Hoppträning

Var in till Gävle och hopptränade med Curre idag. Nu på vintern så brukar det bli mest trimm och uppbyggande arbete så som studs, travhoppning och annat arbete för att förbättra styrka och språngkurva. Idag började vi med att trimma på serpentiner i trav över hela ridhuset där vi gjorde övergångar vid varvbyte. Sedan red vi ännu mer övergångar i trav och galopp, samt förvänd galopp. Curre kändes inte riktigt igång i bakbenen till att börja med, precis som han var igår när jag red, men det släppte allt eftersom jag kom åt och lossade honom. Han kändes pigg och överreagerade på ljud från läktaren och blev aldleles till sig över en vit liten ponny som var med idag... Han är lite rolig med små hästar, haha. Men mycket bättre på marken idag än förra veckan!

Sedan jobbade vi över kubhinder, fyra stycken på rakt spår med 8 m mellan varje (två korta galoppsprång) med fokus på att ha dem mellan hjälperna och med lite längre hals, samt att dom ska gå kvar i samma galopp. Curre gjorde det jättebra och vi behövde bara rida den några gånger i varje varv, förutom i höger galopp på slutet när vi höjde då han inte var riktigt rak. Travhoppade och hoppade igenom en studs samt en linje där vi travhoppade över ett räcke och red 5 ganska korta språng fram till en bredare pararelloxer. Gjorde tillslut en bana av allt som vi hoppade runt två gånger. 

Curre kändes jättefin och pigg idag! Fin på marken och var lite studsig och bockig, precis som jag vill att han ska vara. Hoppade riktigt fint och väl över oxern som blev ganska bred mot slutet. Det känns verkligen som att han blir starkare och starkare, vilket är väldigt kul! Markjobbet som han tyckte var döjobbigt i våras gör han ganska enkelt nu. Jobbar bra igenom kroppen med bra aktivitet i bakkärran, den förvända galoppen sitter bara bättre och bättre. Sedan får man ju höja kraven allt eftersom, men en utveckling tycker jag verkligen att det har blivit det här året även om det inte blivit så mycket tävling. Vi börjar även hitta en bättre grundgalopp där han är mer i balans och har bättre driv bakifrån. Bara att kämpa på och fokusera mot nya mål!


Kommentarer
Postat av: Anonym

Måste bara fråga vad curre har för träns?

2012-12-07 @ 23:54:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0