Roligt?

När jag var ute och skrittade efter asfalten med Curre igår, så kom det en bil med ett gäng yngre killar åkandes mot mig i fullt ös. Tänkte att HOPPAS dom saktar ner, men nej. Dom blåste förbi i fullt ös och gjorde värsta minen, nästan som att det var kul att dom just blåst förbi mig och min häst? Tack och lov så har Curre blivit mycket bättre när det gäller mötande trafik, då han förut har snott runt/kastat sig ut i vägen när det har kommit mötande fordon i hög fart. Att dom inte saktade ner gör bara det mig arg, men den där minen? Vad var det som var kul?

Jag håller just nu på att ta körkort och pluggar då såklart körkortsteorin. Där står det i en mening "Internationella studier visar att unga förade har mycket hög olycksrisk när de kör med unga, speciellt unga manliga förare". PANG, så föll dom i statistiken. Inte ett dugg anorlunda eller coola, utan bara som alla andra "unga män" som faller för grupptryck. Hade det varit lika kul om dom hade fått en 600kg häst i vindrutan? Nej, tror inte det.

Blir förbannad, eller snarare trött på att speciellt såna här typer tycker att det är så himla töntigt med hästar och att man måste visa det. Som jag sagt förut så bor jag vid en skidanläggning och man stöter då på mycket ungdomar som har hyrt boende osv, och det har hänt mig flera gånger att jag blivit skrattad åt för att jag kommer ridandes på min häst. Alltså, vad är det som är roligt? Vad är det för skillnad om jag kommer på en häst eller åkandes på en moppe? Jag förstår inte.

Samma sak när RGB fick jerringpriset, då blev det ett jäkla hallå. Folk verkar tro att hästar bara är gulligull och att man bara lallar runt, inte att det finns folk som är seriös och lägger ner minst lika mycket tid som vilken annan idrottare som hellst. Jag lägger ner väldigt mycket tid och jobbar hela tiden för att utvecklas som ryttare, precis som fotbollsspelaren, längdhopparen, skidåkaren osv. Men blir dom utskrattande när dom tränar?

Det här gör mig väldigt arg, folk som inte kan respektera andra. Jag bryr mig egentligen inte om folk tycker att min sport är töntig, men man kan ändå respektera folks intressen. Är det så mycket coolare och hänga runt och inte ens ha en hobby eller ett riktigt intresse? Det är verkligen lustigt hur folk betér sig, särskilt i sällskap av andra i samma ålder. Hmm, undra varför... (ironi). 

Kände bara att jag behövde få ur mig lite, haha...
Kommentarer
Postat av: Amanda

Mycket bra skrivet, precis sa kanner jag ocksa!

2012-05-26 @ 20:15:03
URL: http://lifeofshowjumping.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0