Huwenta

Som jag skrev i inlägget om Curres stostam så har Curre tre syskon. Två av dem har ridits av samma ryttare som har ridit Curre, och den yngsta hittade jag till salu för ett tag sedan! Satt och sökte på Curres mamma när jag hittade en hemsida med en häst till salu, som hade just samma mamma som Curre.

Det var ett sto född 2007, alltså 5 år i år och e. Tangelo van de Zuuthoeve och u. Uwenta I (e. Jokinal de Bornival). Tror ni jag kände VILL HAAAA!? Hon var visserligen bara 163cm hög, men hon hade varit perfekt till min syster och sedan kunnat sättas i avel med tanke på stostammen (och släktskapet med Curre, haha). Dock finns hon inte kvar på hemsidan längre... Inte för att jag hade kunnat köpa en till häst, men ändå.

Försäljningsvideon finns fortfarande kvar och jag tycker hon är ganska lik Curre ändå. Dels lite i kroppen och hur hon rör sig, det där lugna och sedan att hon lite avspänt skuttar över. Kanske ingen super bakbensteknik, men Curre hoppar inte sådär jätteflashigt på småhinder heller, han tar bara i lite mer och sträcker på sig när det blir högre och ändå ser det lika enkelt ut. Dom behöver inte slå bakbenen i taket, utan jag tror språngkurvan och avspändheten är viktigast! Förutom huvudet och viljan att vara felfri såklart :)

Gillar att det stod i annonsen "not spokey at all", haha. Det är helt värdelöst att "miljöträna" Curre med presseningar och div annat, för han tycker det snarare är intressant och ska bita eller krafsa istället.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0