Hoppträning

Var in till Gävle och hopptränade med Curre idag. Har inte hoppat honom på ca 3 veckor då Leif varit borta, bara ridit lite bommar hemma. I Högbo var han jättekonstig, hoppade första fasen felfritt och blev jättetjurig på ett murhinder i omhoppningen när jag la till sporrarna när vi låg stort. Andra dagen stannade han ut sig på andra hindret, ville inte alls. Samtidigt så har han varit jättefin i markarbetet, kännts jämn och fin. Idag var han inte riktigt lika fin på marken som han har varit, fick inte riktigt igång honom i bak och genom kroppen. Men tror att han piggnar till lite mer när jag fått tag i en klippmaskin och kan raka av all päls han satt igen... (våran gick sönder när jag skulle ta isär och göra rent skären, oops).

När han är dåligt igång i bak så blir jag omedvetet lite stum i handen/armarna då hela han känns stum, men när vi började hoppa på försökte jag lätta ur och låta honom hitta balasen själv istället för i min hand. Vi hoppade till att börja med klockan med volter, varierade mellan 5 ocg 4 galoppsprång. Hoppade sedan en oxer med bom-ett språng-oxer-bom, som vi höjde allt efter som. Fick galoppera igång honom lite för att hitta rytmen och då piggnade han till! Hoppade upp dom till 120-130 någonting och han kändes fin och hoppade enkelt. Avslutade med att hoppa en tvåstuds-ett språng-räcke från båda hållen som han gjorde bra. Där på slutet så piggnade han till riktigt, bockade omkring, pep och överreagerade på minsta ljud, haha! Han är rolig när han är såhär då man känner att han tycker det är skoj :)

Har funderat mycket kring att han har betett sig så konstigt dom senaste starterna, inte velat alls. Han är en häst med mycket humör och det han tycker är kul tycker han är KUL. Det han tycker är mindre kul, det har han ingen lust med alls i princip. Det som hände innan tävlingen i Gävle var att jag började komma åt honom på ett helt annat sätt och började ställa mycket högre krav. Dels så blev han nog lite trött då, men i Högbo tror jag bara att han tyckte att det inte alls var kul. Glädjen var liksom borta, vilket gör att han direkt tappar motivationen då han styrs väldigt mycket av humöret. Glad eller sur typ, haha. Så jag tror att jag i hoppningen måste låta honom vara lite, inte sätta för mycket krav och press. Redan från början släppa lite och låta honom vara, så han känner att det är skoj. Idag var det väldigt tydligt när jag släppte lite på bromsen, då blev han plötsligt glad och helt plötsligt busig!

Det har verkligen varit en berg och dalbana med Curre, svårt att komma tillbaka efter ett så långt uppehåll som han hade + bakslag. Man tappar känslan, muskler och kondition försvinner och min ridning är anorlunda mot för i början när jag hade honom. Men jag HOPPAS verkligen att 2013 får vara ett bra år, för det behöver jag. Vi.

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0