktigt arg och sa nej tack. Han betedde sig verkligen inte som han brukar, då han inte är den hästen som stannar utan anledning.

Den första tanken som kommer upp efter en sån här helgen är såklart om han är ofräsh, med tanke på hans bakgrund och allt. Men grejen är den att han ALDRIG har varit så fin på marken som han är just nu. Jag har verkligen kämpat med markarbetet då han har blivit lång, seg och dragit bakbenen efter sig. Alla tränare har sagt samma sak, han kan hoppa men markarbetet måste bli bättre. Men så för två veckor sedan drygt så började jag att fokusera mer på min sits och inverkan, vips så kom jag åt honom. Jag spann vidare på den känslan och han har den senaste veckan varit helt sjukt fin och jobbat under sig bättre än någonsin, skillnaden är verkligen som natt och dag! Träningen innan tävlingen så frågade ju Leif vad jag hade gjort, haha.

Jag har haft honom i snart 5 år och efter allt så vet jag när han är ofräsch, och den känslan har jag inte nu. Han har tagit det lugnt sedan tävlingen och idag när jag trimmade honom lite lätt så kunde jag bara sitta och le. Han är lätt i handen, känslig för skänkeln med bakbenen långt under sig och rör sig superfint genom kroppen. Nej, han känns verkligen inte ofräsch! Så det som kan ha gjort att han reagerade som han gjorde på tävlingen var att det blev för mycket för honom. Han har inte varit igång och hopptränat så länge och när han den senaste veckan plötsligt börjat jobbat så otroligt bra under sig och använt muskler han inte gärna vill använda, så tog det nog stopp. Pratade med Leif när min syster tränade idag och han sa just samma sak, eftersom han plötsligt börjat jobba så bra på marken. 

Så ja, jag känner mig kluven! Så bra som han går på marken just nu har han aldrig gått under dom snart 5 åren som jag har haft honom, det är liksom som att någon polett har trillat ned! Samtidigt som han i helgen verkligen sa NEJ. Men jag ska spinna vidare och jobba på med markarbetet, så får vi se. Grymt härlig är han att sitta på för tillfället i alla fall!!

Drömhästen♥

Eddie x4
RSS 2.0