Hoppträning 29/5

Var in till Gävle på hoppträning för Leif med Eddie på morgonen idag. När vi red fram självständigt först så kändes Eddie fin, lite pigg men tog ändå ett jämnt stöd och jobbade på bra. Trimmade sedan lite gemensamt på volten, red utan stibyglar där vi skulle flytta dem undan skänkeln en kvart, rida lite framåt i lättridning en kvart, flytta osv. I travarbetet så kändes Eddie jättefin, men i galopparbetet där vi jobbade med övergångar så blev han lite spänd och ville inte riktigt släppa igenom. I den förvända så blev han lite spänd och bröt av, men fick till det någorlunda i vänster varv i alla fall.

Hoppade sedan fram på två räcken på volt, några anridningar på en oxer och några linjer innan vi slutligen hoppade en bana. Eddie var lite pigg idag, men hoppade ändå bra. Hoppade banan på ca 110, vilket han gjorde felfritt och utan problem. Leif tyckte att det såg bra ut, dock så ska jag försöka få honom lite mera avslappnad och mellan hjälperna när jag hoppar småhinder på volt. Han kommer aldrig kunna hoppa jätterunda språng, men man får hålla efter med övningar som tvingar honom lite att hoppa igenom istället för att hoppa långt med spänd rygg.

Är jättenöjd med honom idag och det är så himla kul att det har släppt och känns enkelt med honom! Är riktigt taggad på 110 debut nu, vilket han förhoppningsvis ska gå om lite mer än två veckor. Har anmält honom till 100cm och 110cm, så får vi se om han känns bra klassen innan. Vi hoppar nog 110+ på träning, för det känns verkligen inte alls högt när vi kommer på tävling. Så förhoppningsvis blir det inga problem :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0