Dagens ridning

Känns verkligen som att jag skriver lite då och nu, haha... Ibland glömmer jag bort bloggen, bland har jag lust och ibland inte. Jaja ;) Ska göra ett litet ryck nu!

Eddie- Red honom på banan idag då det var plusgrader, då den är väldigt blöt nu så är den perfekt att rida på! Iaf så har Eddie haft en period där han inte accepterar mig alls, drar i bettet och tycker att jag är en dryg typ som sitter där uppe och ska bestämma. Så jag provade idag att rida med ett rakt bett med lösa ringar, vilket gör honom lite lugnare i munnen och kan inte skramla runt med bettet. Sedan gjorde jag mängder med hallter i skritt och när jag kände att han lyssnade så fortsatte jag med skritt-trav övergångar. Jag vill ha en häst som går fram för skänkeln, tar mina förhållningar och är eftergiven i innersidan med stöd på yttertygeln.

Nu har Eddie mest älgat på, struntat/bråkat imot förhållningarna och plötsligt så spänner han till, kör upp huvudet och blir helt stel. Men jag tyckte att jag löste det bra idag och han blev fin tillslut! Tog mina förhållningar och gick ställd runt innerskänkel, då kan jag också vara mjuk och följsam tillbaka = nöjd häst. Han är som sagt en känslig häst, men han måste låta mig rida honom och inte bara åka med. Tror att han blir fin bara jag får honom "inom ramarna" så att det inte blir ett dragande, utan att jag får respons på mina halvhalter och kan vara följsam tillbaka.

Curre- Han fick sig ett trimpass han också, då han bara skrittats två dagar pga underlaget. Faktiskt så var det Angelica som red honom igår och han var riktigt duktig! Han var jättefin idag och jobbade på bra. Gjorde lite öppnor och slutor i trav, övergångar trav-galopp på volten och sedan lite förvänd galopp som han gjorde riktigt bra idag. Högergaloppen är fortfarande kämpig, men idag höll han den på både fyrkanten och 20m volt! Hade velat ha honom lite mera framme och kvar i formen i galoppfattningarna, men för att bara ha skrittats två dagar innan så var han fin. Men han kändes jämnare på tyglarna och registret i galoppen blir bara bättre då han svarar bra både fram och tillbaka :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0