Hoppträning

Var iväg till Gävle och hopptränade med Eddie idag på morgonen. Brukar vanligtvis träna på tisdagar, men då vi inte kunde igår så blev det idag istället. Vi hade lite gymnastikhoppning bestående av en serie med kuber på volt med ett galoppsprång i mellan, en serie med kryss där vi skulle ha fyra galoppsprång i mellan och lägga volter efter varje hinder samt en serie med studs och två galoppsprång till en oxer.

Trimmade lite först på en stor volt där vi också jobbade över några bommar, först i båda varven och sedan på en åttvolt där dom istället skulle vara rakställda över bommarna. Eddie var inte helt loss runt innerskänkeln och blev lite spänd över bommarna, men det blev bättre efter en stund. Jobbade även med förvänd galopp, vilket gick ganska bra! Lite svårare med höger galopp i vänster varv, men det gick det också. Blir så himla mycket enklare att jobba med förvänd på en stor utebana än 20x40 banan vi har hemma.

Över kuberna så var han lite spänd och ville inte riktigt sänka nacken och hoppa igenom, antagligen för att han inte var riktigt loss på marken. Men han jobbade på bra ändå. Blev lite samma sak i övningen med kryssen och volterna, dock gjorde han det bra ändå. Sista övningen med studsen och oxern gjorde han bra och hoppade väldigt fint på slutet när det höjdes lite! Så jag är nöjd med min fux, även om han gärna kunde ha varit bättre på marken idag :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0