Skrittur blev omkullridning

Skulle ut och skritta Eddie lite igår efter tävlingen i söndags hade jag tänkt. Så jag och min syster red iväg och jag tänkte att vi kunde skritta till en åker och kolla hur underlaget var. När man rider dit så måste man rida förbi en fiskdamm och där var det fåglar som flög upp ur vattnet, vilket var vääldigt läskigt tyckte Eddie! Iaf så fortsatte jag att rida, och han blir plötsligt skiträdd och vänder och ska dra åt andra hållet. Men som den snubbelpelle han är så snubblar han omkull och jag for av, kände hans ben omkring mig och jag hoppades bara att jag inte skulle bli trampad.

Som tur var så var det efter en gräsväg, och han stack sedan ut på en åker. Väl på åkern så tyckte han att han var i hagen och började kuta runt 1 miljon varv runt, runt... Stannade och betade lite och när jag kom fram och skulle ta honom så stack han iväg igen. Fick tillslut tag i honom, med söndertrampade tyglar. Tur i oturen så hade jag satt på hackamoret som jag inte använt på jag vet inte när, med dom billigaste ÖB tyglarna (plus att han slapp att bli ryckt i munnen). Fick leda hem honom och byta tyglar, och vi fortsatte sedan skritturen. Varken häst eller jag gjorde som tur var illa oss, jag fick lite ont i ryggen precis efter bara. Det läskiga var att jag pratade med min syster på morgonen om just avändande av väst, och att jag tyckte att det var viktigast när man rider ut. Jo, det fick jag bekräftat ;)

Alltså, jag har aldrig varit med om häst som varit så snubblig och klantig som Eddie! I trav och galopp är det inga problem, men just i skritten så håller han på att stå på öronen när det blir ojämnt. Han ska ha koll på allt och sen går han på ett sånt sätt att han inte riktigt lyfter frambenen, så kommer det en ojämnhet så håller han på att stupa! Sen har det hänt flera gånger att han busat runt i hagen och inte tänkt på att det varit djupsnö eller blött i gräset, så har han vips farit omkull! Men upp igen och full fart igen, haha. Senast igår på tävlingen när vi skrittade fram på gräset så snubblade han omkull och gick ner på knä, klantis. Tur att han är söt :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0