Hästarnas aktivering

Curre fick sig sina två promenader på 20min, morgon och kväll. Han var snäll och tycker än så länge inte att det är supertrist, utan knatade på  :)

Eddie fick sig ett pass på banan. Jobbade med öpnnor och slutor längs långsidorna med en 10m volt på mitten och red på honom lite framåt på kortsidorna. Började alltså med öppna för att sedan göra volten och gå över i slutan. I galopparbetet så jobbade vi på med övergångar och lite förvänd längs långsidorna. Han kändes ganska fin i travarbetet, ville dock gärna ta mer stöd på höger tygel och slänga ut rumpan till vänster och då särskillt i galoppen. Dessutom så tror jag att han blev lite trött mot slutet och det blev ännu mer tydligt där. 

Men efter att jag jobbat honom lite utåtställd i vänster varv för att han skulle ta mer stöd på vänster så föll det bitvis på plats och han var jättefin! Gäller att få honom att jobba så hela tiden, för då är han verkligen jättefin och bärig. Men i mellanåt så far bogarna och rumpan runt lite för att slippa undan. Sen så har vi börjat lite med byten, så i början blev han aldeles exalterad och skulle byta så fort vi gck in i den förvända. Fick ha lite tålamod och vara tydlig, så gick det ganska bra tillslut :)


Curre idag!

 Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0