Dagens ridning

Eddie- Red ut en tur efter grusvägarna som var väldigt mjuka och fina idag! Kunde tom ta en liten galopp, vilket man nästan bara brukar kunna på våren. Red på det raka bettet och med samma fokus som igår, dvs att han ska lyssna och acceptera mina förhållningar. Han lyssnade faktiskt riktigt bra och kändes jättefin! Kunde rulla på i en balanserad galopp i lätt sits och ha en mjuk gummisnoddskänsla till bettet. Spände till lite ibland, men där i mellan så tog han ett lätt och fint stöd där han jobbade bra mellan hand och skänkel! Inte så ofta han går så här bra ute faktiskt.

Curre- Blev inte en lika lyckad ridtur med honom, haha. Skulle rida samma runda med honom som med Eddie, dock när det började skymma. Han är inte jättekul att rida ut på ensam, men jag struntade i det och red ändå. Problemet är bara att jag måste rida på storavägen förbi skidanläggningen för att komma till den grusvägen. Skulle jag då åka av så skulle han sätta av i full fart hemåt, vilket betyder full fart ut på storavägen. Den sträckan är 50, men bilarna åker oftast betydligt fortare än så då det är 70 väg strax innan (tror det är så). Curre var precis som alltid när det börjar skymma/bli mörkt, på tårna och det känns som att han skulle tvärvända och sticka åt andra hållet.Travade lite och han gjorde precis som jag trodde, men jag hängde kvar och fick kontroll ganska snabbt ändå. Vände dock ganska snabbt efter det och red hemåt igen...

Han är verkligen blixtsnabb med att vända och dra åt andra hållet, inte alls kul att rida ut på själv. Inte för att jag är rädd att åka av (slog mig dock rätt illa sist iof, haha), utan mer att jag VET att han ställer in sig på "hem till stallet" på snabbast möjliga tid. Fullt ös med andra ord... Har jag en annan häst med så springer han inte ifrån den + att han inte blir lika töntig. Så jag såg i princip framför mig hur han skulle ösa på ut på vägen och bli påkörd, haha. Nä, hade ingen lust med det helt enkelt. Han som är så sävlig annars är det svårt att förstå hur jäkla reaktionssnabb han är alltså. Jag har åkt av flera gånger och tom när jag varit beredd, för det går så himla snabbt. Ridbanan, rida ut tsm med andra eller själv på mer "säkra" ställen är bäst med honom. Tacka vet jag Eddie ibland, haha.. 

Eddie idag!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0