Entiego


Namn:
Entiego, "Eddie"
Född: 2003
Ursprung: Imp. Tyskland
Ras: Oldenburgare
Mankhöjd: Ca 170cm
Meriter: Tävlad tom 105cm med felfria rundor.
e. Edgar (e.Espri) u. Rusalka ue. Rewanz

Eddie köpte vi från en försäljningstall i Skara 2009, i samband med att min andra häst var långtidsskadad. Han hade då inte gjort mycket alls och var knappt tävlad. Sprang mot hindren utan att backa av och hade svårt att sätta ihop sig. Han var så olik min andra häst som en häst kan bli, men jag visste att det här var en häst som jag skulle komma att lära mig väldigt mycket av.

Eddie och jag började tävla 2010 och vi höll oss då till lokala 90 och 100cm klasser. Början av vår karriär har minst sagt var varit upp och ner, med mycket fel och ytterst få felfria rundor. Men vi har kämpat på och hösten 2011 så började det äntligen att släppa och han gick allt bättre på både träning och tävling. Gick från att hoppa med spänd rygg och rivit/stannat vid minsta fel, till att idag ha förbättrat sin språngkurva betydligt och ha koll på sina ben.

Idag har han felfria rundor tom 105cm och är klar för 110cm, tycker att hoppningen är jättekul och gör alltid sitt bästa. I dressyren så ligger han ungefär på LB/LA nivå i utbildningen. Den här hästen är defenitivt en häst som jag har lärt mig och utvecklats massor på som ryttare, då han är helt olik dom hästar jag tidigare har haft.

Eddie är en väldigt mysig och känslig häst som tycker att soptunnor och diverse annat kan vara jättefarligt, medan han inte vickar ett örat åt en långtradare som far förbi. I ridningen så kan han vara ganska tittig och spänd och kräver därför en ryttare med mycket tålamod. Man kan aldrig bli arg på honom, utan det gäller att vara lugn och ha tålamod. Hans starkaste sida är att han är väldigt positiv och har en bra inställning, bara han förstår vad man begär av honom så gör han alltid sitt bästa!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0