Tävling Storvik ovansjö RK

Åkte iväg till Storvik och hoppade bara en 100cm med Eddie idag. Vi har ganska nära dit, så det var lagomt att åka och bara hoppa en klass. 

Måste börja med att säga att han var helt knäpp när jag red honom igår. Superspänd och ville inte alls slappna av, trots mycket lösgörande arbete. Hade tänkt att bara rida ett kort pass då han skulle tävla idag, men fick jobba på en timme för att han skulle lugna ner sig nogorlunda. Vet inte om det berodde på att han gått för lite dagarna innan eller att det var lite sent, rolig var han inte i alla fall!

100cm - 0+4 fel
På framridningen så var han tack och lov lugnare än igår, om ändå lite pigg och spänd. Tog ut honom lite sent då jag inte riktigt hann rida fram honom så mycket som jag hade velat, men han slappnade ändå av ganska snabbt. På framhoppningen som låg i ena ändan av ridhuset så låg det en (enligt Eddie) jätteläskig solkatt precis på kortsidan innan man red an på hindren, så fick ingen riktigt bra anridning då han skulle springa på tvären förbi den där solkatten. Men trots det så hoppade han ändå hyfsat, lite spänt dock. 

På banan var han lite spändare och hoppade inte riktigt lika bra som i Österfärnebo, men han hoppade ändå enkelt runt felfritt i grunden. Eftersom han varit dubbelnolla två gånger nu så hade jag bestämt mig för att rida lite kortare vägar, vilket han var helt med på. Galopperade på lite ner till sista hindret som han toutchade ner bommen på. Det var inte mycket, men tillräckligt ;) Han blev lite flack då jag galopperade på lite, så skulle kanske ha satt ihop honom lite. Men samtidigt så är det inte hela världen. Faktiskt så hade vi varit placerade, 3a av 4 plac utan petet. Så vi börjar närma oss :)

Är verkligen jättenöjd med honom idag! Trots att han var lite spänd så gjorde han ändå sitt bästa. Just nu har han på 5 starter presterat 0 fel, 0+0 fel, 0+4 fel, 0+0 fel och nu 0+4 fel, inga stopp kan tilläggas. Inte illa av Eddie som har tagit med sig halva banan tidigare! ♥

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0